IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да почувствате уикенда си по-дълъг

28 юни 2015 08 30

Няколко доказани трика

Снимка: onlycandice.com

Снимка: onlycandice.com

Има няколко доказани трика, които ще ви помогнат да почувствате уикенда си по-дълъг. Ясно е, че 48-те часа няма как с магическа пръчка да станат 72, но все пак може да ги изпълните с толкова интересни и полезни преживявания, че да ви се струва, че почивните ви дни са били повече от два. Ето и как:

1. Излезте в петък вечер

Да, колкото и да сте уморени след работа в петък, не се прибирайте, а излезте с приятели. Не се забивайте в шумен нощен клуб, а по-скоро се разходете из града или седнете в приятно заведения с хубава атмосфера. Оставете излизането си на купон за събота вечер, защото иначе рискувате да проспите половината си събота, плюс това да се събудите с махмурлук и уморени и да провалите и останалата част от съботния ден.

2. Планирайте почивните си дни

Може да ви е писнало да се движите по графици от понеделник до петък, но все пак е добре да си направите и план за почивните дни, за да си гарантирате, че ще свършите повече полезни и приятни неща. В събота опитайте нов ресторант в квартала си, срещнете се с няколко различни приятели за обяд и вечеря, идете на спорт, на пазар или излезте от града за няколко часа.

3. Смесете се с тълпата

В никакъв случай не си оставайте вкъщи пред телевизора. Дори да нямате планове за парти, идете в събота вечер на кино, на театър, на концерт, на изложба или на гости. Просто се смесете с други хора, общувайте, защото това действа разтоварващо.

4. Удължете неделята си

Ако не сте си легнали късно в събота, то станете в неделя по-рано и идете на йога клас. После, ако искате си организирайте еднодневна екскурзия извън града или просто се помотайте у дома, четете, обърнете внимание на близките си или се отдайте на свое хоби – четене, настолни игри, гурме готвене и т. н. Вечерта си направете вана със соли, етерични масла и свещи, за да се освободите напълно от напрежението.

5. Не се заемайте с домакинска работа в неделя

Много жени решават да посветят голяма част от неделния си ден на домакинските си задължения. Не го правете. По-добре си починете през деня, а след вечеря изпийте чаша вино или чаша успокояващ чай от лайка. Не гледайте телевизия и не сърфирайте из интернет, защото екраните доказано вредят на съня. Това е най-добрият начин да ви споходи дълбок сън в неделя срещу понеделник.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари