IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 неща, които ще научите, ако загубите работата си

26 май 2016 07 40

Редом с безсилието, гнева и размислите за живота

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Когато загубите работата си неочаквано, заради съкращения, уволнение, конфликт с шефа и др., ще изживеете ред от емоции. Освен това ще си вземете доста изводи в желанието си да запазите здравия си разум в наличност.

Независимо защо сте останали без работа, ако не сте го планирали – ще изживеете голямо разочарование.

Ето какво ще научите от него:

1. Добре е да натиснете бутона „пауза“ в кариерата

Загубата на работното място си е... действителна загуба. В началото ще бъдете опустошени и няма да спите от яд и тревога. Някои хора скърбят по-дълго от други, но все някога си стъпват на краката. Тази пауза в кариерата е добра, защото в това време човек си прави разни полезни равносметки, а когато се върне на работа – впряга цялата си енергия.

2. Свободата може да бъде досадна

След като останете без работа, вие ще се чудите какво да правите със своята нова свобода. В началото ще ви бъде доста забавно, но в даден момент ще се уморите от правене на нищо и ще мечтаете отново всичко да е постарому.

3. Вие не сте първият без работа, нито последният

Реалността е такава, че много хора стоят без работа по различни причини. Така че, ако си загубите своята, ще разберете, че не сте сами и ще чуете куп истории по темата „уволнение, съкращение“. Ще има хора, които ще ви дадат правилните съвети как да постъпите, други ще ви вдъхновят да не се отказвате, трети ще ви дадат изненадващ кураж и т. н.

4. Ще намерите нещо ново, което ви прави щастливи

Когато останете без работа, вие ще започнете да ходите по интервюта за нова, но междувременно ще си намерите хоби – спорт или някаква друга дейност, които да ви държат ангажирани. Така че все някаква полза от неприятната ситуация ще има и за вас. Междувременно ще се отърсите от стреса, натрупан по време на работа.

5. Ще имате моменти на отчаяние

Ще има дни, в които ще си мислите, че обявите за работа са оскъдни и че никога няма да можете да си намерите нещо подходящо. Ще преживеете чувство на безсилие и обезсърчение, но и това ще мине.

6. Приятелите и семейството ви ще ви бъдат опора

Ще разберете колко много верни приятели имате и колко много ви обичат близките ви именно в този труден период. Те ще бъдат ваш отдушник, ще ви разсейват, ще поддържат духа ви и т. н.

7. Ще оцените това, което имате

Дори да ви се наложи да живеете с ограничени разходи, ще разберете, че не всичко в живота опира до пари. Дори и в най-горчивите ситуации човек осъзнава, че понякога обстоятелствата са такива, че не може да се бори с тях и че трябва да върви напред, но по друг път.

8. Ще се съмнявате в себе си

Трудно ще останете с позитивно мислене, след като изгубите работата си внезапно. В началото ще смятате, че всичко ще се нареди, но ако се затрудните да си намерите друга работа, самочувствието ви ще се срине.

9. Ще трябва да впрегнете творческите си умения

Ако нямате работа дълго време, ще трябва да измислите нещо ново, което да пасва на вашите способности и умения. Трябва да сте търпеливи, упорити и по-креативни и всичко ще се нареди.

10. Загубата на работа може да бъде положителен опит

Може да не вярвате, но загубата на работата ви, може да ви отвори доста нови възможности и като цяло да бъде положителен момент от живота ви. Като станете безработни, вие може да решите да започнете собствена бизнес инициатива, да стартирате работа на свободна практика, да смените кариерата си и т. н. В крайна сметка всичко това може да ви направи по-богати, по-успешни и по-щастливи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари