IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срещу депресията: Фермери свалят всички дрехи

3 февруари 2018 09 00

Нестандартният подход на един австралиец

Снимка: Instagram/ The Naked Farmer

Снимка: Instagram/ The Naked Farmer

Един мъж от Австралия изказва своята тревога относно фермерската общност със серия от голи снимки.

Бен Бруксби, 24-годишен фермер от Виктория, е ревностен привърженик на идеята за повишаване на осведомеността относно психичното здраве – особено в селските райони на страната, където животът е по-труден.

След като позира гол в своя собствен имот, на Бруксби му хрумва идея как да насърчи другите фермери да започнат да говорят открито за депресията.

„Идеята е, че не е лесно да свалим дрехите си и да останем голи, също както не е лесно да говорим за емоциите и чувствата си. Ако успея да спася един живот, тогава съм свършил работата си. Няколко души ми казаха, че това е предизвикало разговори и същевременно хората са се забавлявали със снимките“, споделя фермерът.

Неговите лични битки с това заболяване са го вдъхновили да помогне и на другите хора, които се борят със същите демони.

Бруксби събира снимки на хора от селските райони в Австралия и ги споделя в проекта за психичното здраве, известен като The Naked Farmer. Той се надява, че като покаже мъже и жени фермери по този начин, ще даде кураж на хората да говорят за емоционалното си здраве.

Бен обяснява, че нивата на самоубийства и депресия в земеделските общности в Австралия са високи поради самотата и непредвидимия характер на селското стопанство.

Резултатът от любопитната инициатива може да видите в нашата галерия.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари