IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трансформация: Как от 135 кг Алис тежи вече 66 кг

12 август 2017 09 30

Младата жена разказва за пристрастеността си към храната

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Пълна трансформация преживя 23-годишната Алис Толеман от Мелбърн, която показа как се е разделила с почти половината си телесно тегло, пише Daily Mail.

Младото момиче разкрива в блога си как е живяла нездравословно и не е ограничавала храненето си по никакъв начин. Тези нейни навици я поставили в нелеката ситуация да тежи 135 кг.

В блога си жената е под името Алис Блус и там тя споделя, че е развила пристрастяване към храната. В един момент е усетила колко е сериозно положението й и напълно променя всекидневието си.

Днес тя е позната героиня в социалните мрежи. Само в Instagram има близо 80 000 последователи.

Алис разкрива, че е водила "относително здравословен и щастлив живот" до 2011 г., когато започва да консумира твърде нездравословна храна.

"Истината е, че часовете в McDonald's бяха любимата ми част от денонощието." Пристрастяването й към бързото хранене не спира до там. Алис се е "промъквала" до супермаркетите, за да си набави неограничени количества запаси от чипс, бисквити и шоколадови бонбони."

След моят McDonald's, исках още повече и се запътвах към супермаркета да си закупя още храна“- каза тя.  Момичето допълва, че дори й се е случвало да изяде и кутия пица и този ритуал се е случвал три пъти в седмицата.

"В стаята ми винаги имаше "скривалище". Беше като моето безопасно място - моето убежище. Любимото ми нещо беше да седя в стаята си сама и да не махам лицето си от храната, докато тя не свърши и да повтарям процеса, докато не се събудих от хранителната ми кома“.

Алис споделя, че е лъжела приятелите си, че има други планове, за да не излиза с тях и да си стои и похапва в спалнята си. "Мислех, че е нормално да живея така - казва тя. - Моята пристрастност към храната беше нещо, което скрих от почти всички, особено от семейството ми и близките приятели."

Тя допълва, че няколко пъти седмично казвала на родителите си, че отива да вечеря с приятели на някое здравословно място, но думите й били лъжа.

Също така Алис споделя, че е престанала да влиза в магазините съзнателно или подсъзнателно, тъй като не искала да се мери колко килограма тежи.

Всичко се променя през юни 2015 г., когато решава да възвърне миналия си начин на живот и успява да се раздели с над 100 кг след стомашен байпас.

"Хирургът ми каза, че ако продължа по този начин, няма да доживея 30-годишна възраст. Това беше огромен шок за мен и нямах друг избор, освен да се запиша за операцията“ – спомня си тя.

Въпреки тежката диагноза, жената все още не била преодоляла пристрастяването си към храната, но започнала да осъзнава, че е в беда и, че лекарят е прав.

На 21-годишна възраст, през октомври 2015 г., тя преминава 4-часова процедура на стомашен байпас, където стомаха й се свива, за да ограничи апетита й.

"Никога няма да крия факта, че ми е правена операция за отслабване, защото тя спаси живота ми и не се срамувам да призная, че ми е била нужна помощ при пътуването ми за загуба на тегло".

В момента Алис тежи 66 килограма и е изгубила за 13 месеца останалата част от теглото си. Сега тя води по-здравословен начин на живот с позитивно мислене, като следва диета с ниско съдържание на въглехидрати и висока протеинова храна.

Също така посещава около шест пъти седмично фитнес залата. "Не приемам калорични ястия. Ям, когато съм гладна, но подхранвам тялото си с вкусни и здравословни храни", обяснява тя и допълва, че се е наложи да промени мозъка си, за да види, че храната трябва да се уважава и да отхвърли негативните асоциации с нея, да преодолее емоционалното хранене.

Вижте Алис в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари