IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо се скъсвате от работа, но без резултати

22 декември 2014 08 39

5 причини защо упоритият ви труд не води до успех

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Да бъдеш финансово осигурен, независим и стабилен е мечтата на повечето хора, но малцина я постигат. Ако сте един от тях и мечтаете да забогатеете, но така и не постигате целта си, тогава вероятно има няколко причини, които държат успеха на разстояние от вас.

За съжаление, много хора не са наясно с пречките, които стоят на пътя им към успешната кариера, въпреки че са убедени, че се скъсват от работа. Понякога тези препятствия са доста неочаквани и човек просто не се сеща, че тези неща му пречат.

А ето и пет от тях:

1. Нямате стратегия за успех.

За много хора една от най-големите пречки към забогатяването се крие в липсата на правилна стратегия към целта. Дори да сте перфектният служител, вие може никога да не получите повишение или увеличение на заплатата, ако професията ви не го позволява или ако си седите в една и съща компания с години. Пътят към забогатяването включва поемането на рискове, разширяването на перспективите и гледните точки (за начините на печелене на пари) и др. Служителите рядко могат да забогатеят кой знае колко много, освен ако не са на поста изпълнителен директор. Ако искате повече пари в банковата си сметка, трябва да започнете свой бизнес и да го направите успешен. Трябва ви план за действие в тази насока.

2. Не разполагате с ментор.

Наставникът в кариерата може да бъде вашият ключ към намирането на желания успех (ако нямате такъв). Когато човек получи помощ в работата си от професионалист в дадена сфера, той получава и по-голямо вдъхновение и повече знания и като цяло някой му показва правилния път наготово, което е страхотен бонус. Затова гледайте да се обграждате с хора, които могат да са ви от полза в кариерата.

3. Не следвате правилата.

Дори да имате правилна стратегия и подходящ наставник в кариерата си, вие пак може да се провалите. Това ще се случи със сигурност, ако не се подчинявате на правилата, които корпоративните среди диктуват и които могат да ви помогнат за професионалното израстване и забогатяване. Няма как да получите желания финансов успех без да играете играта по правилата ѝ!

4. Не сте готови да жертвате личния си живот за кариерата.

Много хора не могат да успеят в кариерата си и да забогатеят, защото не са готови да жертват личния си живот в името на професионалното си издигане. Личният живот е изпълнен с отговорности, които понякога пречат на работата. Вие трябва да си изясните вашите приоритети. Ако искате да сбъднете мечтите си в кариерата и да достигнете пълния си потенциал като професионалист, най-вероятно ще трябва да принесете в жертва личния си живот.

5. Не мечтаете достатъчно.

Ако мечтите ви не са достатъчно големи, тогава и шансовете ви те да се сбъднат не са достатъчно реални. Само хората, които си поставят високи цели, се мобилизират истински в постигането им, защото са готови да поемат предизвикателства и да работят здраво. Имайте предвид, че веднага след като постигнете дадена цел, трябва да си зададете нова, още по-трудна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари