IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-дебелото дете: Едва на 10 години, а тежи 192 кг

30 юни 2016 07 00

Аря яде по пет пъти на ден, като за двама възрастни

Снимка: Daily Mail

Снимка: Daily Mail

Доста тежко е да си едва на 10 години, а да тежиш цели 192 кг. Това е историята на Аря Пермана, разказана от Daily Mail.

Момчето живее в Индонезия. То не е имало големи размери като се е родило. Майка му обяснява, че е бил 3,2 кг, но ставайки на две години е започнал да става по-пълен.

В началото родителите му не са се притеснили и го възприели като по-пухкав, но в един момент теглото му излязло извън контрол и сега застрашава живота му.

Днес казват, че той е най-дебелото дете в света. Яде по пет пъти на ден. Менюто му включва ориз, риба, телешко, зеленчукова супа – количество, което спокойно може да нахрани двама възрастни.

Заради килограмите си момчето напуска училище, тъй като не може да ходи, а майка му Рокая заяви пред изданието, че той е вечно гладен.

По думите ѝ, той има огромен апетит и е непрекъснато уморен. Оплаква се от недостиг на въздух. Всекидневието му минава единствено в ядене, спане и от време на време скача във ваната, в която остава с часове.

В момента родителите на Аря се опитват да ограничат количеството му храна и са го подложили на диета, включваща единствено кафяв ориз.

„Синът ми расте с бързи темпове и съм притеснена за здравето му. Не знам друг начин да го спра да стане по-тежък, от този да му давам по-малко храна“, обяснява още жената.

По думите ѝ, Аря може да прави съвсем малки стъпки без да изгуби равновесие. А нейната най-голяма мечта е да види детето си да учи, да играе с другите деца в квартала.

Аря е вторият син на 35-годишната Рокая и 45-годишния фермер Аде Сомантри. Двамата родители са го водили по лекари, които обаче не са открили нищо ненормално за тревожното му тегло.

„Ако смятаме, че му трябва по-добра медицинска помощ, лекарите ни казаха да го заведем в по-добри болници – разказва бащата и допълва, че няма тази възможност, тъй като вече е похарчил доста пари за лечението на Аря.

Той споделя още, че няма достатъчно пари, за да изхранва детето си, тъй като изкарва 100 паунда месечно и понякога му се налага да вземе заем. Надява се да види един ден детето си нормално.

Вижте Аря в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари