IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 неща, които трябва да махнете от дома си

11 януари 2016 08 00

Сега е моментът да разчистите жилището си

Снимка: PBteen

Снимка: PBteen

Според идеалния сценарий, домовете ни трябва да изглеждат като спокойни светилища, в които цари хармония, а не хаос.

В истинският живот жилищата ни често са обременени от ненужни вещи, които пазим само защото те имат сантиментална стойност за нас.

Многото вещи обаче затрупват декора на дома ни и вместо средата вкъщи да ни успокоява, тя ни натоварва допълнително.

Ето и списък с осем неща, които трябва да махнете от вашия дом, за да подобрите средата си:

1. Всички плюшени играчки и излишни спомени от детството.

Ако вече отдавна не сте дете или ако вашите собствени деца вече са пораснали и не си играят с играчки – то освободете се от всички предмети, свързани с детската възраст. Запазете само две-три неща, които наистина имат огромна сантиментална стойност за вас.

2. Вещите на бившия ви партньор

Всички вещи, които са принадлежали на скъпи за вас хора, които вече не са част от живота ви, могат да ви носят тъга, ако са в полезрението ви. Затова просто ги изхвърлете, подарете, дарете или ги приберете някъде надълбоко – в мазето, на тавана и т. н.

3. Старите списания

Няма смисъл да пазите всякакви стари списания и вестници, които да са добавена стойност към бъркотията в дома ви. Отървете се от всички материали, които вече сте прочели, дори някои от тях да са ви особено любими по някаква причина.

4. Вещи, които не сте ползвали с години

Запазете си само вещи, които наистина обичате и които са ръчно направени или авторски. Разкарайте от дома си всички ненужни мебели и предмети, които вече от години не отговарят на вашия вкус.

5. Вещи, свързани със стари хобита

Ако някога сте имали някакви хобита, които обаче от години не практикувате, а и нямате намерение да практикувате в бъдеще, то освободете пространството си от тези принадлежности. Възможно е към днешна дата да имате много нови интереси, обвързани с различни, по-обемни предмети, за които обаче да нямате нужното пространство у дома.

6. ВиК и електроелементи

Няма смисъл да пазите стари кабели или адаптери, които не сте използвали от години. Същото важи и за някакви ВиК части или детайли от мебели, които не знаете за какво служат.

7. Излишни колекции

Ние всички обичаме да колекционираме някакви неща през годините, но с течение на времето се охлаждаме към колекциите си, спираме да ги попълваме с нови експонати и дори забравяме за тях. Излишно е да държите на показ някаква голяма група от предмети, която не забелязвате, но на която бършете прах редовно. Съберете тези предмети в кутия и ги приберете някъде. Ще усетите как домът ви изведнъж ще започне да изглежда по-организиран.

8. Стари дрехи и обувки

Ако имате дрехи и обувки, които не сте докосвали от поне пет години, то не ги дръжте повече в гардеробите си с надеждата един ден отново да им дойде модата. По-добре ги подарете и си освободете пространство за дрехите, които все още обичате и носите, както и за тези, които тепърва ще си купите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

popopo ( преди 8 години )
супер коментар с при мен и при мен
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар