IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим: Меденки

16 декември 2018 06 00

Вкусни и лесни

Снимка: Wellcometomykitchen

Снимка: Wellcometomykitchen

Необходими продукти:

1 ч. ч. = 240 мл

2 яйца

1 ч. ч. захар

3/4 ч. ч. олио

3 пълни с. л. мед

1 с. л. канела (може да се добавят и готови смеси от подправки за меденки)

1 к. л. сода

около 3 ч. ч. брашно

Начин на приготвяне:

В купа смесваме всички продукти без брашното и ги разбъркваме до еднородна смес. Оставяме сместа да почине за 15-20 минути и добавяме постепенно брашното. Замесваме меко тесто, завиваме го във свежо фолио и оставяме за около час в хладилника. Разточваме тестото и изрязваме в желаната форма.

Пекат се в загрята на 180 градуса фурна до порозовяване на крайчетата, внимавайте да не ги препечете, че ще са твърди и ще им трябва доста време да омекнат.

Декорират се пожелание. Моят „пиниз“ за по-бързо омекване е да ги наредя в плътно затваряща се кутия с няколко резенчета ябълка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари