Необходими продукти:
200гр. пълнозърнесто брашно (или брашно от смлени овесени ядки в блендер)
1 щипка сол
2 с.л. зехтин
3 яйца
300-500 мл. прясно мляко (вкусно става и с вода, а също и с бира)
За плънката:
50 гр. масло
4 филийки шунка
1 яйце
100 гр. настърган пармезан
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, солта и зехтина в по-дълбок съд.
Добавете яйцата и разбъркайте хубаво. Прибавете прясното мляко (водата или бирата) и продължете да бъркате.
Сложете сместа в хладилника за 24 часа.
Разтопете маслото в тефлонов тиган на не много висока температура. Добавете към него престоялата в хладилника палачинкова смес.
Счупете по средата яйце и внимателно разнесете белтъка с вилица. Жълтъкът трябва да остане цял.
Поръсете отгоре с пармезана и ситно нарязаната шунка. Внимателно сгънете палачинката на две.
Оставете я да на котлона за около 4-5 минути.
Голяма палачинка с пармезан
9 февруари 2009 08 47Пълнозърнесто палачинково изкушение с пармезан и шунка

Пълнозърнесто палачинково изкушение с пармезан и шунка. Снимка: CB
Сподели
Коментари


Коментари
