IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо сутрешните хора са по-успешни

20 февруари 2015 06 01

8 причини

Джерард Бътлър; Снимка: Hugo Boss

Джерард Бътлър; Снимка: Hugo Boss

Знаете ли, че повечето изпълнителни директори, спортисти, артисти, финансисти и т. н., които са считани за успешни в кариерата си, имат едно общо тайно оръжие. Този техен коз е, че те стават сутрин рано или са т. нар. „ранни птици“.

Ако сте от хората, които обичат да се излежават до късно (ако имате тази възможност), то значи е добре да прочетете какво губите, докато дремете в леглото и какво бихте спечелили, ако започвахте деня си малко по-рано

Ето и 8 причини сутрешните хора да са по-успешни и защо е доста по-разумно да ставате с изгрева на слънцето:

1. Хората имат повече енергия сутрин.

Хората, които се будят по-рано сутрин са заредени с повече енергия, в сравнение с тези, които се излежават до късно. Просто те имат повече време да се разсънят, да си изпият кафето и да се настроят за работа. Те се чувстват и по-мотивирани и концентрирани. Освен това имат време да отхвърлят много повече ангажименти/работа.

2. Няма нищо по-лошо от това да започвате деня си с бързане.

Бързането води до стрес. Ако ставате рано сутрин, няма никога да закъснявате за работа и да се чувствате изнервени и/или припрени. Хората, които пият кафето си на една глътка и които нямат време да си измият лицето, цял ден се чувстват неособено наред. Ставайте по-рано, за да имате възможност да се подготвите за излизане спокойно, да закусвате седнали, да пиете кафе и дори да поспортувате. Има хора, които виждат красивия изгрев само няколко пъти в живота си. Защо да не сте от тези, които ще му се наслаждават и ще медитират, гледайки го всяка сутрин?

3. Сутрините са подходящи за свършване на лични неща/дела.

Ако имате да свършите някаква лична работа, по-добре е да го направите сутрин. Например да подготвите децата за училище, да си организирате или почистите дома, да приберете прането, да изгледате новините, да си прочетете вестника и т. н. – всичко това няма да можете да го свършите вечер, а дори и да можете, ще сте уморени и няма да ви се занимава.

4. Отхвърлянето на неотложни ангажименти сутрин, дава приятно усещане за постижение, което зарежда човек за остатъка от деня.

Понякога човек има толкова натоварен график, че ако не стане по-рано сутринта, няма как да се справи. Събуждането с два часа по-рано ще ви даде възможност да отхвърлите повече неща от вашия списък със задачи и така ще се почувствате по-продуктивни и доволни от себе си.

5. Денят ви като цяло ще е по-ефективен.

Когато човек бърза сутрин, умът му е напрегнат, а мисълта му разбъркана. Ако обаче ставате по-рано, вие ще имате време да се концентрирате и като цяло да сте по-ефективни на работното си място.

6. Ако започвате по-рано, ще довършвате работата си по-рано.

Възрастните хора имат много отговорности, а ключът към намирането на щастие е човек да се научи да управлява времето си правилно. Ако се събуждате в ранните часове на деня, вие ще можете да си свършите работата по-бързо и след това да имате време да се отдадете на своите хобита или на близките и семейството си. Хората, на които им се налага да работят до късно вечер (тъй като не са успели да си свършат работата по-рано), рядко са щастливи в личния си живот и като цяло не се чувстват удовлетворени.

7. Ще се уморявате по-рано, ще си лягате по-рано, но ще спите по-спокойно.

Вярно е, че ако ставате много рано сутрин, ще се изморявате вечер по-рано, но това не е лошо. Напротив – учените твърдят, че е полезно човек да си ляга до 22.00 часа. Хората, които заспиват по-рано, обикновено имат по-здрав и спокоен нощен сън.

8. Ще имате повече време за себе си.

Повечето хора с кариера и семейство не могат да намерят време за себе си – един-два часа на ден лично време, в което да правят каквото си поискат. Е, ако ставате сутрин по-рано, това може да е вашето лично време. Можете да го посветите на грижи за външния си вид, на свое хоби или за нещо друго, което ви кара да се чувствате по-щастливи като цяло.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари