IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 ясни знака, че си имате работа с пасивно-агресивна личност

20 декември 2017 13 00

Тези хора винаги закъсняват

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В един или в друг момент, на всеки от нас се налага да се справя с пасивно-агресивни хора. Тези личности обикновено не целят да ви разгневят или да ви накарат да се чувствате неудобно. Те просто не знаят как да се справят с чувствата си. Това, разбира се, не означава, че трябва да приемате и търпите тяхното поведение.

За да разпознаете тези личности, следете за тези признаци.

1. Задават въпроси, които ви поставят в отбранителна позиция

Ако на ваше изказване някой отвърне с нещо като „Да не си луд/а?“ или „Защо изобщо някога да правя това?“, това определено е признак за пасивно-агресивно поведение.

Тази атака, основаваща се на риторични въпроси, незабавно ви поставя в отбранителна позиция. На момента може да забравите за цивилизован разговор, тъй като в тази ситуация никой от двама ви не се чувства свободен да бъде себе си. Това определено не може да бъде основа за приятелство.

2. Отказват да участват в конфликт

Когато се опитвате да проведете сериозен разговор, той/тя се опитва да избяга или не спира да рови в телефона си.

Щом човек отказва да участва в конфликт, това означава, че той е незрял и ви поставя в неудобно положение.

Не се изкушавайте да играете според техните правила.

3. Тези хора винаги, винаги закъсняват

Докато някои действия на пасивно-агресивните хора са осъзнати, други не са. Закъснението и отлагането са два примера за това.

Имате приятел, който винаги закъснява с петнадесет минути, или колега, който непрекъснато измества напред във времето крайния срок за работния проект. Те умишлено се опитват да загубят времето ви или да ви притеснят.

Пасивно-агресивните хора имат нужда от контрол.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари