IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си тръгвате навреме от работа

27 януари 2015 09 10

Няколко съвета, които ще ви помогнат да се организирате по-добре

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

За много хора откъсването от работа понякога изглежда невъзможно, дори когато е време за тръгване. Сякаш всичките най-важни ангажименти се появяват към края на работния ден. Ако искате да си тръгвате от работа навреме, трябва да се стремите да организирате ангажиментите си по-добре.

Ако сте дезорганизирани и губите ценно време през деня, много е възможно да се налага да оставате, след като колегите ви си тръгнат.

Ако не сте достатъчно продуктивни в службата, това може да наруши баланса и в личния ви живот. Едва ли половинката ви ще е доволна, ако вечно ви се налага да си доработвате в извън работно време.

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да се организирате по-добре:

1. Не си вдигайте телефона за щяло и нещяло.

Ако водите безкрай лични телефонни разговори по време на работния си ден, нищо чудно да не можете да си тръгнете точно в 17 или 18 часа. Опитайте се да водите кратки и делови разговори дори с близките си – вечерта ще можете да се наприказвате на спокойствие.

2. Не си проверявайте и-мейла непрекъснато.

Ако си проверявате електронната поща на всеки половин час и ако редовно гледате/обновявате профила си в социалната мрежа, много е възможно да изгубите ценно време за работа. Това ще ви принуди отново да стоите в офиса след края на работното време.

3. Създавайте си график с приоритети.

Най-добре всеки ден сутринта си създавайте график със задачите си, като ги подреждате по приоритет. Много е възможно да си губите времето с неща, които са маловажни към момента, а да оставяте по-сложните неща за края на работния ден и затова да не успявате да си тръгнете навреме.

4. Не отделяйте много време за кафета и цигари.

Кафетата и цигарите с колегите са приятно време за почивка и разсейване от работата, но ако искате да си тръгвате в определен час, трябва да внимавате с тези кафе паузи.

5. Стойте далеч от колегите, които си губят времето.

Във всяка фирма има хора, които са по-бавни, които обичат по-дългите обедни почивки, които говорят много и т. н. Те са много забавни, но със сигурност ви губят времето.

6. Бъдете по-организирани.

Вършете си работата по-продуктивно и ефективно, като се опитвате да не си губите концентрацията през деня. Имайте предвид, че ползването на вашия смартфон (или таблет) също може да ви губи ценни минути.

7. Давайте добър пример, ако сте шеф.

Ако вие сте шефът на фирмата, по-добре си тръгвайте навреме, защото ако оставате след работно време и то редовно, подчинените ви ще смятат, че и те трябва да стоят. Това може да ги накара да изпитват неудовлетворение от работата си или от компанията като цяло.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари