IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не е задължително да сте необвързани, за да имате кариера

19 януари 2015 10 00

6 основателни причини

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Много хора смятат, че могат да успеят в кариерата, ако са необвързани, за да инвестират цялото си време и енергия в своята работа.

Ако сте кариерист по природа и смятате, че имайки сериозна половинка или дори семейство, те могат да ви препънат по пътя ви към успеха, лъжете се. Обикновено кариеристите са фокусирани върху работата си и не отделят време за изграждане на сериозна връзка.

Амбициозните, работливи и талантливи хора обикновено успяват в своята област, независимо от това дали са обвързани или пък не са. Имайте предвид, че пътят към върха е стръмен и е по-добре да не сте самотен, докато се мъчите да го достигнете. Освен това, ако постигнете успех, би било хубаво, ако има с кого да го споделите.

Ето и шест причини, защо не е задължително да сте необвързани, дори да сте устремени към върха:

1. Не само вие имате амбиции

Смята се, че малко хора са наистина супер амбициозни и готови да преследват успеха си с цената на всичко. Например, да се прибират късно вечер, да излизат рано сутрин, да нямат почивни дни, да работят по странични проекти, да пътуват редовно в командировки и т. н. Възможно е обаче двамата такива индивида да се срещнат и да създадат здрава връзка, именно защото споделят виждането си за бъдещето.

Двама кариеристи могат да виреят под един покрив, стига да ценят времето си заедно. Това, че са съмишленици, може да ги сплоти много.

2. Вашият съмишленик ще ви бъде голяма опора

Ако сте кариерист, вие ще срещате по пътя си към върха най-вече конкуренция – хора, които няма да са ви супер големи фенове. Ако обаче си имате постоянен партньор, вие ще имате подкрепа у дома, която ще ви мотивира да продължавате да се борите. Половинката ви ще ви насърчава да преследвате мечтите си в моменти, когато ще се съмнявате в собствените си сили.

3. Стабилната връзка ще ви накара да се стараете повече

Когато човек има надежден партньор в живота си, той се вдъхновява да бъде най-добрата версия на самия себе си. Ако човек се чувства самотен, той понякога изпада в апатии и депресии, от които няма кой да го извади. Когато човек се чувства обичан, той сякаш е окрилен.

4. Излизането по срещи не е толкова изтощително

Може да си мислите, че за излизането по срещи ви е нужно много свободно време, с което не разполагате заради кариерата си. Това не е така, вие все пак вечер сте свободни и дори да сте твърде изтощени да излизате, ако го направите, бързо ще се освежите.

Заетите хора често използват онлайн запознанствата, тъй като това е един от най-простите начини да се запознаят с някого без да напускат дивана в хола си.

5. Работата ви носи стрес, затова е добре нещо да ви разтоварва

Понякога, когато човек преследва една мечта, той не може да се отпусне. Умът му винаги е зает с по няколко различни неща едновременно. Когато обаче човек е във връзка, той прекарва време с половинката си и това му действа антистресово, отвличайки вниманието и фокусирането му в работата.

6. Здравата връзка може да ви донесе благополучие и в работата

Ако имате верен другар в живота, вие няма да се разсейвате от преследването на целите си. Обикновено необвързаните хора се влюбват, разлюбват, страдат и т. н. и това им действа разсейващо. Ако се радвате на стабилна връзка, нищо няма да нарушава вашия фокус, а напротив – вашият любим ще повдига духа ви, което е важно по пътя към успеха. Щастливите хора са по-енергични и имат по-добри идеи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари