IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На гости на един от най-старите и известни барове в Ню Йорк

25 ноември 2017 13 00

Стените му са пропити с пластове история

Снимка: Business Insider

Снимка: Business Insider

McSorley's Old Ale House е един от най-старите барове в Ню Йорк. Основан през 1854 г., той остава със същото име и продължава да се намира на същото място, на което е и създаден.

Любопитно е, че през вратите му са преминавали редица известни личности, сред които Теодор Рузвелт, Уди Гътри, Джон Ленън, Хари Худини, Хънтър Томпсън. Според слуховете президентът Абрахам Линкълн е платил за посещение в McSorley's, а поетът Е. Къмингс е написал дори поема за известния бар.

Посещението на това емблематично заведение е като пътуване назад във времето – неговата история извира от всеки ъгъл.

А ето и някои любопитни факти.

- Тъй като е основан през далечната 1854 г., барът издига слогана „Ние бяхме тук преди да се родите“.

- В McSorley's се предлагат само два вида бира – светла и тъмна. Поръчването е лесно – просто казвате „светла“ или „тъмна“.

- Барът е основан от Джон МакСорли, имигрант от Ирландия, който пристига в Ню Йорк през 1851 г. Местоположението на заведението (там, където се намира и днес) е било отлично – в близост е имало транспортен възел за коне, а от другата страна на улицата – оживен пазар.

- Забележително е, че същото изкуство все още може да се намери върху стените на бара, събирайки прах и мръсотия от трупащите се години. Колекцията само е нараснала. Тя напомня за огромната история зад гърба на бара. Последният път, когато нещо е било преместено от стените, е в далечната 1910 г.

Снимки от този бар, пропит с история, може да разгледате в нашата галерия.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари