IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се наложите бързо в новата си работа

14 септември 2016 07 40

Няколко добри съвета за първите 3 месеца в службата

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Първите ви 90 дни на нова работа са от съществено значение за това как колеги и работодатели ще погледнат на вас. Възможно е да се представите добре и да ви се отворят нови възможности след време, но е възможно и да се издъните и шефовете да решат да не продължават трудовия ви договор.

Следвайте тези няколко съвета, взети назаем от списание GQ, за това как да се наложите в новата си работа още в първите три месеца от назначението ви:

1. През първия месец идвайте рано, по-рано от другите си колеги, за да можете да навлезете по-плавно в работата и да се покажете пред шефа като истински ентусиаст.

2. Запознайте се и ако може се сприятелете с „правилните“ хора в офиса – администраторката, секретарката на шефа, HR-а, програмистите, с човек от маркетинга, с PR-а и т. н.

3. Започнете да ходите на обяд с новите си колеги възможно най-бързо. Използвайте обедната почивка, за да разберете повече за компанията и начина на работа в нея.

4. Включете се в повечето чатове между колегите – ще разберете доста клюки, които могат да са ви от полза.

5. Слушайте повече, говорете по-малко. Когато човек трябва да се интегрира в нова структура, той трябва да е с наострен слух и да внимава какви ги приказва.

6. Навлизайте сериозно в работата. Възприемайте всяка нова задача като чиракуване.

7. Никога не си позволявайте да казвате „не“ на шефа си, относно неговите предложения или задачите, които ви поставя. Ако се налага бъдете по-уклончиви с фрази като „нека да опитаме, пък ще видим какво ще стане“.

8. Работете здраво, но не се хвалете пред шефовете с постиженията си. Все още е твърде рано за това и има риск колегите ви да ви намразят и да започнат да се опитват да ви подливат вода.

9. Никога не се критикувайте пред колеги и шефове и не си позволявайте да се самосъжалявате и не разкривайте слабите си страни. Поне докато не минете на постоянен трудов договор.

10. Не можете да промените компанията за 90 дни, но поне можете да предлагате нови цели за нейното развитие, така че да демонстрирате, че сте проактивен и загрижен за благото на фирмата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари