Тази рецепта за паста е богата и доста калорична, но пък е толкова вкусна с чаша хубаво вино в разгара на пролетта, че не може да не я опитате!

Приготвя се лесно, бързо и наистина ще се хареса на всички ви, а особено на любителите на паста. Ето и какво ви е необходимо за да си я приготвите у дома с точните инструкции на clovesandvanilla.com

Съставки:

За соса:

125 мл течна сметана за готвене

2 средно големи тиквички (обелени и настъргани на ренде или нарязани с чопър на ситно)

1 скилидка чесън почистена и нарязана на ситно

250 г свински бекон, нарязан на кубчета

Зехтин

Пармезан

Подправки: сол, черен пипер, малко ситно нарязан магданоз

2 яйца (по желание)

Малко настъргани сирена: бри или синьо сирене, за повече дълбочина и кремообразност

За пастата:

1 опаковка паста (около 400 г)

Щипка сол

Вода

В дълбок тиган запържете бекона в малко зехтин. Добавете чесъна и разбъркайте. Към готовия бекон добавете настърганите тиквички, подправки и сметана и продължете да готвите. Изчакайте докато тиквичките ви се сготвят напълно и добавете малко настъргано бри или синьо сирене и яйце. Разбъркайте добре и оставете за още 3-4 минути, докато сиренето се разтопи.

Сварете по указание пастата в подсолена вода. След като пастата ви е сварена отделете 80 мл от водата й и я прецедете. Прибавете изцедената паста към соса и в случай че е много гъст добавете отделените 80мл от водата в която сте варили пастата. Разбъркайте хубаво.

Сервирайте с хубаво вино и настърган пармезан.