IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да не обличаме по време на интервю за работа

21 май 2018 11 00

3 от най-често срещаните грешки

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Облеклото ви по време на интервю трябва да е професионално и по-стегнато. Дори и да не е най-стилното, важно е да изразява увереност и добра работна етика.

Вече не е задължително да носите костюм по време на интервю за работа, затова се налага добре да помислите за това, което ще облечете.

Всъщност, ако вие носите официален костюм в офис, където всички са с дънки например, това може да не ви е в услуга по време на целия процес, тъй като показва, че не се вписвате в компанията.

Една от най-честите грешки, които хората правят когато избират облеклото си за интервю е, че следват остарели съвети или не отделят време да направят свое проучване и да се поинтересуват за корпоративната култура.

Ето какво задължително трябва да изключите, когато се подготвяте за интервю за работа.

1. Намачкани дрехи или такива, които бързо се мачкат

Гладенето на дрехите е стъпка, която не бива да се пропуска. Дрехите ви трябва да са чисти, изгладени и да ви представят в най-добрата светлина. Хората добиват впечатления от вас, още преди разговорът да е започнал.

2. Много светли дрехи

Ако планирате да използвате градския транспорт, не избирайте дрехи в светли цветове. Петната върху дрехите ви далеч не са най-добрата светлина, в която можете да се представите.

При по-тъмните дрехи дори и да се случи инцидент и да ги изцапате, е по-малко вероятно петното да се види.

3. Дънки и тениска

Ако знаете, че всички служители в офиса идват на работа, облечени по този начин, не бива да идвате с костюм на интервюто. Не е уместно обаче вие също да сте облечени с дънки и тениска. Все пак сте на официална среща и не е уместно да бъдете спортно облечени.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари