IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 признака, че сме неоценени на работното място

9 март 2017 14 00

И как да реагираме?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Усещането, че не сме ценени на работното място може да ни стресира и демотивира. Какви са признаците, които издават това и какво можем да направим по въпроса?

1. Шефът ни си приписва нашите заслуги

Изключително неприятно е наша идея или инициатива да пожъне успех, а заслугите да си припише шефът ни. В случая можем да постъпим по два начина – да проведем открит разговор с началника си и да обясним как се чувстваме от постъпката. Бихме могли да уведомим неговия началник или останалите колеги, че това всъщност са нашите идеи.

2. Заплащането не е достатъчно

Ниската заплата е следващото демотивиращо обстоятелство на работното място. Това прави нежеланието да ходим на работа огромно, а заплащането всеки месец ни се струва като шамар в лицето. Не бива да се примиряваме, а да поставим въпроса за повишение на заплатата.

3. Не се чувстваме вдъхновени

Когато постиженията ни остават незабелязани, съвсем логично е да загубим желанието и вдъхновението в работния процес. В подобни случаи е препоръчително да се срещнем с шефа си и да обсъдим проблема.

Поверяването на иновативен и интересен проект може да повиши мотивацията и да ни вдъхнови.

4. Постоянно ни прекъсват по време на среща

Ако ние не сме причината за подобно поведение, то може да се дължи на голямото его на някой колега, който не оставя никой друг да вземе думата. Може да ни помогнат няколко стратегически стъпки – да направим шега, свързана с навика да ни прекъсват, или просто да отбележим, че не сме приключили.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари