IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 типа майки-приятелки, с които да се обградите

31 юли 2015 13 03

В случай, че и вие наскоро сте станала майка

Снимка: Vogue, Русия

Снимка: Vogue, Русия

Всяка нова майка има нужда от посестрими, които да се намират на нейната вълна в живота в момента.

Жените имат нужда от други майки-приятелки и те обикновено се превръщат в изключително важна част от живота им.

С тези приятелки майчинството е по-забавно, по-лесно и по-информирано.

Другите майки ще ви подкрепят, ще ви вдъхват увереност, ще ви дават полезна информация и ще ви осигуряват приятна компания.

Затова ако скоро сте се сдобила с бебе, огледайте се за следните 6 типа майки на детската площадка и се опитайте да ги направите свои приятелки:

1. Майката с малко по-големи деца от вашите.

Това е майката, която има деца, малко по-големи от вашето – от шест месеца до една година. Тя е минала през всичко, през което ще минете и вие съвсем наскоро и все още не е забравила нищо в грижите си за бебето. Тоест, тя ще ви дава безценни бебешки съвети по теми като кърменето, отвикването от памперса, местенето на детето в друга стая и т. н.

2. Многодетната майка.

Добре би било в приятелския ви кръг да има майка, която е отгледала повече от две деца. Тя ще е минала през всички по-трудни ситуации в грижите за бебето, ще знае всичко за всички видове болести и няма да драматизира. Тя вече ще е една смела майка, която не се плаши и изненадва от нищо, което пък на вас ще ви е полезно.

Миранда Кер със сина си; Снимка: Instagram

3. Щастливата майка.

Това е жената, която е на седмото небе от факта, че е станала майка. Тя никога няма да се оплаква от грижите за бебето си и ще го обгражда с много любов и целувки. Тя ще ви засипва с много щастливи истории покрай своето мъниче, което пък ще повишава настроението ви. Тази жена няма да ви натоварва психически, а напротив – ще ви действа антистрес.

4. Работещата майка.

Добре е в кръга си от приятелки-майки да се обзаведете с една жена, която работи на пълен работен ден, която ходи на фитнес редовно, която винаги изглежда перфектно и която е супер домакиня. Тази супер жена ще ви бъде истинско вдъхновение, когато имате нужда от такова. Когато се чувствате изтощени или потиснати – обадете ѝ се (тя все някак си ще намери време и за вас).

5. Възрастната майка

Тази майка вероятно е родила децата/детето си на малко по-късен етап от живота си. Затова тя е супер стриктна в грижите си за него, както и в отглеждането му, а вероятно е и доста амбициозна по отношение на бъдещето му. Тази жена може да ви изнервя понякога със своята педантичност, но пък ще ви бъде полезен информатор за най-близките езикови и спортни школи, най-добрите детски градини, най-евтините лагери, най-престижните училища и т. н.

6. Игривата майка.

Тази майка може да ви помага и в ролята на бавачка. Тя умира да прекарва време с децата си и да си играе с тях. Тя няма да има нищо против от време на време, да ѝ оставяте и своето дете. Тя ще играе мач със сина ви и ще шие рокли на куклите на дъщеря ви. Този тип майка-приятелка ще ви осигурява глътка свеж въздух, когато имате нужда от него и няма да иска нищо в замяна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари