IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 пъти, когато майка ви е била права

25 май 2015 09 09

Но вие не сте я послушали

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Майките обикновено дават много верни и ценни съвети на дъщерите си, които обаче те рядко изслушват.

След време, те осъзнават, че майка им едно време е била права. Тийнейджърите и младите хора обаче, по право ненавиждат родителските съвети. Но когато и те преминат в света на възрастните, неусетно започват да подражават на родителите си и да дават същите съвети на собствените си деца. Често ни е трудно да си признаем, че нашите майки наистина знаят правилния отговор.

Ето и 7 случая, в които майка ви е била права:

1. Разкарай лошото момче, заложи на свестния тип

Този майчински съвет е ценен, но за съжаление повечето момичета трябва да се опарят няколко пъти, за да осъзнаят, че това е истина. Лошите момчета са вълнуващи и секси, но също така са манипулатори, които обичат най-вече себе си. Майките са наясно, че една жена си губи времето с лошото момче и че никога няма да може да го промени. Те знаят, че свестните мъже са рядкост и не трябва да бъдат изпускани.

2. Обръщай внимание на бабите и дядовците си

Младите хора са толкова заети с любов и социален живот, че забравят да посещават бабите и дядовците си. След време, когато възрастните ни родственици си отидат от този свят, ние осъзнаваме колко ценни са били миговете ни с тях. Те със сигурност са ни дали някои безценни уроци за живота.

3. Не пуши

Този лош навик ни улавя в своя капан обикновено докато сме в пубертета. Майките ни са ни предупреждавали да не се поддаваме на това пристрастяване, но не всички сме ги послушали. За съжаление цигарите са навик, който води до преждевременно стареене и който с годините става все по-труден за отказване.

4. Казвай истината

Въпреки че майка ни ни е предупредила да казваме истината винаги, ние често лъжем, за да се измъкнем от разни бъркотии. По този начин обаче можем да изгубим доверието на човек, важен за нас.

5. Не се сравнявай с другите

Завистта е порок, който влошава качеството на нашия живот. Всеки човек си има уникална съдба и е излишно да се сравняваме с другите и така да хабим енергията си. По-добре да я инвестираме в това да бъдем по-добра версия на самите себе си.

6. Нищо не е фатално

Човек прави грешки, но се учи от тях. Трупайки опит, ние трупаме и житейска мъдрост. Така че, когато майка ви ви казва, че проблемите ви не са края на света – вярвайте ѝ. Тези проблеми ще променят вашата гледна точка и ще ви отворят очите за много неща в живота.

7. Яж си зеленчуците, остави шоколада

Повечето майки се опитват да научат децата си да се хранят здравословно, но кой ли да ги чуе. Един ден жените порастват, започват да пазят диети и осъзнават, че майките им неслучайно са ги съветвали едно време да не похапват тестено и сладко, а да залагат на плодовете и зеленчуците.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари