IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво забелязва винаги шефът ви за вас?

20 април 2018 07 20

Не си мислете, че ръководството не ви наблюдава

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Независимо от това в коя област работите – медии, образование, маркетинг, дизайн, здравеопазване и т. н., много е възможно вашият шеф да ви оценява ежедневно, без да си давате сметка за това.

Много шефове забелязват редица неща за своите служители, които нямат пряка връзка с това дали те се справят или не с работата си. Просто шефовете гледат да държат под око своите подчинени, независимо дали ги харесват или не.

Ето и нещата, които всеки шеф се опитва да наблюдава редовно в служителите си:

1. Колко рано пристигате сутрин

Ако работното ви време е от 8 часа сутринта, а вие пристигате към 9-10 часа, не си мислете, че това остава незабелязано. Различните шефове реагират различно на закъсненията на служителите си, но това не означава, че не оценяват вашия проблем. Най-малкото вашите по-точни колеги ще започнат да ви коментират зад гърба ви и това ще стигне до ушите на шефа.

2. В колко часа си тръгвате

Ако имате определено работно време, да кажем от 9.00 до 17.00 часа, но вие все гледате да си тръгнете половин час по-рано, това няма начин да не направи лошо впечатление на ръководството в работата ви. Поне гледайте да компенсирате като от време на време оставате и след работно време в офиса.

3. Начинът, по който се обличате

Визията е важна почти във всяка област на работа. Вашето облекло трябва да бъде в съответствие с офис културата на фирмата, в която работите. Не може да носите дънки и тениски, ако повечето ви колеги са спретнати в официални костюми или в по-строги бизнес облекла. Най-малкото ще изглеждате като безработен човек до тях.

4. Как използвате технологиите

Повечето шефове забелязват служителите си, които по цял ден са във Facebook, както и тези, които водят дълги лични разговори или чатове по телефона си. По-разумно е да се фокусирате върху работата си докато сте в офиса и да ограничите интернет за лични цели.

5. Думите, които използвате

Всеки шеф си има едно наум за интригантите, за служителите, които вечно мрънкат и недоволстват, за онези, които използват жаргон и т. н.

6. Дали се вписвате

За всеки шеф мирът сред екипа му е важен. Вашият пряк ръководител ще знае дали се разбирате с колегите си, дали се вписвате в работната среда, дали участвате в работните събития и инициативи. Вашият шеф ще иска да види, че сте предан на отбора.

7. Как управлявате времето си

Не на последно място, вашият шеф ще ви следи дали управлявате времето си добре. Дали сте ефективен по отношение на работните си ангажименти, дали си вършите работата правилно. Той ще забележи и как приоритизирате задълженията си и дали спазвате крайните срокове.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари