IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шоколадово-кокосов сладкиш за ценители

14 октомври 2011 12 04

Така и така сме на вълна ''шоколад''...

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти за 16 броя:

Тестото...

125 г масло

50 г кафява захар

2 яйца

200 г брашно

2 с.л. какао

1/2 пакетче бакпулвер

100 мл прясно мляко

мазнина за формата за печене

Пълнежът...

300 мл прясно мляко

40 г грис

80 г масло

80 г захар

100 г кокосови стърготини

2 пакетчета ванилена захар

Глазурата...

200 г тъмен кувертюр

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 180 градуса. Маслото се разбива със захарта и яйцата на крем. Брашното, какаото и бакпулверът се смесват и, редувайки се с млякото, се добавят към крема.

Тестото се разпределя в намазана форма с диаметър 26 см и се пече 25 минути.
Изважда се от фурната, освобождава се от формата и се оставя да изстине.

В тенджера се варят млякото с гриса и маслото, като се бъркат, докато се сгъстят.

Прибавят се захарта, кокосовите стърготини и ванилията. Сместа се разстила върху шоколадовия блат.

Кувертюрът се разтопява бавно на водна баня и сладкишът се залива. Преди сервиране трябва да престои най-малко три часа в хладилника.

Рецептата е от книгата "Шоколад за модерни хора" на Gourmet Publishing

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари

Ines ( преди 12 години )
Вчера я направих и стана изключително вкусна! :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар