IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да разграничите приятелите от познатите си

30 август 2018 10 40

Приятелите ви са незаменими, ако притежават тези 5 качества

Снимка; istockphoto.com

Снимка; istockphoto.com

Какво прави един приятел по-истински от друг? Може да прекарваме голяма част от свободното си време с група приятели, но е факт, че само с някои от тях (или дори само с един от тях) ще ни свързва истинска дълбока връзка, а другите са просто част от компанията.

Ето и кои са 5-те основни разлики между истинския приятел и всички останали наши познати:

1. Истинският приятел ще уважава и ще се разбира с вашите родители

Ако един приятел наистина ви цени и обича, той ще показва същото уважение и към вашето семейство. Много е възможно вашите родители толкова много да са свикнали с този човек, че да се държат с него/нея като със собствен син или дъщеря. Ако виждате, че вашата приятелка (или приятел) е искрено добронамерени към близките ви хора, значи наистина може да му се доверите. Освен това родителите почти винаги имат добра интуиция за това кои приятели оказват добро влияние на децата им.

2. Истинският приятел прощава и забравя

Възможно е да се скарате много лошо с ваш добър приятел или приятелка и да си размените наистина обидни, груби думи като вината да е предимно ваша. Ако обаче наистина ви свързва дълбоко, искрено приятелство, един от вас ще протегне ръка за помирение, а другият ще я приеме. Истинските ви приятели ще ви дадат втори шанс, просто защото наистина ви обичат.

3. Да – на истинския приятел може да разчитате в беда

Истината е, че най-голямото доказателство, че един приятел е верен и наистина ви обича и цени, е ако когато изпаднете в затруднение, той ви предложи помощта и подкрепата си. Именно в трудни моменти от живота си най-ясно ще можете да разграничите кои хора са ви истински приятели и кои са ви просто добри познати. Когато сте тъжни или не сте във форма, вашите познати просто ще изчакат трудния ви период да отмине и едва ли ще ви се обаждат, докато истинските ви приятели ще направят всичко възможно да ви извадят от това мрачно състояние.

4. Истинският приятел ще ви изненадва приятно и ще ви кара да се смеете

Може да звучи глупаво, но истинските приятели ще правят за вас неща, които обичате. Те няма да ви натоварват с негативност, а по-скоро ще ви предлагат забавление. Добрите приятели са онези, с които си прекарваме времето винаги приятно и интересно, дори и нищо особено да не правим.

5. Истинският ви приятел ще излезе от зоната си на комфорт заради вас

Ще успеете да познаете истинския си приятел сред всички други, като го помолите да направи за вас нещо, което няма да му е особено приятно и дори може да обърква плановете му. Ако той ви цени наистина и вижда, че услугата, която му искате е много важна за вас, той ще намери време, сили, желание и/или ресурси, за да се отзове.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари