IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-удобните позиции за сън в самолета

10 март 2017 11 20

Как да си почиваме по-комфортно на борда на самолета?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато сме изтощени по време на дълъг полет, няма нищо по-стресиращо от това да не можем да заспим. С малкото пространство, с което разполагаме на борда на самолета. и неудобните ъгли е трудно да се отпуснем удобно и да заспим.

Все пак не е невъзможно, а за да се улесни процесът, е добре да се насочим към определени позиции за спане. Ето някои от тях...

Да се облегнем до прозореца

Една от основните причини редовно пътуващите да искат да седят до прозореца в самолета е предимството от едната им страна да има стена, а не друг пътник. Независимо дали имаме възглавница или не, стената на самолета предоставя опора, на която можем да се облегнем и да поспим.

Когато седим до прозореца, можем да избегнем и заслепяването от слънцето. Препоръчително е все пак да носим и шал със себе си. Това е необходимо, ако около нас има вентилация.

Облегнати назад

Понякога класическият начин е най-добрият. Ако нямаме късмета да седим на седалка, която е до прозореца, най-подходящият начин да поспим е като се облегнем и отпуснем главата назад.

В някои самолети има и облегалки за глава, които могат да се модифицират, за да предоставят допълнителна подкрепа. Това помага да се предотврати увисването на главата.

С възглавница, която подкрепя врата

Туристическата възглавница, която осигурява подкрепа за врата, може да бъде изключително полезна за комфорта на почивката, докато сме на борда на самолета, без значение от ситуацията.

С наклонена назад седалка

Когато се облегнем назад заедно със седалката, ще бъдем в удобна позиция за сън.

Проблемът в този случай е, когато зад нас има деца, които подритват седалката, или хора, които я подръпват на път за тоалетната например.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари