IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенен чийзкейк с тиква

12 октомври 2009 14 25

Лесна, бърза и вкусна рецепта за настоящия сезон

Вкусно и леко Снимка: flickr

Вкусно и леко Снимка: flickr

Необходими продукти

За основата:

1 чашка обикновени смлени бисквити
1 суперна лъжица захар
4 супени лъжици масло или маргарин, разтопени

За блата:

240 грама извара
500 грама печена тиква
½ чаена лъжичка канела
½ чаена лъжичка джинджифил
½ чаена лъжичка стрито индийско орехче
¼ чаена лъжичка сол
2 яйца

За крема:

2 чашки бита сметана
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка ванилия на прах
12 орехови ядки

Начин на приготвяне:

Смесете съставките за основата, след което пресовайте с шпакла в 23-сантиметрова охладена тавичка за торта.

За блата разбийте с миксер изварата и захарта в голяма дълбока купа, докато се получи еднородна смес. Добавете тиквата, подправките и солта. След което разбийте отново.

Отделно разбийте яйцата и добавете и тях, след това разбъркайте. Излейте сместа върху пресованите бисквитени трохи в тавата за торта. Сложете да се пече на 150 градуса.

Междувременно се заемете с крема. Смесете сметаната, захарта и ванилията и нанесете върху вече изпечения кейк. След това върнете във фурната за 5 минути. Охладете го и го оставете да престои в хладиник за 1 денонощие. Гарнирайте всяко парче с орехова ядка.

КоментариКоментари

ilka ( преди 10 години )
Анонимен ( преди 10 години )