Иска ни се да продължим линията за по-здравословни и леки ястия след празниците. Гуакамолето е вид разядка, която в последните години стана много популярна.
Това ястие е мексиканската разновидност на кьопоолуто, защото и в него има чесън, има състав на разядка и в същото време е зелено, така, както е зелено нашенското кьопоолу.
Ако обичате авокадо, лимон, чесън и разядки... това е рецепта, която трябва да опитате. Приготвя се лесно, бързо и ви трябва само блендер. Ето и рецептата за домашно гуакамоле от Clovesandvanilla.com
Съставки:
1 добре омекнало и по-голямо авокадо (но не от онези гранде авокадо-та, които се равняват на 3 обикновени) без кожата и ядката
1 малък домат (по желание може да го обелите)
1/5 част от голяма глава кромид лук
1 – 2 обелени скилидки чесън (ако обичате чесън сложете 2, в противен случай само 1)
Подправки: сол и черен пипер на вкус
1/2 от сока на половин лимон
половин връзка магданоз (аз обаче не обичам магданоз и пропускам този детайл в моето гуакамоле)
В чашата на блендера съберете всички съставки и блендирайте до получаване на хомогенна смес. На финала подправете със сол и черен пипер на вкус. Прехвърлете в паничка и сервирайте.
Коментари