IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 начина да се справите с приятелите, които не спират да се фукат

15 март 2018 13 40

Не следвайте примера им

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Заслужава си да се говори за постижения, особено пред приятелите. Има обаче тънка линия между самопотупването по гърба и изтъкването на трофеите и постиженията във всеки възможен момент.

Вероятно всеки има поне един приятел, който прави живота да изглежда като състезание и оставя усещането, че трябва да броите всичките му/ѝ успехи.

Въпреки този дразнещ недостатък, вие все пак искате да сте приятели с този човек, затова се опитвате да разберете и да се борите с тази черта.

Какво да направите в тези случаи?

1. Не се забавлявайте с техните хвалби

Обикновено, когато някой ви разказва за нещата, които се нареждат добре в живота му, искате да научите повече подробности.

Когато става дума за човек, който непрестанно се фука, спокойно може да спестите изражението, че искате да чуете повече.

2. Не се опитвайте да ги промените, като последвате техния пример

Възможно е да имате усещането, че този човек непрекъснато се хвали, защото е в тиха конкуренция с вас.

Не се подвеждайте и не започвайте да изтъквате за всяко невероятно нещо, което сте направили. По този начин не постигате нищо, просто ставате двама.

3. Поговорете с тях, ако ви дойде прекалено

Макар да звучи прекалено простичко, но споделянето на своя приятел, че се хвали прекалено много, е най-лесният подход. И в повечето случаи е много ефективен.

Всъщност тези хора дори не могат да забележат, че го правят, защото никой не се е обърнал към тях и не им го е казал.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари