IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 причини в 30-те да сме много по-уверени

12 април 2017 09 40

Отколкото в предходното десетилетие

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Остаряването обикновено предизвиква страх. Процесът често се свързва с поява на бръчки, отговорности и по-малко време за развлечения. Когато обаче навлезем в него, нагласите започват да се променят. Това най-често се случва в края на 20-те, точно преди да пристъпим в новото десетилетие, което бележи друг етап от живота ни.

Оказва се по-скоро вълнуващо, отколкото плашещо, а причините за това са различни.

1. Предстоящите отговорности са вълнуващи

В този период се очаква да бъдем стабилни, изцяло да поемем отговорност за всяка сфера в живота ни.

Възможно е в този период да се разредят пътешествията и други активности, особено в случай че вече имаме и дете или правим такива планове. Това обаче не е драма, а просто една промяна, свързана с новия етап и новите потребности, които имаме.

2. Хората ни приемат по-сериозно

От гледна точка на професионалния свят, все още има нещо юношеско и лудешко в нас, когато сме в 20-те. През следващото десетилетие обаче се очаква да сме натрупали опит и мъдрост, което ни прави по-надеждни и хора, на които може да се гласува доверие.

3. Знаем, че няма никакъв проблем, ако натрупаме 1 – 2 кг

Повече от ясно е, че няма как да се вмъкнем в най-малките размери на дрехите, когато навлезем в 30-те.

Килограмите отиват на по-заден план в края на 20-те, в сравнение с началото на десетилетието. Това не е сред критериите да се чувстваме секси и с високо самочувствие.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари