IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво най-често пречи на щастието ни?

2 юни 2017 12 00

2 основни пречки

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ако парите не могат да купят любов, то със сигурност не могат да купят и щастие. Защо тогава сме толкова фокусирани в консумирането на различни неща?

Целта на мнозина е да бъдат богати и известни, а други са убедени, че да станат по-красиви и по-слаби е сигурният път към щастието. Нещо обаче сякаш липсва в този план и в крайна сметка удовлетворението не остава задълго.

Ето къде най-често бъркаме в опитите си да бъдем щастливи?

Винаги го очакваме в бъдещето

Често вярваме, че щастието ще дойде под формата на голямо събитие, като мечтаната нова работа, намирането на половинка, сключване на брак или пенсиониране.

Но истинското, трайното щастие се усеща в малки неща, които ни карат да се усмихваме. Макар да звучи като клише, голямото щастие се състои от малки и смислени моменти.

Поставяме останалите на първо място

Психолози споделят, че при женените двойки партньорите често посвещават много време да направят останалите щастливи – половинката, децата, и по този начин пропускат да дарят щастие на самите себе си.

Често сме толкова заети да се грижим за други хора, че не отделяме време да вършим нещата, които правят нас щастливи.

Ключът към щастието е да вършим нещо, на което да се наслаждаваме всеки ден – да отделяме време за хобитата си, да се разхождаме в природата, да се възхищаваме на цветята в двора си – всичко, което обичаме да правим.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари