PDA

View Full Version : Дневник на здравословно хранещите се 6


Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14

Marina.J
26th June 2011, 08:57
Шанди, да, бях вегетарианка 2 години преди това. По време на бременността ядох месо, но го вкарах лека полека. В началото беше по 20гр, после 50 и така. Никак не ми се отрази. Предполагам ти от доста по-дълго време не ядеш месо и затова така :wink:
Вече закусвах и то хляб (беше толкова топъл и мек, че не можах да му устоя :oops:). Поне е пълнозърнест. Към него добавих сладко от боровинки..ужас.
За обяд ще има пилешки пържолки с гарнитура от зеленчуци. Вечерята ми пък ще е зелена салата с репички и варени яйца. Може и малко кашкавал да настържа.

aniK
27th June 2011, 09:23
Много се радвам на оживлението тук!!!
Abbi, липсваш!!!:1219: Предполагам, че и теб адски те привлича за участие новата платформа на форума :wall::1301:

Само дано това оживление не значи, че имаме повече нужда от критика и коментар, з'то обикновено при мен е така - изпусна ли му края, започвам да чета, да смятам, да анализирам :)

Уикенда бях в Банско - изкарах го на риба, пържоли и салати (малко бира и малко червено вино в петък и събота вечер съответно :oops:). От днес пак седмичен режим - спорт, чистене, разходки с количка и след прохождащо дете (под ъгъл 90 градуса, който е благодатен за моя ишиас) и по-лека храна :2035:

MamaMia, как се чувстваш с житото, вкусно ли ти е, ябълките, орехите ядеш ли...сподели при теб как е? На есен и аз - мисля пролет и есен да си го правя.

Marina.J
27th June 2011, 18:07
аниК, май май тъкмо прохождащите деца са доста голям фитнес за повечето майки :) Ти като си била на нисковъглехидратен режим, позволявала ли си примерно веднъж на 20 дни ориз примерно или картофи, или нещо друго въглехидратно?
Пускам пак храната за днес:
з - 2 яйца на тефлоновия тиган
междинно - чайове
о - кофичка кисело мляко
в - зелена салата с риба тон и кедрови ядки
Имам чувството, че храната ми стана много еднотипна :-| не че преди е била много разнообразна, но с това изключване на въглехидратите.

Mama.Mia
27th June 2011, 18:44
.......MamaMia, как се чувстваш с житото, вкусно ли ти е, ябълките, орехите ядеш ли...сподели при теб как е? На есен и аз - мисля пролет и есен да си го правя.

aniK, добре съм на режима, удържам фронта и нямам прегрешения:1231:. Ям ябълка, после житото и после орехи. И така 3 пъти на ден. Вода и чайове между храненията. Вече взе да ми омръзва житото, но ще устискам, още само 3 дена останаха. Даже по-малко, защото сряда ще хапна ангелска супа:1259:
Февруари със сигурност пак ще повторя режима!

aniK
27th June 2011, 21:47
Marina.J, не съм яла нито ориз, нито картофи, нито паста, нито хляб.... В ми са били от плодове, зеленчуци, ядки и сладолед понякога :oops: По приницп това е храната, която ми харесва, но все пак реших, че не е оптималният начин на хранене. През февруари направих житния режим като преход към друг начин на хранене, с включени В. Трудно ми е да се пречупя да ям ориз и картофи, но имам желание - заредила съм се с елда, кафяв ориз, ръжени спагети.... само чакам да им дойде ред. Спазвайки и горе-долу принципите на разделното хранене и това да не ям на вечеря въглехидрати, прави употребата на всичките тези храни трудна :mrgreen:
Ето днес:
Преди обяд:
чаша топла вода с лъжица мед, чаша зелен чай, чаша нескафе с малко мляко
1 праскова
13ч. - филийка домашен пълнозърнест ръжен хляб с тиквени и слънчогледови семки, намазана с домашна лютеница и зеле от зелката
Към 15ч. - нескафе с мляко (ужасТ, върнах си навика с кафето :( )
17ч. - 2 зелени праскови
19ч. - голяма зеленчукова салата + много зеленчуци на скара + пилешко филе на скара
вода към 2л за деня

MamaMia, четох, че през лятото е тежък режима - житото е питателно и идва малко "в повече". Аз много го обичам варено и имам останало от Февруари, но не ми се поглежда май-май. Пък и не мога да му намеря място в храненето си.

Обядът ми е единственото хранене, в което мога да вкарам въглехидрати, а много често съм навън и се налага да си нося. Най-лесно ми е с филийка домашен хлаб и листа зеле или пък кутийка Котидж.

Miss_Murderer
28th June 2011, 09:19
Здравейте и от мен! През уикенда(по- точнои в неделя) прекалих с хапването(главно въглехидрати) и вчера не се чувствах много добре. Но сега съм в нормалния си режим и смятам скоро време да няма подобни "изцепки". Ето за вчера:
10- ябълка и чай с мед
13- картофено пюре, салата
16- ябълка и чай с мед
18- 1 коф. кисело мляко
20- шопска салата с извара

teenbeen
28th June 2011, 09:35
ето и малко съвети от мен http://www.aktivniizdravi.bg/nutrition.php?id=26 :) дано да са ви полезни :)

root
28th June 2011, 09:50
teenbeen, в този сайт темата "Какво да хапнем преди да спортуваме?" е пълна издънка!

Mama.Mia
29th June 2011, 00:35
Много моля mindbender (или някой друг ако има компетентно мнение) да ме посъветва как да се храня преди тренировка. Планирам да тренирам към 19 часа или към 14 часа ако ще е през почивните дни. Тренировката ми се състои от загряващи упражнения за около 5 мин, после каране на колело 15 мин (колкото да отида до стадиона) и вече на стадиона ще бягам от 3 до 5 км. После с колелото обратно в къщи.
Храня се вегетариански. Сега приключвам житния режим и искам да го използвам като преход към веганско хранене (без животински продукти).

Mama.Mia
29th June 2011, 00:37
Мама Миа , искам да те питам нещо , но по някаква причина не мога да ти пратя лично съобщение . Би ли ме извадила от игнора за няколко дни , за здраве е въпроса .
Много се извинявам на всички , после ще изтрия поста си .

diadora, писах ти на ЛС. Нямам си на идея защо не мога да получавам съобщения, не мога да се оправя с тоз нов облик на форума. Опитай пак да ми пишеш на лична.

Marina.J
29th June 2011, 08:18
Много моля mindbender (или някой друг ако има компетентно мнение) да ме посъветва как да се храня преди тренировка.
Да, и на мен ще ми бъде полезно. Аз гледам на гладно да тренирам, защото ми е тежко иначе. Най-често спортувам късно вечер, а и вечерят като е била между 18-19 часа, пасва точно.
з - мюсли с чаша фреш от портокал
о - пълнени чушки с яйце и сирене
междинно - ядки (едва се спрях :2054:)
в - салата с риба тон
И аеробика прибавям около 50 мин :)

aniK
29th June 2011, 08:28
Храня се вегетариански. Сега приключвам житния режим и искам да го използвам като преход към веганско хранене (без животински продукти).

И без яйца и млечни ли :2021: УжасТ
Вчера:
Сутрешните течности и 200гр череши (много боли корем :( )
Обяд - тиквички на скара, зеле от зелката и обезсолено сирене
Следобяд течности и 1 нектарина (обичам ги зелени хрупкави)
Вечеря - филия домашен хляб, зеленчуци на скара и салата

root
29th June 2011, 09:03
Не знам как ти действа тренировката, това ти ще кажеш. Ако е колкото да поддържаш тонуса, предвид че не е тежка или продължителна - храненето не е кой знае колко сложно. Най-важното е да тренираш винаги на празен стомах, т.е. да дадеш време на тялото да смели храната и чак тогава вече може да започваш. Малко по-различно е когато тренировката е продължителна - над 2-3ч. Тогава или се пият специално забъркани течности или ако си на колелото може и да хапваш това-онова. Но ще пиша за това, което ти си описала като тренировка.

Преди тренировките около 2ч. - зърнени култури (овес, ръж, жито, ориз, елда). Като комбинирането му с прясно или кисело мляко сме го говорили, че не е правилно, особено преди спорт още по-зле е ситуацията. Може и кълнове, но НЕ бобови култури!!! Друг вариант е някакви плодове, като бананите са най-подходящи. Фреш или някаква специална напитка. Тези напитки са дълга тема, за това няма да ги описвам. Течностите може да ги приемаш и 30-60 мин преди спорт, докато непосредвено преди трябва да пием по-накъсано и само на глътки (2-3). Накъсано ще рече 2-3 глътки през 5-10мин...

Спагети и картофи също са вариант (например на обяд) и то достатъчен. Тук преди да започнеш тренировката е добре и да си поела и малко течности - фреш, спец. напитка, вода с мед, вода...

След тренировката (15-30мин) - плод като банан, праскова или фреш. Може и сушени плодове... Щом усетиш че си ги усвоила - вече ти е необходим протеин. Кафяв ориз, бобови (най-вече леща, после грах и т.н.), зърнени (овес и т.н.), ядкови млека, ядки, тофу и други подобни, зелени зеленчуци (брюкселско зеле, спанак, броколи), семена (конопени, ленени, тиквени), пълнозърнест хляб. Това са неща, които съм ползвал от растителните. Иначе аз си хапвам яйца и по-малко кефир и кис.мляко. От всичко най-добре съм се чувствал от кълновете (любими са ми леща и жито). Предвид че се усвояват бързо, може и по-късно пак да хапнеш от тях.

Мой приятел ползва и някакви водорасли и е доста доволен от тях - спирулина и още някакви, който не им помня името.

Miss_Murderer
29th June 2011, 10:51
Здравейте! Ето моето вчерашно меню:
9- ябълка, чай с мед
11- банан
14- омлет с кашкавал(2 яйца, около 50 гр. кашкавал- домашни), салата
18- 50 гр. сурови ядки и 50 гр. сушени кайсии
20- шопска салата
Довечера най- вероятно ще имам гости(днес съм именничка) и сега се чудя какво да измисля. Искам да е нещо бързо, тъй като нямам много време, но и да е вкусно естествено. Спокоен и усмихнат ден!

Mama.Mia
29th June 2011, 21:28
aniK, да, ще се опитам и без яйца и млечни. Всъщност, най-трудно ще ми е да се откажа от българското саламурено сирене.

mindbender, oгромно благодаря за съветитe. Вече си изпринтирах мнението ти и ще бъде закачено на хладилника.

Житния режим приключвам на 54 кг.

Shandi
29th June 2011, 22:24
Mama.Mia, много хубаво си го решила това с веганството! Аз май ще отказвам животинските само по време на пости :)
При мен настанаха големи жеги, не че 30 градуса са тооолкова много ,но просто вече толкова съм отвикнала от топлото време...Нямам никакъв апетит и карам общо въето на салата от домати и корнишончета, и вода.
Да се похваля, че ме одобриха за практика в Китай и октомври заминавам за 4 месеца :1259: Ще се изживява отново културен шок...

Miss_Murderer, честит имен ден и приятно празнуване!

Miss_Murderer
30th June 2011, 13:13
Shandi, благодаря ти! Много се радвам за теб, дано да си прекараш незабравимо!

Вчера почти цял ден бях навън, но по принцип много обичам така- да бъда ангажирана с нещо, особено и ако ми е приятно. Вчера нямах гости, но през уикенда ще трябва да се реванширам. Ето и менюто:
закуска- ябълка, чай с мед
обяд- таратор, 100 гр. пуешко филе
следобяд- парче плодов пай(поне аз така му казвам- съвсем тънко тесто, лек крем, конфитюр и много плодове- допада ми), фреш портокал
вечеря- 150 гр. пилешко филе, салата

diadora
30th June 2011, 17:17
Mama Mia , благодаря ти мила .

Marina.J
30th June 2011, 20:36
МамаМия, ти колко килограма си свалила с житния режим? Поздравления, че си го завършила успешно, сега само захранването трябва да спазиш.
Шанди, браво! Имаш и ЛС :)
Днес съм примерна:
з - 2 праскови
о - супа топчета (така ми се беше прияла)
междинно - 2 моркова
в - омлет, салата от домати
Утре имам рожденник, ще пада голямо готвене и ще се постарая да се държа прилично. Салатка и месце за моя милост и никаква торта. Поне такъв е планът де.

Marina.J
30th June 2011, 20:39
Течностите може да ги приемаш и 30-60 мин преди спорт, докато непосредвено преди трябва да пием по-накъсано и само на глътки (2-3). Накъсано ще рече 2-3 глътки през 5-10мин...

Извнявай само не разбрах дали под тези течности визираш само "по-специално направените" или и водата?

root
1st July 2011, 08:14
Вода и напитки... Докато за фрешовете минимум час.

aniK
1st July 2011, 08:23
Ей, големи сте предатели с това веганство/вегетарианство :2010: Ние с Марианчето и Мис ще си ядем мръвчоци ПЪК :razz:
Майтапът настрана, MamaMia, наистина аз за сиренето се сетих. Нищо не ти пречи да пробваш вегански и по някое време да се върнеш поне към млечните.
Shandi, супер изживяване ще бъде!!! Супер!!!
Мис, ДА ТИ СЕ СЛАВИ ИМЕТО!!!!

Аз петъшки си влязох в 44-те килограма (от понеделник до петък свалям и уикенда качвам), но днес ще правя лазаня и до неделя сигурно пак ще съм 1 траен отгоре :oops: за мен ще бъде със спанак, сушени домати и маслини.

Miss_Murderer
1st July 2011, 10:00
aniK, благодаря ти! И аз съм фенка на месцето, трудно би ми било без него, пък и се чувствам добре. Месо+салата- за мен е много добра комбинация.
Ето менюто:
10- ябълка, чай с мед
12- 200 гр. царевица на пара
15- огретен от тиквички, зелева салата
18- печена тиква с орехи и канела
20- шопска салата с извара

Лек и успешен ден!

VSangels
1st July 2011, 12:00
Предлагам на вашето внимание оригинално бельо внос от САЩ - Victoria’s Secret / On LiNe, най ниските цени за България, доказан комфорт при носене и избор от модели. За повече информация, може да посетите сайт – www.victoriassecret.dir.bg или във facebook страница – Victoria’s Secret / On Line, тел. за връзка 0899 192 863

Shandi
2nd July 2011, 08:49
Хехе, aniK, ще ви превземем скоро май май :girl_dance: Ще кажеш ли рецептата за тази лазаня, че ми стана интересно с този спанак и маслини..ммм
Сега видя, че и на сайта на тялото са качили една рецепта - Макарони по ливански, която ми изглежда вкусна..малко е в разрез с разделното хранене, ама ще го преживея един ден :) Утре е неделя и ще се поглезя с тея спагети.
Mama.Mia, когато свършиш захранванео, поствай от време на време менюта, ще ми е интересно да чета вегански менюта. Може и нещо да крадна.
В последните дни ям за вечеря зелена салата с различни ядки. Правя си смес с тях. Много ми е вкусно. Не знам дали е хубаво различните видове да се смесват:2016:

За вчера менюто:
закуска - банан и половина
обяд - варен ориз
вечеря - зелена салата със слънчогледови ядки, тиквени семки, кашу

Miss_Murderer
2nd July 2011, 11:05
Здравейте! Вчера денят ми започна доста рано и завърши...в сладоледената къща. Получих неочаквана покана, но нещо не ми се хапваше и минах скромно. Напоследък апетитът ми се губи на моменти, дано да е временно състояние. Ето и менюто:
8- ябълка
10- купичка жито с орехи
13- зеленчукова супа и салата от червено цвекло
16- 50 гр. сурови ядки
19- 100 гр. сладолед и 1/2 парче сладоледена торта

Marina.J
2nd July 2011, 14:32
Хехе, aniK, ще ви превземем скоро май май :girl_dance: Ще кажеш ли рецептата за тази лазаня, че ми стана интересно с този спанак и маслини..ммм

И аз бих искала да видя рецептата.
Вчера всичко мина прекрасно. Не се изкуших, значи можело и без издънки :)
Трудно ми е обаче като готвя да не опитвам. Айде разните меса и зеленчуци н грил - ок, ама пък ако е някаква супа или друга бърканица :2045:
Шанди, ти този варен ориз без нищо ли го ядеш? Няма ли подправки ала бала? Ти май отсега се готви за Киатй :)

За вчера менюто:
з - само чайове с лимон
о - 2 яйца на плоча, доматена салата
междинно - орехи около 50 гр (трябваше да свършат, а никой друг не ги обича)
в - телешко със зеленчуци на пара

мауз
3rd July 2011, 08:07
Аз отдавна не съм се мяркала с менюта.
Причината е в зъболекаря :1231: Счупи ми се преден зъб, правя долен мост, направения преден зъб падна два пъти и сега чакам като направят отдолу да го градят за трети път.
През цялото това време съм на домати със сирене и то намачкани. Нищо твърдо не мога да ям.
Два пъти си правих задушени тиквички и други зеленчуци в тава и под фолио - та да са мекички.
С това бабешко ядене не съм свалила, но поне си затвърдих сваленото.:)

aniK
3rd July 2011, 09:08
Мауз, как те разбирам!!!! В петък ми се поду венеца до един мъдрец, който от години периодично ми прави проблем и аз все отлагам ваденето. Вечерта ходих по спешност да го режат и дренират, та едва си отварях устата - Хартиса ми зелевата салата :)

Та плънката за паста е супер и аз вече си позволявам да ям ;)
Аз ползвам сушени домати в бурканче, те имат някаква мазнина, в която задушавам спанака (ползвам замразен за по-лесно), добавям нарязаните на ситно сушени домати, накрая добавам и наситнените маслини (купувам си бурканче без костилки) и това е. Моята лазаня беше от 3 кори и много плънка, като последната кора отгоре намазах с малко кисело мляко, за да не остане суха, като се пече. Този бъркоч е прекрасен за всякаква вегетарианска паста :cool_new:

Shandi, ще погледна и аз тази рецепта в тялото ;)

Хм, днес мислех да си направя за обяд пера от лук, спанак и извара, но в този момент ми хрумна, че ми се ядеше качамак :oops: Ако не го забъркам на обяд с тези зелени съставки, ще остане за по-нататък.

Miss, вчера следобяд и аз УМИШЛЕНО си купих сладолед, че си бях наумила да ям - взех си 100гр. шоколадов на Изида (тези са доста воднисти, та умишлено от тях ;) ) Е, тъкмо ми беше - мина ми зора :mrgreen:

Много бързо се изписват страниците с тази нова платформа

Miss_Murderer
3rd July 2011, 10:59
aniK, и аз скоро се сетих за качамак, скоро може да накарам майка ми да направи, и тя много обича. За първи път опитах качамак миналата година и ми допадна.
мауз, оправяй се бързо, че чакаме отчети!
Ето и моето меню:
10- жито с орехи
12- капучино
14- пилешка супа, салата от цвекло и моркови
17- 2 ябълки
20- пилешко бутче(около 200 гр.), салата

Имам нужда от съвет- в момента килограмите са ми в норма(даже бях качила няколко над нормалното ми тегло, които успях да сваля), но имам коремче, което никак не ми харесва. Правя коремни преси, храненето сами го виждате, засега нищо не се получава. Приемам съвети за режим, упражнения...всичко. Благодаря ви предварително!

aniK
3rd July 2011, 21:40
Хм, Miss, като комбинации храната ти е такава, че да не предизвиква подуване на стомаха. Възможно е салатите, ако са големи зеленчукови, да го предизвикват. Имаш ли газове и дискомфорт или просто физически имаш коремче, което те дразни?
Ако е второто, мисля, че с постоянен спорт, правилна стойка и правилна храна, постепенно ще го оправиш. Не знам колко време мина от анорексията, може би тялото все още се нагажда към новите форми - нали знаеш гладните сомалийчета също са с тумбачета (дано не те засегна, просто разсъждавам).

Да ви споделя този качамак стана разкошен - задуших в малко вода пера от лук и спанак и когато стана готов качамака, изсипах зелените неща в него и разбърках. За мен си отделих така, а за мъж ми добавих настърган пармезан и масло - лелеееее, уникаТно стана дори и моето постното:girl_eat: Аз използвам царевичен грис, че обичам да ми е по-"животинско" :)

Днешно меню:
Сутрешните течности
150гр пъпеш от жълтите (онези зелените, водните не ги обичам)
Обяд - гореспоменатият качамак и зеле от зелката
Следобяд 1 нескафе с мляко, много вода
200гр пъпеш
Вечеря - пилешки каренца и зеленчукова салата на зелева основа (кухненският робот помага на незарасналият ми мъдрец)

Marina.J
3rd July 2011, 22:41
Най-накрая да се вредя на компютъра.
Ау, мауз, това е много гадно с тези зъби. Помня на мен как ми извадиха и 4-те мъдреца. Беше някакъв ад. С дни го карах само на течности и кисело мляко.
Мис, аз смятам, че с едно редовно тичане ще се оправят нещата.
А то за сомалийчетата, май подуването им почва от стомаха, а не е примерно в долната част (от пъпа надолу).
аниК, този качамак не се ли правеше с пръжки някакви? Аз не съм яла такова нещо именно заради това. Иначе лазанята ще я пробвам.
Днес беше:
з - редче черен шоколад (за жалост от тия по-дългите :oops::1228: )
о - останалото телешко месо със зеленчуци от снощи
в - омлет, зелена салата

Последните няколко дена тичам редовно. Следващата седмица ще увелича разстоянието на 3 км.

Miss_Murderer
4th July 2011, 09:59
В момента нямам болки и газове, но наистина физически ми е доста неприятно. За сомалийчетата си е точно така- даже си има и медицинско обяснение. Но те страдат от постоянно недохранване, докато при мен този период премина преди доста време. Ще бъда упорита, пък дано да има резултат...
Ето и менюто:
10- ябълка и чай с мед
13- тиквички с ориз и гъби, салата
17- 50 гр. сурови ядки
20- 200 гр. пуешко филе, салата

aniK
4th July 2011, 14:52
Miss, във вчерашното ти меню виждам 3 неща, от които аз бих се подула - гъби (освен, ако не са мариновани от буркан), сурови ядки и салата (, ако е зелева или зелена). Аз си ги ям тези неща, само с гъбите съм по-внимателна, но се опитвам да те насоча да проследиш дали подуването е свързано с храната
Марианче, качамак/полента/мамалига си е все каша от царевично брашно във вряла вода Гарнирането след това е по желание - масло, сирене, червен пипер, пръжки, кашкавал, каквото се сетиш :)

Аз съм в добра серия - не преяждам, вечерям рано, сутрин ставам бодра и спортувам с лекота ;)

Marina.J
5th July 2011, 00:10
Марианче
Ама аз съм Марина, бе :2047:
аниК, ти какво спортуваш? Аз още се мъча с прибирането на коремчето. Коремните преси са ми най-големият ад :-x Направо вече вия от болка.
Иначе да се похваля, че съм 2 кг надолу. По-нататък ще си видя мерките.
Мис, радвам се, че този труден период е минал за теб и си се стабилизирала. :2020:
Менюто:
з - мюсли
о - сурови зелени чушки, пълнени със сирене
в - салата с пуешко филе

Shandi
5th July 2011, 07:48
Marina.J, аз ползвам жасминов ориз или басмати, и от тях такава миризма се носи, че нищо повече не ми трябва. Рядко ползвам сол за ориза.
Браво за килцата!
aniK, тези ливански спагети станаха много вкусни. Малко тежички ми дойдоха и не можах да ги изям.
Miss_Murderer, аз само с тичане и въртене на обръч се справям с корема. Коремни преси правя много рядко.

За неделя менюто:
закуска - филия морковен хляб с мед
обяд - ливански спагети
вечеря - салата от домати и малко по-късно кефир

aniK
5th July 2011, 08:54
Ама аз съм Марина, бе :2047:
аниК, ти какво спортуваш?


Ауууу, ИСКРЕНО СЕ ИЗВИНЯВАМ :oops: Така набързо ми минава всичко пред очите :2014: Ще имаш едно черпене от мен :2020:
Ами аз от много години спортувам - ходех редовно на фитнес, даже бях леко вманиачена, после с раждането на първото дете се наложи да си оборудвам фитнес в къщи. Сега малко вече не успявам да тренирам, както искам, но понеделник, сряда и петък въртя колело и правя корем, вторник - крака, четвъртък - горна част на тялото. Събота и неделя почивам :) Това нещо се случва сутрин в 6ч. докато всички спят
Моят корем винаги е бил плосък, но с двете раждания коремната ми стена вече е толкова еластична , малко да прекаля, ставам като бременна в 4-ти месец. Необходимо е известно време непрекаляване с количествата храна и особено раздуващите плодове и зеленчуци, за да се посвие.
Shandi, аз всички рецепти ги преправям по мой "диетичен" вкус :):razz: Ще видя на тия ливанските какво ще им измисля ;)
При мен започнаха донациите домашни плодове и зеленчуци - още са по малко, но достатъчно, за да ме откажат ОТНОВО завинаги от купешките :)

Miss_Murderer
5th July 2011, 10:37
aniK, не съм забелязала да се подувам от ядките и гъбите. По принцип знам кои храни ми влияят зле и ги избягвам. Наскоро даже направих една лоша комбинация и после се чувствах дискомфортно, хубавото е, че си взимам поука и ако се случи, поне е по- рядко. Това не е точно и подуване- след болеста в областта на корема натрупах най- много мазнини, което след анорексия е често явление. Сега трябва да се справям някак.
И вкъщи е пълно с домашни плодове и зеленчуци- по принцип вкъщи рядко се купува, дано и занапред да е така. Ето и менюто:
10- ябълка, чай с мед
12- ориз със зеленчуци, салата от цвекло и моркови
16- 1 коф. кисело мляко
18- 6 кайсии, чай с мед
20- 150 гр. пуешко филе, салата

мауз
5th July 2011, 17:12
Днес ми сложиха полумоста. Е, толкова некадърна работа :shooting:
Зъбите са проски отгоре, сякаш съм крава и ще приживям.

Днес съм на варени яйца и кисело мляко /не едновремено/. Сега ще опитам нарязани домати със сирене.

Marina.J
5th July 2011, 23:31
аниК, няма никакъв проблем :2008:
Браво за твоите резултати! Щом си била и преди активна, то нали мускулите "помнят".
Моите мъже, и тримата, стават много рано. Малките заспиват раничко и спят почти непробудно. Затова само вечер мога да си върша моите неща. Вкъщи имам само гирички по 1кг. Преди исках да си купя кростренажор, ама ме е страх да не стане да събира само прах.
Ооо блазе ви за домашнте продукти..толкова обичам домашно кисело мляко, а за плодове да не говорим.
Шанди, аз за този жасминов ориз за първи път чувам. Ще се разгледам из супермаркетите и ще го пробвам да видим.
Днес на обяд за мен имаше и въглехидрати - картофи.
з - 2 праскови
о - варени картофи с лук
междинно - ябълка
в - зелена салата с пилешки късове

Shandi
7th July 2011, 10:48
Онзи ден така се стекоха нещата, че не спах 32 часа. Бях като зомби. По принцип не пия стимулиращи напитки, ама тогава дръннах един ред бул. Е, нямаше такова шаване и такава енергия. После насила се накарах да заспя и като се събудих бях като парцал.

Да се разпиша набързо:
закуска - 2 филии хляб със зелени чушки и 1 домат
обяд - чушка бюрек (ама не я пържих де, само на тефлоновия тиган я метнах)
вечеря - варен карфиол и броколи с балсамико и зехтин

Оф, с нетърпение чакам да отида на почивка вече :sunbath:

Miss_Murderer
7th July 2011, 13:08
Shandi, и на мен една почивка ще ми се отрази супер, ама нещо не се очертава засега. Дано да извадим късмет. Вече ще знам да не пия ред бул, то не ми се е и налагало, чудя се на хората, които изпиват по няколко, и то всеки ден.
Ето менюто:
закуска- 6-7 кайсии, чай с мед
обяд- пиле със задушени зеленчуци
следобяд- 50 гр. сурови ядки
вечеря- 150 гр. пуешко филе, салата и 100-тина гр. сладолед

Marina.J
8th July 2011, 07:12
Оф, с нетърпение чакам да отида на почивка вече :sunbath:
И аз така, ама в момента ще се радвам повече на един 8-9-часов сън :)
Под стимулиращи напитки предполагам имаш предвид и кафе. Аз преди пиех много, но откакто съм спряла цигарите, и капчица не съм лизвала.
За днес смятам да е следното:
з - резан кашкавал, 7-8 маслини
о - 3 варени яйца със зелена салата
в - севиче (любимо на мъжа ми)

Oksana_
8th July 2011, 10:24
Тези стимулиращи напитки на мен са ми много вкусни, но става кофти като прекалиш. Така съм се разтрепервала и ми е прилошавало, че в момента внимавам с количествата, а кафе пия само по-слабо и разредено с мляко. :2054:

Марина, ще кажеш ли как приготвяш севиче ? Аз до сега не съм опитвала, но попрочетох малко в нета и ми се струва интересно. :girl_eat:

Miss_Murderer
8th July 2011, 11:44
Аз пия кафе, но не съм пристрастена в никакъв случай- мога с него, мога и без. Днес примерно мога да изпия две-три кафета(слаби, с много вода), после няколко дни не се сещам...Понякога си правя капучино, пробвала съм няколко пъти разни айс кафета и т.н.
И аз се нареждам на опашка за рецептата.:)
Ето менюто:
з- 2 ябълки
о- омлет с кашкавал, салата от зеле, моркови и цвекло
сл- 2 праскови
в- шопска салата(с извара)

Marina.J
9th July 2011, 16:12
Ето я рецептата:
Трябва ви сурова риба (мисля че става от всяка, но аз ползвам винаги бяла риба и то филето й). Нарязвате я на парченца и ги слагате в един дълбок съд. Нарязвате лук не много на ситно и го заливате със сока от няколко лайма (зелените лимони). Към това прибавяте малко чесън, царевица. Посърсвате със сол и добавяте малко кориандър. Всичко това се разбърква с рибата и оставяте да престои 1 час. След това може да се консумира.
За оригиналната рецепта се изискват специални зеленчуци, които в Европа за жалост ги няма. Естествено и вкусът не е като оригиналният, но пак е много вкусно.

Внимавайте след това да не ходите да се целувате, че с този лук и чесън :2007: Ама те май спадаха към афродизиаците :1228:

За днес менюто е следното:
з - нектарини
о - печена скумрия, зелена салата
в - омлет със зеленчуци.

Miss_Murderer
9th July 2011, 18:07
Марина, звучи доста добре. При първият удобен случай ще се пробва, макар че вкъщи май само аз бих го яла.:)
Ето моето меню:
з- 2 круши
о- пиле със зеле
сл- няколко кайсии
в- шопска салата, 100 гр. пилешко филе...и 1 топка сладолед
Напоследък попадам все на много хубави сладоледи, даже много се изненадах, че минах с такова малко количество. Но пък сладолед и плодове май са единствените неща, които в това време хапвам с удоволствие. Само се наливам с вода...

aniK
10th July 2011, 14:59
Marina.J, тази сурова риба успява лид а се маринова за толкова кратко време?! замразена ли купуваш???

За кафето - и аз пия сутрин и следобяд - малка лъжичка нескафе, 1/2л вряла вода и съвсем малко мляко. Винаги го пия с допълнително минерална вода. Мога и без него, но е нещо като "удоволствието за деня" :)

В петък ми извадиха мъдреца и се храня на съвсем малки хапки и дъвча бавно и продължително - човек как може да се наяжда с 1/3 от количествата, които традиционно поглъща :1228:

мауз
10th July 2011, 16:00
Аник, искренно ти съчувствам. Аз съм на подобен хал.
Долното ми полу чене толкова ме убива. Не дъвча храната, а я мачкам и усещам че гълтам полусмачкана. След това стомахът ме боли, а и въпреки че приемам 1/3 от нормалната си храна - килограмите не мърдат. Доказателство колко е правилно, че храната трябва да се преглъща добре сдъвкана.
Ама така боли. След всяко хранене ги свалям, за да се измият. И после връщането й е адска болка.
От днес си седи в чаша с вода.

Shandi
10th July 2011, 23:06
Всеки май е имал перипетии с тези мъдреци. Не знам какви хора се навиват да стават зъболекари. Това сигурно е най-мразената професия. Трябва да си някакъв мазохист :shock: :2023:

Поствам менюто за вчера:
закуска - сушени сливи около 100 гр (много вкусни)
обяд - крем супа от карфиол
следобедна закуска - бадеми
вечеря - зелена салата с моцарела

Мама.Миа се загуби някъде...

Mama.Mia
11th July 2011, 01:39
Тук съм. Ето менюто ми за събота:
З: кайсии
О: Зеленчукова супа с картофи
В: Зелена салата с разни сурови зеленчуци, един кочан печена царевица. За десерт 2 топки от домашно приготвен бананов сладолед (суров). Рецепта искате ли? Ето я:
3 много добре узрели банана (може и повече банани да се ползват)
1/2 чаша бадемово масло (almond butter)
1/2 чаша сурово тахини
3/4 чаша тъмен agave нектар (това е подсладител, натурален)
1/4 чаша мед
1 ч.л. екстракт от ванилия
Всички съставки се бъркат във food processor. Слага се във фризера за поне 6 часа. Става много-много вкусно!

Менюто ми за неделя:
З: кайсии, по-късно ягоди
О: бобена салата (червен боб, пресен лук, един домат) със зехтин и ябълков оцет. Също и 5-6 каламата маслини
Следобедна: 2 топки от горния сладолед
В: сандвич с авокадо и салата маруля

aniK
11th July 2011, 05:40
Добро утро и от мен. Да постна вчерашно меню:
Сутринта: топла вода с мед, зелен чай, нескафе
З - 3 крушки от тези малките, дето се ядат гнили, но моите още не са
До обяд още 1 чай ройбос и вода
О - салата от зеле/цвекло/морков + сирене в гювече (с чушка, лук и домат)
Следобяд - нескафе към 15ч., 2 кайсии къ, 17ч.
В - 100гр кюфте от домашна телешка кайма (меся я с царевичен грис) + тиквички на скара

MamaMia, звучи страхотно този сладолед, та даже ми се струва доста сладък (, но всъщност изобщо не знам агаве нектара колко подсладява).

Това чудо (моят изваден мъдрец) вече почти не ме боли, та животът е по-хубав. Освен това съм в Банско с малкото зверче и тази седмица ще се морим с дълги разходки.

Oksana_
11th July 2011, 14:09
Marina.J, тази сурова риба успява лид а се маринова за толкова кратко време?! замразена ли купуваш???


И аз това щях да попитам, че малко ме притеснява тази сурова рибка... :2045: ....... Иначе изглежда вкусно, определено.... :girl_eat:
Ох, а това със зъбите е ужасно. Аз имах миналата седмица болки и ми изписаха антибиотик. Това да те боли зъб, наистина е адски неприятно. :girl_cry2:

Marina.J
11th July 2011, 20:55
Да, времете е напълно достатъчно. Естествено рибата не трябва да преобладава. Иначе аз ползвам само прясна риба.
Чета на Мама Миа рецептата и се чудя какво е това тахини. Търся в гугъла, а то било тахан :2014: Иначе много интересно звучи.
Аз днеска ядох въглехидрати не само за закуска. Ама много вкусно ми беше :angel:
з - халва :2034:
о - чушки с ориз (поне беше кафяв), заляти с кисело мляко. Обичам много
в - зелена салата с пилешки гърдички

Вчера играх тенис с племенника. Направо ме разби, а днес съм с мускулна треска, особено на ръцете. Едвам взимам на ръце малките. Трябва да се стягам, че..

Oksana_
12th July 2011, 13:29
Вчера играх тенис с племенника. Направо ме разби, а днес съм с мускулна треска, особено на ръцете. Едвам взимам на ръце малките. Трябва да се стягам, че..

От този на корт или от този на Wii-то ? :1228:

За днес съм предвидила:
з - банан
о - бутче в плик със салата
в - сьомга със зеленчуци на пара

Miss_Murderer
12th July 2011, 14:08
Здравейте! Последните няколко дни съм постоянно в движение, чувствам се пълна с енергия въпреки жегата, но храненето ми е за сериозна критика...Предимно въглехидрати, и то лоши, друго не ми се яде...Но от утре се стягам! Ето за вчера:
8- банан
от 8 до 3 бях на плаж- 100- 150 гр. овесени бисквити, сладолед
16- шопска салата( с много извара)
от 19 до 22 бях на рд в пицария- малко салата, 2 парчета вегетарианска пица и за капак някакво сладоледено тирамису...

Mama.Mia
12th July 2011, 16:47
Менюто ми за понеделник:
З: чепка грозде
О: салата маруля с пресни зеленчуци и червен боб
В: макарони от кафяв ориз (без глутен) със салата. Десерт: 2 топки от домашния сладолед.

aniK
13th July 2011, 05:50
З - 4 сини сливи
О - извара и зеле
Сл - пъпеш
В - извара и зеле
малко по-късно - 2 банана :oops: (бях гладна, а нямаше нищо друго в хладилника)

универсален
13th July 2011, 09:46
Като ви чета менютата, постепенно умирам от глад. Не 'умирам от глад', а умирам от глад!
Как карате на толкова малко храна, респективно енергия?

lullaby
13th July 2011, 10:12
Как карате на толкова малко храна, респективно енергия?

Точно обратното е. За да се смели един обяд примерно, тялото на човек трябва да изхаби определена енергия. Ако този обяд е трудносмилаем, прекалено обилен и нездравословен, то тялото хаби изключително много енергия, за да усвои някакви полезни вещества. Мацките тук се хранят с лесносмилаема храна, от която получават качествени хранителни вещества и запазват енергията, която принципно тялото би изхабило, за да смели един обяд в макдоналдс, от който ще усвоят някакви вещества.

универсален
13th July 2011, 10:30
Благодаря за обяснението!
Принципно ми е ясно, но не съм запознат в детайли, а темата ми е интересна.
Всичко, което написа е логично и се съгласявам.

Все-пак аз нямах предвид обяд в макдоналдс или някаква вредна, трудно-смилаема и/или трудно-усвоима храна, а най-вече - количеството на поетата храна, а не качеството и.

При естествените, натурални хранителни продукти, количеството има значение за разлика например от онези енергийни вафли, чиито размери са колкото зъбче, а съдържат огромно количество калории.

aniK
13th July 2011, 12:48
Аз много не споменавам количества :)

Marina.J
13th July 2011, 17:25
От този на корт или от този на Wii-то ? :1228:

Хаха, беше на истински корт. Лошото е, че ще мине време докато се осмеля да си сложа любимия екип :-|
Утре мъжът ми ще е с бебешорите и целият ден ще е за мен. Още нямам желание да ходя по магазините. Ще има "Марш във фитнеса" и после на сауна и масаж :dirty_dance: и някоя друга разкрасителна процедура.
За днес менюто"
з - мюсли
о - чушкова салата, 3 яйца на плоча
в - зелена салата с печена скумрия

Shandi
13th July 2011, 22:02
Оу този сладолед на Мама.Миа верно звучи готино. Ще се пробва. Аз днес се наградих със сладолед. Ама нали така се награждавахме след взети изпити :1241: Има още една вълна изпити, ама там ще измисля нещо друго.
Аз също не пиша количества, защото просто хич не мога да ги преценявам. В някои случаи ядем и от една обща купа. Знам, че е лошо така, ама после трябва чинии да се мият :biggrin:
Marina.J, и аз обичам такива дни да си правя, ама включвам и шопинг..като част от фитнеса де.
Днес купих диня. Уж почуквах почуквах да я проверя дали е зряла. Беше много червена, ама никакъв вкус. Няма ги тези любимчански дини :)

За днес менюто:
закуска - 2 нектарини
обяд - студена доматена супа :girl_eat:
следобедна закуска - 3 парчета диня
вечеря - кефир

aniK
14th July 2011, 06:04
Маринче, завиждам благородно за откъсването от децата :) С моята малката никой не иска да остава сам, дори баща И. Големият го влачех с мен навсякъде и той си кротуваше, а с нея едва се подстригах за 10-тина минути, не спря да реве през цялото време.

Аз чудесно се храня ергенската - снощи си нарязах зелето на салата (поне), но пък взех някакво доста солено сушено месо и цяла нощ поливах обилно вода :)

Преди години изяждах цяла диня сама, мислех си, че обожавам диня. От НВД свикнах с малки количества, а пък точно диня дори рядко ям, че от нея ме боли стомах. Аз съм на вълна пъпеш, но от жълтите. Зелените (май "Медна роса" се казват) не ги харесвам - сладки и водни.

Та вчера на обяд ядох зеле с 1 кофичка Котидж сирене, а на вечеря салата от зеле, домат и кратавица със 150гр сушено филе (нещо като пастърма/филе Елена).

Утре се прибирам в София и ще уважа скарата ;)

Miss_Murderer
14th July 2011, 10:36
Вкъщи вече е пълно с плодове и зеленчуци- домати, краставици, кайсии, круши, ябълки- много е лошо като знам, че сега са в изобилие и няма изяждане, а скоро ще ги търся. Пък и плодовете май само аз си ги ям, най- много някой да се излъже с 5-6 кайсии.
Вчера ми донесоха и домашно пилешко, менюто беше малко еднообразно, пък и в жегата апетитът ми много се губи:
з-2 круши
о- печено пиле и салата
сл- 7-8 кайсии
в- пиле и салата

С водата сме първи приятели- може би малко над 3 л.+2 чая.

Лек и ползотворен ден!

Mama.Mia
14th July 2011, 17:33
Shandi, ако ще правиш от сладоледа, намали количествата на тахинито и бадемовото масло на половина, а увеличи бананите. По-добре ще стане. Аз днес ще опитам нова рецепта за домашен сладолед, утре ще пиша как е станал.

Marina.J
16th July 2011, 08:20
"Почивният" ми ден мина перфектно. Даже и нови обувки успях да намажа :D
аниК, моите по принцип са много спокойни, ама единият подаде ли тон и другият се включва. И стана тя една...
Аз диня обожавам, особено ако сложим и малко сиренце към нея. Ама нали чета само за позволени комбинации и се съобразявам вече.
Леле Шанди, хич не ти завиждам за тези пластмасови плодове и зеленчуци. От опит го знам. Имах един приятел, който така в стаята си беше засадил домати. Та беше доволен от реколтката :D
Мис, как я изпиваш тази вода? Аз все още се мъча и си налагам да пия вода. Сега съм на границата от литър. Уж допълвам с чайове, пак около литър.
Менюто:
з - 1 манго
о - печени тиквички, заляти с кисело мляко и чесън
м - лешници 70 гр (хем се знам, че едва се спирам с количествата, хем продължавам да ги ям :2005:)
в - зелена салата с пилешко бутче

Miss_Murderer
16th July 2011, 09:56
Марина, свикнах да пия вода и постоянно се наливам. Когато пия кафе заедно с него изпивам по 500 мл. За разнообразие си правя и чайове. Преди наистина едва стигах до литър на ден, но явно е въпрос на навик- дори през зимата 2 л. не ми мърдат. Честито за новите обувки!:)
Ето вчерашното меню:
з- кайсии
о- 200 гр. пилешко, салата
сл- 50 гр. сурови ядки
в- шопска салата с извара, 100-150 гр. сладолед

Oksana_
16th July 2011, 11:45
Shandi , аз в такива дни изобщо не мога да включа и шопинг. Или само релакс или само шопинг, защото като се замотая из магазините, спирка няма и накрая вместо да съм отпочинала, съм скапана от бръмчане... :this_sucks:

Marina , аз преди също едвам изпивах по литър вода. Даже това е много преувеличено, защото е имало дни, в които изобщо не се сещам за вода. От доста време насам просто съм си създала такъв навик и не ми представлява мъката, която беше преди. :shock: А пък и всеки път, когато се "наливам" си мисля колко е хубаво за кожата, за всичко... и ми идва още повече желание :2018:

За днес:
з - овесени трици с кисело мляко
о - пилешки гърди + салата
в - пълнозърнести спагети с "обезмазнен" сос по моя рецепта :2023:

Oompa Loompa
16th July 2011, 18:18
Моето меню е каквото има в хладилника , а то е :)

Закуска - една голяма круша и зелен чай
след това 1 литър доматен сос
по късно лозови сърми и пак зелен чай :)
Лошото е че до 22 часа има още много време и кой знай още какво ще ми се прияде а хладилника е празен :)
Явно ще поръчвам пица тейкауей :)

Marina.J
17th July 2011, 15:05
Явно пиенето на вода наистина е въпрос на навик. Ще си го налагам.
Оксана, какъв е твоят "обезмазнен" сос? Че със спагетите май май каквото и да сложиш, ще стане калорично или пък няма да е хубава комбинация.
Момичета, пишете, че ядете зелена салата. Овкусявате ли я? Аз ползвам зехтин и балсамико.
Ау, Сюзън, ти само ни блазниш или поне мен де с тая пица, а и сърмичките де.
Меню:
з - филия хляб с масло
о - печена скумрия със салата моркови и зеле
в - зелена салата с 3 варени яйца

aniK
17th July 2011, 15:34
И аз овкусявам салатите със сол, зехтин, оцет или лимонов сок. Мисля, че Shandi не ползва сол. Зехтинът е важен за усвояването на някои витамини от зеленчуците!

Вчера:
преди обяд - течностите и шепа джанки (червени хрупкави ;))
обяд - тиквички на скара, овкусени със сол, зехтин, оцет, чесън и магданоз/копър + пилешко филенце на скара
следобяд - води, кафе, 3-4 кайсии
вечеря - пилешки филенца на скара + салата от зеле, краставица и домат + задушен зелен фасул (в подсолена вода)

В Банско 1 седмица почти не бях яла месо, предимно извара и Котидж сирене, та определено ми се хапваше :oops: Моя приятелка ме попита как не ми писва да ям едно и също, а на мен каточели ми е по-лесно да не измислям :)

За водата - най-лесно е, като наоколо има 1 бутилка - така човек не забравя да пие. Аз пия също по много, особено с кафето за деня, а и чаят също дехидратира. Напоследък обаче ми се налага понякога да се замислям дали да пия вода, з'то няма подходяща ВЦ наоколо :( Например в Южният парк е голям проблем :( Непростимо е това да е причина да не се пие вода!!!

Oksana_
18th July 2011, 12:12
Оксана, какъв е твоят "обезмазнен" сос? Че със спагетите май май каквото и да сложиш, ще стане калорично или пък няма да е хубава комбинация.
Момичета, пишете, че ядете зелена салата. Овкусявате ли я? Аз ползвам зехтин и балсамико.

Така си е, спагетите са си спагети и винаги калорични...
Просто аз обожавам паста под всякаква форма и се опитвам общопознатите сосове (поне до колкото е възможно) да им спестявам откъдето може калории :girl_haha: и разбира се гледам да ям доста рядко :girl_haha:
Сосът, за който писах, си е традиционния "Болонезе", но продуктите, които трябва да се пържат, аз ги "запържих" е незалепващ тиган със съвсем малко водичка(за да не загарят) и просто не им сложих никаква мазнина. Станаха доста вкусни де :1259:

Аз салатите ги овкусявам, както аниК е писала над мен, но гледам да замествам оцета с лимон (защото четох, че убива някои пестициди и подобни екстри :lol:), а когато съм на режим без никакви зехтини. :)

Shandi
18th July 2011, 21:21
На мен пък пастата никога не ми става - все е или преварена, или недоварена, а уж спазвам упътванията на опаковката :???: Някъде по-назад беше писано, че става със зеленчуци. Аз сосове много не обичам, много тежки ми идват. Ама виж банан с мед е ок :lol_sign:
Марина, и аз в началото пиех малко вода, ама си наложих и сега доста се наливам. 2 литра са ми минимум. Да не говорим в тренировъчен ден. И аз като Оксана си мисля винги колко е полезно и тн Между другото, когато правих тези гладувания само на вода, кожата ми беше най-чиста. И сега е де, ама тогава..
Салати овкусявам със зехтин, балсамико и сол (ама рядко). Със зехтина обилничко си заливам :1252: Хубааво, че не съм почнала да топя с хляба вътре :)
Мама.Миа, направих сладоледа. Сложих 4 банана, които бяха вече доста узрели, и стана много вкусно. Всички го харесаха. Пусни и други рецепти или линка.
Аз в последните дни нямах никакво време за ядене, все на крака и все забравям да си взема нещо. По един плод се случваше на ден и то вечерта. Паднах под 50 кг и се включи алармата ми..сега съм 48 и ще навксвам. Следващите дни ще е по-спокойно.

За днес менюто:
закуска - нар (докато го издълбая и то ти минава желанието)
обяд - зеленчукова супа
следобедна закуска - нуга халва 20 гр
вечеря - 2 зелени пресни чушки с извара

Oompa Loompa
18th July 2011, 21:37
Шанди това ти меню има ли 500 калории ???

Shandi
18th July 2011, 21:48
Шанди това ти меню има ли 500 калории ???

Не мога да кажа :2016: Мисля, че няма значение. Не е оправдание, но като не съм яла предишните дни, ми се е свил стомахът, и това количество определено е достатъчно. Плюс това не съм спортувала вече от седмица.

Oompa Loompa
18th July 2011, 21:51
Винаги съм се чудела на менюто ти :) До сега не съм видяла нито едно ,което да има поне 1200 калории...

Shandi
18th July 2011, 21:55
Ми на мен това никога не ми е било цел. Не съм брояла калории. Не знам как ти ги определяш, при условие, че аз не съм писала количества. :) Ама ако ти се занимава, порови се по-назад, може да намериш нещо, което те удовлетворява.

Oompa Loompa
18th July 2011, 21:59
Не бе маце , просто се чудя как оцеляваш с тези менюта :)
Колкото за огромните количества вода които пиеш ...ами дори водата в огромни количества не полезна :)

http://chemistry.about.com/cs/5/f/blwaterintox.htm

Shandi
18th July 2011, 22:03
Кое му е многото на 2 литра? Да, като тренирам пия повече, по простата причина, че се потя и губя вода.

Oompa Loompa
18th July 2011, 22:05
Кое му е многото на 2 литра? Да, като тренирам пия повече, по простата причина, че се потя и губя вода.

По назад гледам че пишеш , че 2 литра са ти минимума :)
Прочети статията и виж какво става когато тренираш и пиеш много вода :)
Човек трябва да пие толкова колкото му се пие :)

Shandi
18th July 2011, 22:14
Човек трябва да пие толкова колкото му се пие :)
Ти го каза. Ама не разбирам как ги говориш тези неща за мен, без да ми познаваш здравословното състояние, нито пък активността през деня. И определено ако ми се пие вода, ще пия, а няма да си казвам :"А днес съм минала 2 1/2 Литра, ще стискам до утре"

Oompa Loompa
18th July 2011, 22:49
Храни се както искаш ,но твоите менюта може да са добри за теб но не и за другите , така че по добре е да не ги публикуваш ! Едва ли всеки е с твоето здравословно състояние и начин на живот нали :) По скоро твоето меню ще е подходящо за някой анорексичен форум!

Shandi
19th July 2011, 01:09
Глей ся, всеки може сам да си преценя, има си глава на раменете. Не се налагм на никого. Като не ти изнася, просто не чети. Аз не съм сигурна, че кроасаните, пиците и джънка (които пишеш в менютата си) спадат към здравословното хранене. Освен това не всеки с това хранене ще остане на същите килограми като теб. Така, че по твоите думи:
твоите менюта може да са добри за теб но не и за другите , така че по добре е да не ги публикуваш ! Едва ли всеки е с твоето здравословно състояние и начин на живот нали :)

Oompa Loompa
19th July 2011, 08:06
Хайде моля те, :) по добре един кроасан или пица , отколкото анорексия :)
Не мисля че си добър пример за здравословно хранене ...Ходи си прокламирай менютата в анорексичните сайтове :)

root
19th July 2011, 10:07
Susan, не си права... Момичето има право да си пише менютата колкото си иска. По тази логика, аз мога да влизам в теми от рода на житен режим и да казвам - защо се измъчвате - калориите нямат 500. Тук да подчертая, че режимът си е много добър и просто го ползвам за пример - да не вземе някоя да ми зададе въпрос какво против! За теми като 90-дневна, Пиер Дюкан - пак мога да дам обяснения защо не са подходящи. Трябва ли да препоръчвам да не пишат менюта, да не объркват 14-15 годишни момиченца, които лесно могат да тръгнат по подобен път? Трябва ли да им казвам да си пишат във форуми за мързеливци, които искат всичко наготово или с минимални усилия? Хайде по-сериозно отношение. Дори да не ти харесват менютата й, би било нормално да и обясниш културно какво ти е мнението, а не "ходи... анорекс..." По тази логика и аз трябва да съм анорексик.

Относно теорията за калориите аз съм на мнение, че тези стойности не трябва да се следят. Доказвали сме с мой треньор, че е грешна. В период от 3 месеца съм приемал около 3000-5000, а съм изразходвал повече от 10000 (6 дни) и за 7мия между 5000 и 10000. За този период съм качил 8кг и то под формата на мускулна маса... Ето защо не приемам теорията: да изчислиш колко калории съдържа 1 продукт е доста трудно, колко ще усвои тялото ти от него - още повече. Строго индивидуално е колко енергия е необходима на 1 човек за нормалните му функции - от значение са пол, години, структура на тялото, мускулен строеж, големина на органите, килограми, здравословно състояние като цяло и на органите, сън, стрес и т.н. Изчислил някой си някаква проста формула за мъже или жени, евентуално може да се споменат килограмите и хората се връзват на това. Освен това - като се броят калории, общото сумиране е погрешно. 500 калории от плодове не са 500 от кроасани и снаксове. Не отричам, че в теорията има верни неща, но ако ще я ползва някой то трябва още 100 неща да се следят.

Това колко яде Shandi и как се чувства тя си знае най-добре. Всеки трябва да гледа себе си и да си опознава тялото. И тук ще питам нещо: как 1 жена или момиче се решава да прави диета - била тя Пиер Дюкан, 90-дневна или друга?

За течностите: ако бъбреците не са здрави - много вода не е препоръчителна. Това важи и за малките количества и трябва да се търси точната необходимост. Ако бъбреците са здрави, човек може да изпива и по 5-6л всеки ден. Излишното ще се изхвърля. Относно загубите на сол, пред мен стоят 2 бутилки вода и в 2-те виждам присъствието на натрий. Натрий се набавя и с храните. Ако трябва пак да сме по-точни необходимото количество вода за 1 човек е строго индивидуално. Горните фактори, които споменах за калориите, важат и за водата.

aniK
19th July 2011, 12:06
Susan, съвсем ти е доскучало във форума, :1246: Чак не ми се коментира, че от преди доста години съм се отказала да се впрягам на форуми и форумци.
Аз лично подминах опразванията на хладилника без особено внимание. Надявам се и Shandi да подмине мненията ти по този начин.

Oompa Loompa
19th July 2011, 14:17
Майндбендър , съгласна съм с изказването ти до някъде :)
Не ми казвай че ако работиш мануална работа ( та дори да си в офис) по 8 часа + още час и половина път в двете посоки ще изкараш деня на такова меню.Отделно да не говорим за тренировка ...
закуска - нар (докато го издълбая и то ти минава желанието)
обяд - зеленчукова супа
следобедна закуска - нуга халва 20 гр
вечеря - 2 зелени пресни чушки с извара

Не знам какво работи мацката какво и е здравословното състояние, на какви килограми е и какво цели с такова хранене, но факт е ,че 99% от жените ще се чустват перманентно гладни с такова меню, а няма нищо по зло от гладна жена :)
Менюто може да е здравословно от гледна точка на продуктите които яде ,но не и от към количество ...освен ако не яде 1 кило супа на обед :cool_new:

Oompa Loompa
19th July 2011, 14:21
Susan, съвсем ти е доскучало във форума, :1246: Чак не ми се коментира, че от преди доста години съм се отказала да се впрягам на форуми и форумци.
Аз лично подминах опразванията на хладилника без особено внимание. Надявам се и Shandi да подмине мненията ти по този начин.

Хахахах повече от скучно ми е , така че няма да подмина и твоето изказване :)
Дали изпразвам хладилника или не ,начина ми на хранене е повече от здравословен , въпреки че от време на време мога да си позволя да изям парче пица или един кроасан :) За последните 20 години не съм мръднала дори с 1 кило , както и не страдам от целулит ;) нито пък имам сериозни заболявания :razz:

root
19th July 2011, 15:41
Защо да не? При качествена храна и умерено колучество - това не е никакъв проблем. Какво е умерено количество зависи не само от изброените неща горе. Тук влизат и големина на органите, как организма преразпределя храната и т.н. Не виждам Shandi да е писала, че тренира в деня с това цитирано хранене.

Че са гладни, може би е защото не си набавят с храната необходимите продукти, което се получава при небалансирано хранене. Така тялото винаги ще е гладно... Друго - може да се задоволява чувството за празен стомах, а тялото да няма реална нужда от храна.

Колко е здрав организма се разбира не само от килограми и заболявания, а най-вече в екстремни ситуации. Като попадне организма ти в такива и издържи, тогава може да твърдиш, че до известна степен си здрава.

Marina.J
19th July 2011, 15:54
Ее какви са тези разправии сега? Не се обиждайте на анорексични или не. Тука всеки си има виждане какво е здравословно хранене, самата дефиниция е много размита - за едни това е разделното хранене, за други НВ режим, за трети хапване от всичко по малко, без съобразяване на комбинации и прочие. Това е форум и всеки може да напише, каквото си иска и да извлече най-полезното за него си.
Само не мога да разбера защо се хващате за едно меню само? А и момичето се е обяснило, че не е тренирала и каква и е била храната предни дни.

Аз си пускам отчета:
з - мюсли с нрязан банан
о - свинско с гъби
в - руло стефани, но вътре ще има кисели краставички, царевица, чушки (така де без яйца само :) )

ани, малчовците и те ли това ядат? Надявам се моите да не станят някои злояди, че...
Оксана, аз пък от оцета трудно мога да се откажа. Заливам обилно с балсамико. Само рибата с лимон я подправям.

А да ви питам вие взимате ли допълнително някакви витамини или други таблетки (примерно Цинк, Магнезии и тн)?

Oompa Loompa
19th July 2011, 16:30
Защо да не? При качествена храна и умерено колучество - това не е никакъв проблем. Какво е умерено количество зависи не само от изброените неща горе. Тук влизат и големина на органите, как организма преразпределя храната и т.н. Не виждам Shandi да е писала, че тренира в деня с това цитирано хранене.

Че са гладни, може би е защото не си набавят с храната необходимите продукти, което се получава при небалансирано хранене. Така тялото винаги ще е гладно... Друго - може да се задоволява чувството за празен стомах, а тялото да няма реална нужда от храна.




Не говорим хипотетично, а за точно определено меню :) Това меню мога да го ям събота и неделя кога си лежа по цял ден в къщи ,гледам ТВ и нищо не правя :) Но при една нормална работна седмица просто забрави :)
При това меню почти всички ще гладуват и след тези 2 чушки и малко извара сутринта ще се будя от глад :)
Както и да е , може да е балансирано но не е достатъчно!
По скоро бих препоръчала менюто на Марина Джей, макар че 2 пъти месо на ден ми се виждат много :)

Mama.Mia
19th July 2011, 18:47
Менюто ми за вчера, понеделник:
Преди закуска: чаша вода (400 мл); + 600 мл зeлен чай.
Закуска: 3 малки праскови
Обяд: сандвич с авокадо + купичка задушени зeленчуци.
М/у: 3 блокчета черен шоколад (72% какао)
Вечеря: голяма салата маруля със зеленчуци (вътре режа морков, целина, чушка...) + 50 грама козе сирене. След около 2 часа беше десерта: 3 топки от домашния сладолед.

През целия ден общо към 2 1/2 литра течности ми се събират.


Shandi, аз направих и един ягодов сладолед (банани също се слагат), но той не стана много хубав. Продължавам да експериментирам с рецептите. Ето една:

Ягодов Сладолед:
1 чаша кашу
1 1/2 чаша чиста вода
1/3 чаша агаве нектар
1/4 ч.л. сол
1/3 чаша стафиди
1 ч.л. ванилов екстракт
2 суп.л. какаово масло
1 чаша ягоди

Слагаш всичко в блендера и бъркаш.
Тази рецепта аз не съм я опитвала, не знам как става.

aniK, както виждаш в менюто ми има сирене. За сега не ми се получава веганството. Реших да не се насилвам, а много бавно и преходно да се опитам да станат нещата. Ако една-две години изкарам вегетарианка със силно ограничена консумация на млечни, мисля, че ще е добре. И после вече ще мога изцяло да елиминирам всички млечни продукти.
Всъщност, от както приключих с житния режим, почти не съм яла млечни - само на 2-3 пъти си купувам козе сирене, а .... и веднъж ядох един много разреден таратор, ама то щото бях на гости, аз таратор не правя.
И само да споделя, че след житния режим и аз с много оскъдни порцийки се хранех, даже преяждах от един картоф:1252:. Така че Shandi, аз те разбирам. Карай си както ти си знаеш и както най-добре се чувстваш.
Аз за сега задържам на 55 кг и това много ме радва!

Mama.Mia
19th July 2011, 18:48
Marina.J, аз пия витамин B12 и витамин Д на таблетки.

Oompa Loompa
19th July 2011, 20:20
И само да споделя, че след житния режим и аз с много оскъдни порцийки се хранех, даже преяждах от един картоф:1252:. Така че Shandi, аз те разбирам. Карай си както ти си знаеш и както най-добре се чувстваш.
Аз за сега задържам на 55 кг и това много ме радва!

Пропускаш само едно ,че всичките и менюта са такива :) Все едно цял живот е била на житен режим :)
А израза ''Аз за сега задържам на 55 кг и това много ме радва!'' няма да го коментирам :2034: ...

Mama.Mia
19th July 2011, 20:36
....А израза ''Аз за сега задържам на 55 кг и това много ме радва!'' няма да го коментирам :2034: ...

Susan, не те разбрах нещо...:2045:Аз не очаквам някакви коментари относно теглото ми, само споделям колко кила съм. Тези, които ме четът от отдавна, знаят че около година задържах на 57 кила и все не можех да падна под тях. С житния свалих до 53 кг и сега вече съм 55 кг. Надявам се да не се върна пак на 57 кг.

Shandi
19th July 2011, 20:56
Marina.J, аз не пия нищо. Преди време ми бяха предписали витамин В6, защото имах проблеми с ръката, но не го взимах.
Мама.Миа, рецептата с тахан и меда повече ми допадна. Пък и ягодите вече минаха при нас.
Днес за първи път опитах биволско кисло мляко. Много ми хареса. То се оказа, че това в България е специалитет и особено ако се залее с боровинково сладко.

За днес менюто:
закуска - мед и бадеми
обяд - варен ориз
следобедна закуска - ябълка
вечеря - биволско кисело мляко

Oompa Loompa
19th July 2011, 21:25
Susan, не те разбрах нещо...:2045:Аз не очаквам някакви коментари относно теглото ми, само споделям колко кила съм. Тези, които ме четът от отдавна, знаят че около година задържах на 57 кила и все не можех да падна под тях. С житния свалих до 53 кг и сега вече съм 55 кг. Надявам се да не се върна пак на 57 кг.

Не става въпрос за това колко кила си , а как ги задържаш :) С такова меню е нормално да ги свалиш, но цял живот не се гладува :)

Oompa Loompa
19th July 2011, 21:28
Marina.J, аз не пия нищо. Преди време ми бяха предписали витамин В6, защото имах проблеми с ръката, но не го взимах.
Мама.Миа, рецептата с тахан и меда повече ми допадна. Пък и ягодите вече минаха при нас.
Днес за първи път опитах биволско кисло мляко. Много ми хареса. То се оказа, че това в България е специалитет и особено ако се залее с боровинково сладко.

За днес менюто:
закуска - мед и бадеми
обяд - варен ориз
следобедна закуска - ябълка
вечеря - биволско кисело мляко

Съвсем сериозно мисля , че менютата ти са лош пример за другите !
Като гледам пишеш само в тази тема , което е ясен показател , че имаш проблеми с храненето !Няма да се очудя ако наистина си анорексичка.

aniK
19th July 2011, 21:51
Днес: преди обяд течностите - топла вода с мед, зелен чай, нексафе с мляко, вода
към 9ч. - 4 кайсии
към 11ч. - ройбос
Обяд - зеле от зелката, обезсолено сирене
следобяд чай, нескафе с мляко
към 17ч. - ок.200гр джанки
Вечеря - свинско филе на скара, зелева салата

Маринче, синът ми е нещо като злояд (според баба му). Според мен се храни добре, само че някой трябва да го подканя. Набляга на готвено - предимно това, което в къщи обичаме да ядем и задължително салата. Плодове по-трудно му пробутвам :( Малката се роди дребна и така си върви - уж добре хапва (отново готвено в къщи), но не качва много, леко поднормена е. Аз не се притеснявам, и двамата ходят добре до ВЦ и редовно, жизнени са, не наблягат на сладкото. Мисля, че имат бърз метаболизъм. Баткото знае кое е правилно да се яде, от какво се дебелее и падат зъбите :2023:

МамаМиа, днес докато си хапвах сирене на обяд, си мислех за теб - как да се откаже човек от хубавото сирене! Хапвай това, което ти харесва и от което се чувстваш добре. Сладоледът защо не го хапваш сутрин или на следобедното междинно?

Shandi, мед и бадеми на закуска - ето ти ги 500 калории :2023: Биволскто кислео мляко е най-високомаслено от употребяваните млека. Със сладко от боровинки би било убийствено. Аз нали по Банско се мотая, та там традиционен десерт е цедено кисело мляко с боровинково сладко или с мед и орехи. Само да не трабяваше да консумираме киселото мляко самостоятелно... :(

Mama.Mia
19th July 2011, 22:20
.....МамаМиа...... Сладоледът защо не го хапваш сутрин или на следобедното междинно?....

aniK, сутрин не искам да е сладолед, решила съм до обяд само плодове и/или зеленчукови/плодови прясно изцедени сокове (но нямам сокоизстиквачка:?). А за следобедна закуска няма как да стане, защото съм на работа и не искам тук да нося сладолед и да се занимавам с такива неща в офиса.

Oompa Loompa
19th July 2011, 22:56
Хахахаха големи сте ми умници :)

lullaby
20th July 2011, 08:29
Хахахаха големи сте ми умници :)

Сюзън, възхищавам се на тънкия начин, по който се опитваш да създадеш конфликт. Не вярвам да пускаш всички тези коментари по други причини. А на момичетата им се възхищавам още повече, че успяват да не се поддадат на провокациите ти. :razz:

root
20th July 2011, 08:47
Не говорим хипотетично, а за точно определено меню :) Това меню мога да го ям събота и неделя кога си лежа по цял ден в къщи ,гледам ТВ и нищо не правя :) Но при една нормална работна седмица просто забрави :)
При това меню почти всички ще гладуват и след тези 2 чушки и малко извара сутринта ще се будя от глад :)
Както и да е , може да е балансирано но не е достатъчно!
По скоро бих препоръчала менюто на Марина Джей, макар че 2 пъти месо на ден ми се виждат много :)
Ами... тя не пише, че спортува в този ден с точно това меню...

Има разлика какво можеш ти и какво може някой друг. Аз мога без храна цяла седмица и да работя и да спортувам. За мен по принцип водата е по-важна... Даже в момента заради възпаление на коляното консумирам само диня - пада се 5ти ден. Всеки ден плувам по 3-4км на тренировка. При това не се чувствам отпаднал, нито гладен.

Не е задължително да си препоръчва някой/я менютата на други. Може да си правят дневник и/или да очакват съвет относно храненето си.

Marina.J
20th July 2011, 09:31
Сюзън, виждам, че другите момичета те игнорират. Аз ще изкоментирам за последен път и повече няма да се занимавам.
Тъй като чета предишните страници, попаднах на същия спор сигурно преди година. Учудвам се на търпението на Майндбендър да се обяснява отново и отново, и то по същата тема, и то пак на теб.
А това изказване:
Като гледам пишеш само в тази тема , което е ясен показател , че имаш проблеми с храненето !Няма да се очудя ако наистина си анорексичка.


Просто се излагаш. Ани е права, че май май ти е скучно. Явно другите потребители, които не пишат в този подфорум, са разплути хипопотами. Аз също не съм писала в общите теми или в раздела секс и прочие. Явно спадам и аз към анорексичките.
За да приключим темата, пусни и ти менюто си за вчера или днес :)

Аз днес мисля да е следното:
З – 3 праскови
О – печени кюфтета от телешка кайма със салата домати и краставици
М - праскова
В – омлет от 3 яйца със зеленчуци

Оуу биволско мляко. От дете съм го намразила. Баба всяяяка сутрин ме караше да го пия, а то се образуваше и един каймак..ужас :???:
Напоследък имам проблеми с ВЦ-то. Мисля да пробвам с ленено семе или пък първо да си налагам да пия по една чаша топла вода...

Mama.Mia
20th July 2011, 15:16
Менюто ми за вчера, вторник:
Преди закуска: вода и после чаша плодов чай
Закуска: купичка боровинки
Към 11 часа: 2 праскови
Обяд: Голяма салата с най-различни зеленчуци и около 30 грама от козето сирене (свърши).
Вечеря: сандвич с авокадо; салата от моркови и авокадо; малко макарони от кафяв ориз със сос маринара и няколко люти чушки. Два часа по-късно: 3 топки от домашния ягодов сладолед.

Oompa Loompa
20th July 2011, 18:20
Сюзън, виждам, че другите момичета те игнорират. Аз ще изкоментирам за последен път и повече няма да се занимавам.
Тъй като чета предишните страници, попаднах на същия спор сигурно преди година. Учудвам се на търпението на Майндбендър да се обяснява отново и отново, и то по същата тема, и то пак на теб.
А това изказване:



Просто се излагаш. Ани е права, че май май ти е скучно. Явно другите потребители, които не пишат в този подфорум, са разплути хипопотами. Аз също не съм писала в общите теми или в раздела секс и прочие. Явно спадам и аз към анорексичките.
За да приключим темата, пусни и ти менюто си за вчера или днес :)

Аз днес мисля да е следното:
З – 3 праскови
О – печени кюфтета от телешка кайма със салата домати и краставици
М - праскова
В – омлет от 3 яйца със зеленчуци

Оуу биволско мляко. От дете съм го намразила. Баба всяяяка сутрин ме караше да го пия, а то се образуваше и един каймак..ужас :???:
Напоследък имам проблеми с ВЦ-то. Мисля да пробвам с ленено семе или пък първо да си налагам да пия по една чаша топла вода...

Oххх ма Мярянке , що не се замислиш що не казвам нищо за твоето меню...
За сетен път се убеждавам че българина нито може да чете нито да разбира прочетеното :lol_sign:

Oompa Loompa
20th July 2011, 18:23
Ами... тя не пише, че спортува в този ден с точно това меню...

Има разлика какво можеш ти и какво може някой друг. Аз мога без храна цяла седмица и да работя и да спортувам. За мен по принцип водата е по-важна... Даже в момента заради възпаление на коляното консумирам само диня - пада се 5ти ден. Всеки ден плувам по 3-4км на тренировка. При това не се чувствам отпаднал, нито гладен.

Не е задължително да си препоръчва някой/я менютата на други. Може да си правят дневник и/или да очакват съвет относно храненето си.

Охх майнбендъре :) сам знаеш че това са екстрийми менюта и средностатистическия здравословно хранещ се човек не се храни по този начин !
Колкото за Шанди , всичките и менюта които е публикувала са такива , така че ... :arrow:

root
20th July 2011, 19:26
Т.е. да разбирам, че ти си средностатистически здравословно хранещ се човек. Аз не съм такъв. А Shandi сигурно е средностатическа анорексичка или клоняща към такава...
Моето мнение е, че всеки трябва да се храни така какво се чувства добре. Щом тя се чувства добре - всичко е наред. Примерно AniK споделяше, че не може да си представи режим на разделно хранене. Прави ми впечатление, че тя се е ориентирала до известна степен към него. Сигурно се чувства по-добре така. Тя може да сподели точно какво и как се е променило. Според мен ще напише, че отначало и е било трудно и нервно и постепенно това е отминало. След което правилните комбинации и по-малки количества я засищат достатъчно и се чувства по-свежо и леко. Може и други да споделят - би било интересно.

Oompa Loompa
20th July 2011, 19:37
Да правилно си ме разбрал , само че идеята ми беше друга :)
Ти се храниш екстриймно здравословно , което е свързано с начина ти на живот и спорта :) а аз съм средностатистическа жена ,която ходи на работа по 8 часа , спортува от дъжд на вятър и няма нужда от такива драстични диети :) Разбра ли ме в какъв смисъл казах ''средностатистически здравословно хранещ се човек''.
В форума повечето са като мен а ти си изключение :)
Колкото за разделното хранене , за мен е съвсем нормално и не ми представлява никаква трудност да го спазвам :) но наистина не мога да изкарам деня ако менюто ми е примерно следното :

закуска - мед и бадеми
обяд - варен ориз
следобедна закуска - ябълка
вечеря - биволско кисело мляко

До обяд ще изкарам що годе нормално , но от там нататък стомаха ми ще стърже от глад :)
Примерно днешното ми ядене беше следното
закуска - 2 банана , 1ябълка , зелен чай ,но едвам изкарах до обед :)
Обед салата от домати , моцарела и авокадо с една филия черен хляб , зелен чай
вечеря доматена супа с филия черен хляб , зелен чай
и късна вечеря филия черен хляб с хумос + зелен чай

П/с малко са жените които се хранят по не знам си какъв начин защото примерно така се чустват добре :) Изключвам само вегетарианките :) Повечето жени спазват някъв режим най вече за да подържат някакво тегло :)

Shandi
20th July 2011, 20:49
lullaby, докато се усетя, че си рокстеди :biggrin: Я идвай тук да пишеш, че като гледаш малко хора останахаме.

За днес менюто:
закуска - 2 филийки морковен хляб с мед
обяд - сарми без месо
следобедна закуска - нар
вечеря - салата от домати с парче сирене

lullaby
20th July 2011, 23:02
lullaby, докато се усетя, че си рокстеди :biggrin: Я идвай тук да пишеш, че като гледаш малко хора останахаме.

Ти май единствена си се сетила от този форум :) Аз не съм сериозна като вас и затова не се включвам, иначе ви чета редовно и наистина ме стимулирате. Днес обаче прегреших с парче пица, но пък вчера си изкарах успешно планувания плодов ден. :)

aniK
21st July 2011, 06:03
О, mind, определено ми е по-добре да не смесвам! Първоначално психически ми беше по-трудно - ама как няма да направя яйцата със сирене или извара :) Вече не мисля - колкото по-опростена храната, толкова по-добре се чувствам. Даже гледам да е еднокомпонентна + салата :) Ако някога намеря нерви да изчета тази тема от начало, а и по-старите теми, ще ми е интересно как съм променила мисленето си.
Susan, ти този зелен чай с храната или непосредствено след нея го пиеш? Последно по "спора" - ти не познаваш Shandi, не знаеш как живее, как спортува, как изглежда... Аз не бих се бъркала в нейното хранене, така както не бих си позволила да кажа нещо на mindbender - това са хора, които са стигнали съвършенството да се хранят, за да живеят, а не обратното. Освен това тя се храни предимно въглехидратно, усвоява храната напълно. Аз повече се чудя как се ходи до ВЦ с това хранене :oops: Цитираното меню е след 2 дни, в които е била само на плод, нормлано е да е по-леко.
Shandi, извинявай, голямо обсъждане :2046: Оф, това наровете са яко пипкава работа. Имам 2 още от зимата, сигурно вече за нищо не стават, няма и да ги ям - нервите ме хващат с тия зрънца :)

Вчера:
течностите преди обяд + 4 кайсии
обяд - 1 домат и 1 кофичка Котидж сирене (нямах никакви други зеленчуци)
следобяд - пъпеш
вечеря - 2 кюфтета от домашна телешка кайма + салата от зеле, айсберг, чушка, домат, краставица, магданоз

Oompa Loompa
21st July 2011, 08:01
Susan, ти този зелен чай с храната или непосредствено след нея го пиеш? Последно по "спора" - ти не познаваш Shandi, не знаеш как живее, как спортува, как изглежда... Аз не бих се бъркала в нейното хранене, така както не бих си позволила да кажа нещо на mindbender - това са хора, които са стигнали съвършенството да се хранят, за да живеят, а не обратното. Освен това тя се храни предимно въглехидратно, усвоява храната напълно. Аз повече се чудя как се ходи до ВЦ с това хранене :oops: Цитираното меню е след 2 дни, в които е била само на плод, нормлано е да е по-леко.


Зеления чай го пия между храненията .
Хубаво е когато някой публикува такива екстриймни менюта да казва какво цели с този начин на хранене, какъв е начина им на живот и как спортуват , защото в крайна сметка не всеки цели това което целят те нали :) Повечето момичета които пишат в тази тема искат да отслабнат , така че Шанди ако иска да не се захващам с нейните менюта да отговори на по горе зададените въпроси :)
Майнбендъра е активен спортист и той трябва да се храни здравословно , но колко от нас водят неговия начин на живот ? Храненето трябва да е съобразено с личния начин на живот и съобразено с изискванията на тялото ни , а не защото си чул , че еди си кой се храни по еди си какъв начин :) За това и смятам , че менютата на Шанди са лош пример за другите !

root
21st July 2011, 09:09
Shandi се храни по този начин от доста време и когато тялото премине на подобно хранене, организма става пестелив откъм разход на енергия. Сама знаеш каква е разликата м-у спринтьор и маратонец. Как маратонеца ще се измори и натовари от 100м и как спринтьора на по-дълги разстояния. Всеки към каквото е приспособен. Мен не ме учудва тя да се е приспособила към такова хранене. Ти наясно ли си с начина й на живот и изискванията й. Едва ли...

Рядко виждам някой да пише за тези неща, които си изброила (цели, начин на живот, спорт). Като гледам и ти не си написала...

Miss_Murderer
21st July 2011, 10:17
Здравейте и от мен! Няколко дни липсвах, бях на едно хубаво местенце, помързелувах, хванах доста добър тен(и то само от 3 плажа, по принцип почернявам много бързо). Менюто беше сравнително добро, позволих си и някои "волности", но важното е, че се чувствам ок.
Ето за вчера:
9- ябълка
11- круша
14- 150 гр. пилешко филе, зелева салата с моркови
17- 50 гр. сурови ядки, капучино
20- шопска салата, 50 гр. пуешко филе

Mama.Mia
21st July 2011, 15:47
Ето ме и мен с менюто ми за вчера:

Сутрешните течности: вода, зелен чай.
Закуска: купичка боровинки и малко малини.
Обяд: голяма салата маруля с краставица и домат и сурови орехи.
М/у: домашно приготвен Larabar по рецепта от livestrong.com
Вечеря: Голяма салата маруля с целина и краставица и сурови слънчогледови семки и сурови орехи; купичка задушени зеленчуци (от замразен микс -морков, грах, зелен боб и царевица) с маринара сос.
Десерт: домашно приготвен морковен Larabar.

http://www.larabar.com/products/larabar - за продуктите Larabar

http://www.livestrong.com/recipes/chocolate-chip-cookie-dough-larabar-2/ - рецепта за домашно проготвения Larabar, който ядох на междинно


http://www.livestrong.com/recipes/larabar-carrot-cake-copycat-coconut/ - рецепта за домашно проготвения морковен Larabar

За деня имам и 50 минути каране на колело.

Не знам дали си личи от менютата ми, но и аз се опитвам да се храня разделно с възможно повече сурови продукти и по-малко готвено. Чувствам се добре от начина си на хранене, посещавам WC по 2-3 пъти на ден.

Marina.J
21st July 2011, 20:18
Мис, браво за плажчето. То и аз съм морско чадо, ама за този сезон имам само 2 плажа, ама винаги от сутринта до късно вечер. Доста гущер си падам :)
Мама.Миа, тази последната рецепта много странна ми изглежда с тези моркови, пък ананас, пък канела и тн. Ти пробва ли я нея?
Аз тези замразени зеленчукови миксове избягва да ги купувам. Само зимата може би. Вкусът им е странен и трябва за мен лично много да ги подправям.
Вие с тия екзотични рецепти и съставки направо...нека за мен месото остане тогава :biggrin:
Аз днес сутринта пих две чаши чай преди закуска и доста добре ми подействаха за Вц-то. Явно това ще е. Някъде бях чела, че можело да се привикне към това ленено семе и да няма същия ефект :roll:
За соевите продутки само негативни мнения. Аз си мислех, че поне стават на вкус. Една приятелка ме черпи със соев кашкавал и направоо :sick: Не знам какви хора го ядат това нещо.

Такаа за днес менюто:
закуска - 3 големи парета диня
обяд - супа топчета, голяма зелена салата; по-късно и парчето соев кашкавал
междинно - чаша кисело мляко
вечеря - зеленчуци на пара с филия хляб (последното не трябваше дяа присъства, ама..)

aniK
21st July 2011, 20:49
Oooo, на мен това морковеното ми звучи супер. Да не ми изглеждаше толкова сложно да си приготвям само за мен.... но може да се поглезя някой път - запазих си сайта :)
Маринче, течностите са изключително важни за ВЦ, аз започвам деня с много топли течности и до обяд почти само тях приемам и някой плод. Пробвай с топла вода на гладно, топла вода с лъжичка мед или лимон, чайове...Да чукам на дърво, никога не съм имала проблем, но по принцип избягвам запичащи храни и в менюто ми винаги има големи целулозни салати, плодове, зеленчуци.
Аз много харесвам Тофу, но заради лошите неща, които съм чела за соята, не консумирам :(
За плажа - обожавам тен, чернея много бързо, даже и на солариум ходех, НО.... вече не!!! Заредила съм се с 50-ти фактор, купих си и цял бански и ще се пазя - не ми се умира от бенка. Ние утре заминаваме ;)
МамаМиа, поне сиренце си хапвай - пък козето е супер! Нали твърдо нормално козе, а не онова мекото, скъпото.

Аз днес на обяд ядох филийка домашен ръжен хляб и салата, а на вечеря телешко кюфте и салата. Сутринта прекалих с кайсиите, че трябва да ги доям до утре и много ме боля стомаха - аз си очаквах :(

Mama.Mia
21st July 2011, 21:28
Marina J, аз от замразените зеленчуци купувам органик микс и си го овкусявам със зехтин или без нищо. На мен самите зеленчуци са ми много вкусни. А за морковеното нещо, аз нямах сушен ананас и сложих сушени кайсии. На мен ми хареса как стана на вкус, малко меко стана като консистенция, но пак се ядеше:girl_eat:

aniK,козе хапвам, и от мекото, и от твърдото. Тук мекото е по-евтино от твърдото, дето е $8 за половин кило. А от мекото вземам около 80 грама за $4. Та така...:2013:

Oompa Loompa
21st July 2011, 21:30
Рядко виждам някой да пише за тези неща, които си изброила (цели, начин на живот, спорт). Като гледам и ти не си написала...

Напротив писала съм , но явно не четеш :)

а аз съм средностатистическа жена ,която ходи на работа по 8 часа , спортува от дъжд на вятър и няма нужда от такива драстични диети

Нелка
21st July 2011, 22:40
Тази тема за пръв път я чета и супер много се депресирах...

Armand
21st July 2011, 23:22
Тази тема за пръв път я чета и супер много се депресирах...

що?

аз чат пат я поглеждам и с удоволствие откривам, че дори и да не е целенасоченое понякога се храня добре :)

Нелка
21st July 2011, 23:44
Щото се почувствах като прасе.. Дори в момента, пиша с едната ръка, а с другата гъча... Не мога да си представя живота на купичка кисело мляко, слата с риба тон и ябълка за десерт... на ден!

Както Mindbender спомена по-горе - когато драстично намалиш храната организмът ти превключва на режим "съхранение на ресурси". Да - наистина може да оцелееш години наред с този нискокалоричен режим, но метаболизмът ти ще е супер забавен, а това не се отразява само на фигурата. При забавен метаболизъм, всички вещества се задържат в организма по-дълго време, включително и токсините.
Няма дори да почвам да обяснявам какво би се случило ако спортуваш активно на този хранителен режим. Това поне го знам от опит.


Така, че говорете си каквото искате, но не ми вкарвайте горепосоченото меню за "здравословно хранене", защото не е. По-добре прекръстете темата на "Дневник на диетуващите и гладуващите".

Armand
21st July 2011, 23:52
аа, за тва ли говориш

глупости са тия диети, хапвай си нормално, според мен няма смисъл целия този напън :)

Oompa Loompa
22nd July 2011, 00:53
Щото се почувствах като прасе.. Дори в момента, пиша с едната ръка, а с другата гъча...

Така е като гъчиш мазни бургери и пържени картофи :) :2055:
Иначе за името на темата съм напълно съгласна :)
Баси колко му трябва на един човек за да е щастлив ? хубава вечеря , чаша вино и добра компания :1229:

Нелка
22nd July 2011, 08:12
Така е като гъчиш мазни бургери и пържени картофи :) :2055:


Тихо ся! Ще им стане нещо на диетуващите тук... :-|

root
22nd July 2011, 09:08
"а аз съм средностатистическа жена ,която ходи на работа по 8 часа , спортува от дъжд на вятър и няма нужда от такива драстични диети"
Това е недостатъчна информация. Ти може за 2 минути да ходиш до работата, може и 1ч. Не се разбира и каква ти е работата. Спортуването за някои е 30 мин йога, за други - степ аеробика пак толкова, или 5км бягане и т.н. Всяко едно нещо е различно... Израз като "няма нужда от такива драстични диети" не смятам, че може да се отнася за някаква цел... Ако не го разбираш ще ти го обясня с пример като за деца - целта на 1 човек ходещ на уроци по немски, едва ли ще бъде "нямам нужда да уча китайски".

Както ти каза, че може да се храниш като Shandi само в събота и неделя когато си лежиш на дивана, така за нея работата или обучение може да се приравнява на твоя уикенд. Може и да възстановява с много по малко белтък и по-бързо отколкото теб. Такива неща може да си ги знае само тя, така че критиките са излишни.

root
22nd July 2011, 09:16
Както Mindbender спомена по-горе - когато драстично намалиш храната организмът ти превключва на режим "съхранение на ресурси". Да - наистина може да оцелееш години наред с този нискокалоричен режим, но метаболизмът ти ще е супер забавен, а това не се отразява само на фигурата. При забавен метаболизъм, всички вещества се задържат в организма по-дълго време, включително и токсините.
Няма дори да почвам да обяснявам какво би се случило ако спортуваш активно на този хранителен режим. Това поне го знам от опит.

На мен ми стана интересно... Ще ми обясниш ли аз като спортувам активно, 50% от храната ми е сурова и като цяло лесносмилаема, изпивам м-у 2,5 и 5л течности на ден, ходя на масажи, парна баня - какви токсини ми се задържат в тялото? Как преценяваш дали и колко ми е забавен метаболизма?

Тези изрази нискокалорични, високо и т.н. ги забравете. Мога да ти дам пример на зеленчуци и плодове, където калориите са малко. Ако ядеш 5-6-7 пъти такива храни за деня, пак ли се забавя метаболизма? Хайде да видим какво ще обясниш :)

Miss_Murderer
22nd July 2011, 11:59
Здравейте! Разписвам се за вчера:
10- 2 круши
14- салата с извара
17- 2 ябълки(донесоха ми огромна торба- зелени и кисели)
19- 150-200 гр. царевица на пара
21- салата с извара

Доста извара хапнах(поне 300-350 гр.), а преди време прочетох, че оптималната доза е около 200-250 гр. на ден. Пък и моята е с висока масленост...вие какво мислите? Но не ми се ядеше друго, чувствам се ок.

Mama.Mia
22nd July 2011, 16:51
Miss_Murderer, нищо няма да ти стане като си хапнала малко повече извара. Нали е било със зеленчуци, което е добра комбинация, то и за това си се чувствала ок.

Аз за вчера да се отчета:
Сутрешните води и чай.
Закуска: 2 праскови
Обяд: състоеше се от две части:1213:: Първо ядох един сандвич с авокадо и купичка зеленчуци. След един час беше малка порция макарони от кафяв ориз със сос маринара.
Вечеря: един сандвич с авокадо. След 2 часа десерт: 3 топки от домашния ягодов сладолед (свърши:1207:).

Oompa Loompa
22nd July 2011, 16:53
"а аз съм средностатистическа жена ,която ходи на работа по 8 часа , спортува от дъжд на вятър и няма нужда от такива драстични диети"
Това е недостатъчна информация. Ти може за 2 минути да ходиш до работата, може и 1ч. Не се разбира и каква ти е работата. Спортуването за някои е 30 мин йога, за други - степ аеробика пак толкова, или 5км бягане и т.н. Всяко едно нещо е различно... Израз като "няма нужда от такива драстични диети" не смятам, че може да се отнася за някаква цел... Ако не го разбираш ще ти го обясня с пример като за деца - целта на 1 човек ходещ на уроци по немски, едва ли ще бъде "нямам нужда да уча китайски".

Както ти каза, че може да се храниш като Shandi само в събота и неделя когато си лежиш на дивана, така за нея работата или обучение може да се приравнява на твоя уикенд. Може и да възстановява с много по малко белтък и по-бързо отколкото теб. Такива неща може да си ги знае само тя, така че критиките са излишни.

Когато работя , съм по цял ден на крак и в движение, така че с такива менюта умирам от глад още в 10 сутринта :) Излизам сутринта в 7.15 и се прибирам към 7 вечерта :)
Нямам нужда от драстични диети тъй като се храня що годе здравословно , нямам наднормено тегло нито здравословни проблеми :)Спортуването ми се изразява в 15 мин упражнения за кръста :D
Менюта от сорта един морков , една салата и малко кисело мляко на мен не ми е достатъчно като източник на енергия и ще ми стигне колкото да си държа очите отворени за да гледам ТВ :)
И ако направиш една анкета в форума ще видиш че повечето от пишещите в темата целта им е да свалят някое килце :) рядкост са такива като тебе , чиято цел е съвсем друга :) Изключвам Шанди тъй като се съмнявам за нея :)
И между другото няма нищо по досадно да отидеш на ресторант с някой , който с сядането почва да ти мрънка , че не ядял еди си какво щото бил на диета :)

п/с Неллс ей за тва та обичам щото ядеш всичко хахахахаххаха

Oompa Loompa
22nd July 2011, 16:57
На мен ми стана интересно... Ще ми обясниш ли аз като спортувам активно, 50% от храната ми е сурова и като цяло лесносмилаема, изпивам м-у 2,5 и 5л течности на ден, ходя на масажи, парна баня - какви токсини ми се задържат в тялото? Как преценяваш дали и колко ми е забавен метаболизма?

Тези изрази нискокалорични, високо и т.н. ги забравете. Мога да ти дам пример на зеленчуци и плодове, където калориите са малко. Ако ядеш 5-6-7 пъти такива храни за деня, пак ли се забавя метаболизма? Хайде да видим какво ще обясниш :)

Твоята диета няма нищо общо с диетата на Шанди :)
Аз също ям повече сурова храна и то най вече зеленцуци, плодове и бобови култури :)но ям по 5 пъти на ден и последното ми хранене е към 11 вечерта :)

Mama.Mia
22nd July 2011, 16:58
Исках да ви покажа макароните, за които пиша, че хапвам със сос маринара. Ето ги:

Sodium Free, Wheat Free, Cholesterol Free, Gluten Free, Organic Brown Rice Penne Pasta

Oompa Loompa
22nd July 2011, 17:06
Исках да ви покажа макароните, за които пиша, че хапвам със сос маринара. Ето ги:

Sodium Free, Wheat Free, Cholesterol Free, Gluten Free, Organic Brown Rice Penne Pasta

Провай тези :) поне на мен много ми харесват :)

http://www.auravita.com/prodimages/orgr/orgr10002_b.jpg

Shandi
22nd July 2011, 20:08
Марина, аз от соевите продукти ям най-вече тофу. Много ми харесва, пък и го купувам прясно, а не замразено. За него се сещам най-вече, когато постя.
Miss_Murderer, аз извара редовно я ям с подобни количества. В Германия е с някаква много особена консистенция, такава на високомаслено кисело мляко. Аз си я правя с червен пипер и чубрица или шарена сол. Май Родопска закуска му се викаше.
аниК, приятно прекарване на почивката!
Днес получих много готина оферта за велопоход в Швейцария. Трасето се води със средна трудност и дълго 405 км. Предполагам за най-много 10 дена ще го вземем, защото се минава през доста забележителности и със сигурност ще губим време. Ако пък някой сдаде багажа, има и транспорт до крайнтата точка :biggrin: Лошото е, че се заминава след 2 дена и не мога да се подготвя някак си.

За днес менюто:
закуска - ашуре (жито, залято с нишесте и орехи)
обяд - ливански спагети (рецептата я имаше в сайта) - много ми допаднаха
следобедна закуска - грейпфрут
вечеря - задушени в масло зеленчуци с крутони и малко тиквени семки

Нелка
22nd July 2011, 20:14
На мен ми стана интересно... Ще ми обясниш ли аз като спортувам активно, 50% от храната ми е сурова и като цяло лесносмилаема, изпивам м-у 2,5 и 5л течности на ден, ходя на масажи, парна баня - какви токсини ми се задържат в тялото? Как преценяваш дали и колко ми е забавен метаболизма?

Тези изрази нискокалорични, високо и т.н. ги забравете. Мога да ти дам пример на зеленчуци и плодове, където калориите са малко. Ако ядеш 5-6-7 пъти такива храни за деня, пак ли се забавя метаболизма? Хайде да видим какво ще обясниш :)

Аз много често говоря, колкото да не заспя, но понякога казвам някои неща с причина.
Аз не те познавам, не знам как спортуваш и се храниш, по същата логика ние двамата с теб не познаваме Шанди и не знаем как тя спортува(ако) и се храни. Независимо какво пишат по форумите - тук всеки може да се изкара Херкулес или Семирамида. Вмъквам съвсем нецеленасочено, че според всеизвестно изследване, жените "забравят" да споменат 1/3 от калориите, които поглъщат дневно...
........

В конкретния случай, ако това е реално меню, още по-зле! Ако за 80-годишната ми баба, дневно меню от 900-1200 ккл е нормално, за един активен млад организъм, определено не е. Да не говорим за един подрастващ организъм! А всички ние(дано) сме наясно колко неориентиране тийнеджърки търсят диетични съвети по форумите за красота. Недай си Боже някоя да я прочете тази тема и да й светне лампичка "Малеее, момичетата как се хранят, аз като ям нормално, мн ясно, че имам 2/3/5 излишни кила.. Я, по-добре и аз да се почвам". И отиде коня у ряката: Прогресивно намаляне на храната, от начало сваляне на тегло, след последвалия застой - още по-драстично намаляне на храната. След последвалия застой паника. Депресивна криза - булимистичен пристъп, след него глад, булимистичен пристъп, глад, булимистичен пристъп, глад...... и тн и тн..... докато ти изпадат и зъбите и косата..
Аз лично имах период в който се храних като мишка, спортувах като куче, изглеждах като скакалец и нямах цикъл 2 години. В този случай не говоря колкото да заспя.
Може да ти се стори много крайно моето мнение, но пък идея, ама НИКАКВА ИДЕЯ си нямаш колко много млади момичета имат хранителни разтройства. Може би 50% с младите жени, които общуваш дневно, са в плен на състоянието "вечно на диета и вечно с излишни кила".

По същество за правилните и неправилните хранителни режими ще се изкажа по-късно(гледам, че си ми задал няколко въпроса), че сега отивам да ЯМ! :)

Нелка
22nd July 2011, 23:58
Такааа...
На мен пък ми стана интересно, Mindbender, ти по 4-5 пъти на ден само нискокалорични зеленчуци и плодове ли ядеш? Да кажем, че в числото на нискокалоричните челенчуци влизат богати на вода и фибри зарзавати и бедни на въглехидрати и захари? Т.е. ядеш марули, зеле, бакла, пипер, броколи, карфиол, спанак, краставици, горски плодове, ягоди, зелени ябълки и тн и пр.. ??? И спортуваш на всичкото отгоре? И не ти причернява като ходиш на сауна? Изобщо в разцвета на силите си си?

Протеина къде го забравяме?


Отговорът ми е ДА - ако ядеш горепосочените по 5 пъти на ден, НЕ се храниш здравословно. Никоя друга хранителна група не стимулира метаболизма колкото протеините. Дори неспортуващия човек се нуждае от ПОНЕ 1 гр протеин на килограм телесно тегло дневно. Проста сметка - 55 кг жена Х 1 гр протеин = 55 гр протеин на ден. 100 гр пилешко месо съдържат 20 гр протеин, това прави 280 гр пилешко на ден. Или 350 гр риба. И това са само 40% от калориите за деня. Останалите 40% трябва да дойдат от въглехидрати(желателно бавни) и 20% от мазнини(желателно ненаситени). Направи сметка ако ти се занимава колко от "здравословните" менюта в тази тема дори се доближават до тези прости калкулации.....

За физически активен човек, сметките стават още по-дебели...

Сега, аз знам, че ти без да искаш си я пропуснал мръвката, защото съм ти чела останалите мнения и знам, че си начетен и разбираш много на тази тема. Просто не искам да подстрекаваме младежта към анорексия, а към наистина здравосложен начин на живот. За това нека бъдем обективни и не се възхищаваме на този, който е изял най-малко храна днес, а на този, който е направил най-ползотворна тренировка! Амин!

Miss_Murderer
23rd July 2011, 10:40
Здравейте! Разписвам се и започвам да си стягам пак багажа, че се връщам на почивка...май ще откарам още няколко дни. Ето за вчера:
закуска- 2 круши, чай с мед
обяд- ориз със зеленчуци, салата
следобяд- 50 гр. ядки
вечеря- омлет с извара, салата
по- късно(пред ТВ-то)- 2-3 шепи пуканки

Oksana_
23rd July 2011, 18:56
Като гледам колко злоба и негативизъм се е изляла тук в предишните страници ми става зле... :go_to_sleep:
Аз мисля, че на Шанди менютата са и ок, някои от тях даже ми се струват доста интересни... Щом самата тя се чувства добре, няма нужда от нападки и определения кой какъв е. :roll:

Сю, не всички в тази тема искаме да отслабваме. Аз не искам изобщо да свалям килокрами, на мен също са ми такива гените, като на теб и не ми се "лепи" лесно всяка вафла. Просто чета тази тема, защото съм попадала на вкусни, интересни и здравословни рецепти. Старая се да спазвам някакви правила и да ям "полезни" неща (доколкото е възможно), не за да слабея, а просто, защото така се чувствам добре. :)

Тези дискусии за кое, колко калории е и как като се спортувало не знам си какво... Не желая да изпадам в излишни спорове по форумите, мненията на Mindbender са най-адекватни и реални до този момент.

Oompa Loompa
23rd July 2011, 19:34
Като гледам колко злоба и негативизъм се е изляла тук в предишните страници ми става зле... :go_to_sleep:
Аз мисля, че на Шанди менютата са и ок, някои от тях даже ми се струват доста интересни... Щом самата тя се чувства добре, няма нужда от нападки и определения кой какъв е. :roll:

Сю, не всички в тази тема искаме да отслабваме. Аз не искам изобщо да свалям килокрами, на мен също са ми такива гените, като на теб и не ми се "лепи" лесно всяка вафла. Просто чета тази тема, защото съм попадала на вкусни, интересни и здравословни рецепти. Старая се да спазвам някакви правила и да ям "полезни" неща (доколкото е възможно), не за да слабея, а просто, защото така се чувствам добре. :)

Тези дискусии за кое, колко калории е и как като се спортувало не знам си какво... Не желая да изпадам в излишни спорове по форумите, мненията на Mindbender са най-адекватни и реални до този момент.

Не знам къде я видя тази злоба но карай ...
Неллс го е казала много ясно защо менютата на Шанди не са добри, но явно няма кой да чете .Уважавам мнението на Майндбендър но той не може да мисли като една жена , а жените много лесно се влияят от чуждо влияние , много е лесно да заблудиш една тийнейджърка и да почне да гладува ,защото видите ли другите ядат по 3 моркова и 2 домата на ден !
Не напразно има толкова жени които цял живот гладуват , имат йо-йо ефект на килограмите и са вечно недоволни , докато мъжете не им пука чак толкова за някое друго килце :)
Защо примерно не казвам нищо за менютата на другите участнички в форума ????

Нелка
23rd July 2011, 19:35
Оксана, много жалко ако си помислила, че съм писала каквото съм писала, подтикната от злоба...

Мария Василева
24th July 2011, 00:58
Аз лично имах период в който се храних като мишка, спортувах като куче, изглеждах като скакалец и нямах цикъл 2 години. В този случай не говоря колкото да заспя.
Може да ти се стори много крайно моето мнение, но пък идея, ама НИКАКВА ИДЕЯ си нямаш колко много млади момичета имат хранителни разтройства.Може би 50% с младите жени, които общуваш дневно, са в плен на състоянието "вечно на диета и вечно с излишни кила".

По същество за правилните и неправилните хранителни режими ще се изкажа по-късно(гледам, че си ми задал няколко въпроса), че сега отивам да ЯМ! :)
Нелс, радвам се за теб, че си го преминала този период, браво!
Съгласна съм с горното...

diadora
24th July 2011, 21:21
AniK ,зачудих се , какво Котидж сиренце ядеш ? Аз тук купувах 2-3 пъти , но то е като менделеевата таблица - желатини , гуми ... състава му е страховит . И не е много вкусно .
Едно от тия дето пробвах е това
http://www.google.ca/imgres?q=cottage+cheese&hl=en&sa=X&tbm=isch&tbnid=1ytxfPuackYuiM:&imgrefurl=http://www.evanswholesale.net/milk-supplier-product-page.php%253Fcategory%253Dcat_CottageCheese%2526it em%253D1&docid=KhZpHm3BX5dwXM&w=480&h=360&ei=mW8sTv2PNeSDsgLA5JmyCw&zoom=1&iact=hc&vpx=494&vpy=220&dur=1327&hovh=194&hovw=259&tx=146&ty=125&page=21&tbnh=166&tbnw=235&start=154&ndsp=8&ved=1t:429,r:6,s:154&biw=1024&bih=511

Ти от Банско ли си вземаш нещо домашно ?

Marina.J
25th July 2011, 09:56
Еее всички ли сте забегнали на някъде...
Този уикенд за пръв път оставихме децата на някого (в случая свекърва ми) и забегнахме в Стара планина. Голяма разходка си направихме, даже и до връх Ботев стигнахме :2004: Надявам се да съм постегнала малко краченца и дупенце. Няма да споменавам, че на следващия ден имах лека мускулна треска :lol_sign:
За пътя бях направила сандвичи и бяхме взели домати, краставици, варени яйчица и кюфтета от телешка кайма.

За днес смятам менюто да бъде следното:
з - 3-4 парчета диня
о - пилешки дробчета със салата
в - чушки, пълнени с извара и яйца

Oksana_
25th July 2011, 11:30
Сю, права си, че на много тинейджърки храненето им е под всякаква критика. Шанди е на достатъчно години, че да може да преценява какво да яде и бъди сигурна, че не спада към групата на "анорексичките". Според мен за всичките тези анорексични симптоми сред подрастващите, не играят роля, няколко менюта, постнати от някой в нета, а всичките измислени идоли, които ги прехвалват медийте, колко са секси (като Виктория Бекам - пълно е с диетите й в какви ли не сайтове). :lol_sign:

Нелс, не визирах конкретно теб, просто определения като "анорексичка" без да познаваш някого, ми се струват много груби и обиждат човек. :2054:

Марина, не сме забегнали всички. Хубаво е от време на време да се правят и такива дълги разходки, че то като те завърти и не можеш да се откъснеш :2022: ... На мен ми остава още малко, докато забегна и аз, просто не пиша тези дни менюта, че не са за "дневника на здравословно хранещите се" :this_sucks:

з/о - брънч (бяхме канени в едно заведение и си направихме закуско-обяд) ... няма да изпадам в подробности :1228:
в - голяма салата "Цезар" с пиле, с всички екстри в нея :1228:

Нелка
25th July 2011, 12:35
Нелс, не визирах конкретно теб, просто определения като "анорексичка" без да познаваш някого, ми се струват много груби и обиждат човек. :2054:



"Анорексичка" не е обида, а диагноза.
Освен това, не съм казала никъде, че Шанди е. Призовах да сме по-отговорни към това, което пишем в интерактивното пространство.

Айде, мир! ;)

Oompa Loompa
25th July 2011, 19:20
Сю, права си, че на много тинейджърки храненето им е под всякаква критика. Шанди е на достатъчно години, че да може да преценява какво да яде и бъди сигурна, че не спада към групата на "анорексичките". Според мен за всичките тези анорексични симптоми сред подрастващите, не играят роля, няколко менюта, постнати от някой в нета, а всичките измислени идоли, които ги прехвалват медийте, колко са секси (като Виктория Бекам - пълно е с диетите й в какви ли не сайтове). :lol_sign:

Нелс, не визирах конкретно теб, просто определения като "анорексичка" без да познаваш някого, ми се струват много груби и обиждат човек. :2054:

Марина, не сме забегнали всички. Хубаво е от време на време да се правят и такива дълги разходки, че то като те завърти и не можеш да се откъснеш :2022: ... На мен ми остава още малко, докато забегна и аз, просто не пиша тези дни менюта, че не са за "дневника на здравословно хранещите се" :this_sucks:

з/о - брънч (бяхме канени в едно заведение и си направихме закуско-обяд) ... няма да изпадам в подробности :1228:
в - голяма салата "Цезар" с пиле, с всички екстри в нея :1228:

Не знам шанди каква е , самата тя не казва нищо ,така че имам правото да си мисля каквото искам :)
Ако мислиш че аз проявявам злоба пак си в грешка :1259:
Цялата идея на това което исках да кажа е, да не се прави реклама на нездравословни менюта каквито са менютата на шанди !
Ще се съглася че са здравословни , само ако ми каже че ги прави от време на време а не да се храни постояно така ! Помисли реално дали една нормална жена , работеща по 8 часа , тренираща и имаща 2 деца може да се храни така ???и ти гарантирам че с такова хранене само след година , 90% от жените ще бъдат анорексични !
И за пореден път казвам ( ако изобщо си направиш труда да ме прочетеш и да помислиш) защо нямам никакви забележки към менютата на другите ??? или си мислиш че е на лична основа хахаха

П/с между другото ти познаваш ли шанди и от къде знаеш , че не е анорексичка че така яростно я защитаваш ?? ;)

titi1
25th July 2011, 21:03
какво се хванахте за Шанди..
Аз редовно чета темичката, не за друго, ами да си правя преценка доколко аз самата се храня здравословно. И да ви кажа честно се възхищавам на дисциплината на някой от тук.
Шанди има супер менюта и е права, че не пише никъде грамажи. Че какъв е проблема да си хапва по-големи количества от нейните здравословни храни и да се чувства сита, добре и спокойна!?
При това мацката е веган или вегетарианец, незнам точно...ама и свалям шапка, че е супер дисциплинирана и намира време за разнообразна храна, щото аз по-разнообразни менюта от нейните не съм виждала.
Браво Шанди!

мауз
27th July 2011, 07:35
Къде се затриват моите постове? Вече два изчезнаха :shock:

Искам да попитам Аник за домашния хляб.
Накрая намерих пълнозърнесто ръжено брашно. Та ти само него ли слагаш в машината или както с царевичното го смесваш с бяло пълнозърнесто?
Става ли си нормален хляб само от ръженото?

lovely123456
27th July 2011, 10:54
Susan, това, че ТИ си свикнала на повече храна не означава, че и другите са! Спри се вече с тези етикети кой анорексик и койне, защото стана досадна! Всеки има глава на раменете си и решава какво да яде и какво не! Като не ти харесват менютата на Шанди - ами яж си каквото искаш и престани да налагаш мнение!

Marina.J
27th July 2011, 16:31
Ооо, Оксана, тези брънчове са мнооого tricky. :) Поне аз се виждах в чудо кое по-напред да ям, защото исках да опитам от всичко.
Ние утре имаме годишнина от сватбата (2 години) и сега подбирам меню, което ще готвим двамата.
Вече тичам по 3,5 км :cool_new:. Определено издръжливостта ми се е подобрила, по-малко се задъхвам.

Такаам за днес менюто:
з - 2 варени яйца с домат и филия хляб
о - зелена салата, таратор
м - около 80 гр ядки
в - пиле Терияки пак със салата

Oompa Loompa
27th July 2011, 20:08
Susan, това, че ТИ си свикнала на повече храна не означава, че и другите са! Спри се вече с тези етикети кой анорексик и койне, защото стана досадна! Всеки има глава на раменете си и решава какво да яде и какво не! Като не ти харесват менютата на Шанди - ами яж си каквото искаш и престани да налагаш мнение!

Хахахахах ...само докато видях ямбол и ми се отщя да се обяснявам :1241:

titi1
28th July 2011, 21:28
Сюзън, това последното което прочетох говори за ...съжалаявам че трябва да го напиша, но говори за простотията на хората. Ти прекаляваш, явно няма кой да ти обръща достатъчно внимание, та затова тук във форума яко избиваш.
Неее, просто не е за вярване колко жалки стават хората в стремежа си да изпъкнат:|

Oompa Loompa
28th July 2011, 21:36
Сюзън, това последното което прочетох говори за ...съжалаявам че трябва да го напиша, но говори за простотията на хората. Ти прекаляваш, явно няма кой да ти обръща достатъчно внимание, та затова тук във форума яко избиваш.
Неее, просто не е за вярване колко жалки стават хората в стремежа си да изпъкнат:|


Само докато видя тити1 и дори не си правя труда да чета :lol_crazy:

titi1
28th July 2011, 21:50
Благодаря ти, беше мила, наистина... искрено говоря :)

aniK
29th July 2011, 15:09
Diadora, Ди, сори, че чак сега отговарям! Цяла седмица вече сме на морето и мобилният ми нет работи само на определено място, та не успявах много да влизам (то и време няма де). Купувам сирене Котидж на Esquisa. Съдържанието е следното (май нищо фрапиращо):
обезмаслено, пастьоризирано мляко, сметана, сол (0,7 %), стабилизатор Е 401, млечни кисели бактерии, сирище.
Хранителна стойност на 100 г продукт:
Енергийност 97 кcal
Протеини 13,0 г
Въглехидрати 1,5 г
Мазнини 4,3 г
Произведено в Карвендел, Германия

Не знам технологията на правене на Котдиж, ианче досега да съм накарала баща ми да се пробва или пък аз да си направя :)

Мауз, ръженият хляб не набухва. Мисля, че е по-добре да си го смесиш с малко пшенично брашно, въпреки че на мен и така ми харесва.

Големи страсти са се вихрили тук :) Аз си угодих с чоплене на семки на това море :))) Иначе караме на салати от домашни домати и скара ;)

diadora
29th July 2011, 17:05
Мерси , АниК . Има рецепта за домашно , ама не съм се зачела , да видя , приложима ли е .

мауз
29th July 2011, 19:24
....Мауз, ръженият хляб не набухва. Мисля, че е по-добре да си го смесиш с малко пшенично брашно, въпреки че на мен и така ми харесва....

Аз сложих 1/2 ръжено пълнозърнесто, 1/3 бяло пълнозърнесто и 1/4 обикновенно бяло. Това са пропорции на око.
Става вълшебен и в ухание, и вкус на истински ръжен хляб, леко омекотен, явно от другото брашно.
Благодаря ти за идеята. :2008: Мъжът ми също го хареса и утре ще правя пак. Само че ще смеся пълнозърнестото ръжено само с пълнозърнесто бяло на Панино. Вярно не набухва толкова, но си е супер хляб. :2043:

Oompa Loompa
31st July 2011, 21:47
Неллс ще ме прощаваш ама не мога да издържа и да не ти пусна менютата хахаха
http://img830.imageshack.us/img830/7632/dsc00033dj.jpg
http://img845.imageshack.us/img845/1799/dsc00021uh.jpg

Нелка
31st July 2011, 21:57
Неллс ще ме прощаваш ама не мога да издържа и да не ти пусна менютата хахаха
http://img830.imageshack.us/img830/7632/dsc00033dj.jpg
http://img845.imageshack.us/img845/1799/dsc00021uh.jpg

Елеее, как се наплюЩях! :biggrin: Забрави да снимаш после и сладоледа и пуканките.. И мускулестия мъжага в син клин! Изобщо пиршество за сетивата беше днешния ден! :1206:

Oompa Loompa
31st July 2011, 22:00
Жалко че за на края нямаше и едно фондю :)

Нелка
31st July 2011, 22:02
Жалко че за на края нямаше и едно фондю :)

Фондюто ми за утре след фитнеса! (или по време на фитнеса :lol_crazy:)

универсален
1st August 2011, 00:30
Ауу, фондю.. много изтънчени бре! ;)

Или то не се води към изтънчените, гъзарски ястия?

Нелка
1st August 2011, 01:11
Ауу, фондю.. много изтънчени бре! ;)

Или то не се води към изтънчените, гъзарски ястия?

Охх, туй е вътрешнозаводска смешка!

Гледай Капитан Америка и ще разбереш какво е fondue-ing! :2046::2017::wild_sex::mama::kiss_me:

Oompa Loompa
1st August 2011, 01:17
Охх, туй е вътрешнозаводска смешка!

Гледай Капитан Америка и ще разбереш какво е fondue-ing! :2046::2017::wild_sex::mama::kiss_me:

Тотално сме в офф топик , ама се чудя как ще го преведат fondue-ing:this_sucks:

универсален
1st August 2011, 09:53
Е, аз вече се досетих какво може да бъде въпросният новоизмислен глагол :)

Така или иначе препочитам в пъти повече raclette пред fondue.

Miss_Murderer
1st August 2011, 10:52
Здравейте! Вчера се прибрах от почивката и вече съм на линия. Направих още няколко плажа, доста разходки, хапнах стабилно, като наблегнах на пилето, салатите, плодовете...позволих си и по малко сладолед. Важното е, че нито веднъж не съм смесвала, някак си неусетно успях да се храня разделно, макар и в по- големи количества. Просто не го мислих и слушах тялото си, пък то взе че стана. Странна работа!
Ето за вчера:
закуска- 2 праскови
обяд- 200 гр. пилешко бутче, задушени зеленчуци
следобяд- 50 гр. сурови ядки
вечеря- шопска салата

root
1st August 2011, 11:07
Такааа...
На мен пък ми стана интересно, Mindbender, ти по 4-5 пъти на ден само нискокалорични зеленчуци и плодове ли ядеш? Да кажем, че в числото на нискокалоричните челенчуци влизат богати на вода и фибри зарзавати и бедни на въглехидрати и захари? Т.е. ядеш марули, зеле, бакла, пипер, броколи, карфиол, спанак, краставици, горски плодове, ягоди, зелени ябълки и тн и пр.. ??? И спортуваш на всичкото отгоре? И не ти причернява като ходиш на сауна? Изобщо в разцвета на силите си си?

Протеина къде го забравяме?

Отговорът ми е ДА - ако ядеш горепосочените по 5 пъти на ден, НЕ се храниш здравословно. Никоя друга хранителна група не стимулира метаболизма колкото протеините. Дори неспортуващия човек се нуждае от ПОНЕ 1 гр протеин на килограм телесно тегло дневно. Проста сметка - 55 кг жена Х 1 гр протеин = 55 гр протеин на ден. 100 гр пилешко месо съдържат 20 гр протеин, това прави 280 гр пилешко на ден. Или 350 гр риба. И това са само 40% от калориите за деня. Останалите 40% трябва да дойдат от въглехидрати(желателно бавни) и 20% от мазнини(желателно ненаситени). Направи сметка ако ти се занимава колко от "здравословните" менюта в тази тема дори се доближават до тези прости калкулации.....

За физически активен човек, сметките стават още по-дебели...

Сега, аз знам, че ти без да искаш си я пропуснал мръвката, защото съм ти чела останалите мнения и знам, че си начетен и разбираш много на тази тема. Просто не искам да подстрекаваме младежта към анорексия, а към наистина здравосложен начин на живот. За това нека бъдем обективни и не се възхищаваме на този, който е изял най-малко храна днес, а на този, който е направил най-ползотворна тренировка! Амин!

Как се храня зависи от цялата ми тренировъчна и състезателна програма. Съответно след като минат всички състезания си давам почивка на органите като намалявам храната, правя диети, чиято цел е пречистване на някой/-и орган/-и. И в такива дни/седмици менюто ми е подобно - постепенно намалявам количествата заедно с намаляване на тренировките. Целта на тези леки диети е да подготвя после тялото за по-добро усвояване, което ще е необходимо при засилване на тренировките. Ако не го правя, храносмилането работи на високи обороти, а тялото няма реална нужда от такива. Съответно не си почивам от състезателния период и е доста възможно да стигна до претоварване на органи и до отслабване на имунната система...

Сега за това, което си писала, че спортувам на подобни менюта. При мен разхода на енергия е много по-ефикасен от нетрениращ, а и от доста трениращи. Маратони - бягане, плуване не са ми били проблем да ги издържа, за това и гоня възможно най-предни позиции. Винаги си следя сърцето и дишането. За тази цел и ползвам и пулсомер. Възстановявам за 1 или максимум 2 дни. И вече се готвя за следващите състезания. Тук едва ли съм писал какво ми е храненето в състезателен период ще дам пример за последното ми състезание, в което бях контузен и не съм тренирал за него. Дневното меню ден преди състезанието: закуска - овесени ядки + мед + стафиди + орехи. По-късно 1 банан. Обяд - зелена салата + картофи на фурна. До вечерята - 3 банана и шепа орехи. Вечеря - спагети + кашкавал + маслини. И сега да ти го обясня. Закуската е източникна бавни и бързи въглехидрати и протеини. Това ми е най-редовната закуска, дори когато съм на релаксиращо хранене си остава такава. Останалите хранения са с цел трупане на гликоза и гликоген, които ще са ми необходими за състезанието. Както се вижда фигурира и кашкавал, чиято идея е и трупане на мазнини, като доп. източник на енергия и забавяне усвояването на въглехидратите...

Ще ти обясня и защо правя такива леки режими повреме на тренировки. Идеята е тялото да свиква да работи с резервните източници на енергия. Тъй като го правя в дългосрочен план, по време на състезание тялото ми е подготвено и преразпределя по-ефикасно запасите. В сауната съм стоял и 2ч и лошо не ми е ставало, а капчици пот ми се появиха чак след 1вия час. Целта е каляване. Както съм свикнал с високите температури, така и свиквам със студа. Това се прави за да свиква организма да работи с кислорода при състояние на стрес... Какво те кара да мислиш, че не съм в разцвета на силите си? Аз съм убеден че при екстремна ситуация, тялото ми ще се справи в пъти по-добре от теб или които и да е нормален човек.

Ти правиш калкулации откъм калории, грамажи, проценти. Ако при теб не функционират добре някой органи (било то лениви черва, пясък/камъни в бъбреците/черния дроб, претоварен панкреас) замисляла ли си се, че може тези изчисления въобще да не са такива каквито ги гледаш написани на хартия. Замисляла ли си се за какъв човек е правен подобно изчисление? Може Susan прави 15-30мин упражнения и да бяга от дъжд на вятър, Shandi да тича всеки ден, а трети човек - да не прави никакво физическо натоварване. Пак ли са същите изчисления? Всички влизат в общата група. Аз не бих сложил Susan и Shandi в една група. При положение, че всеки сам познава тялото си, може да прецени какво е най-добро за него. За теб може 1 да е подходящо като храна и комбинация, за друг - не... Проблемът е че гледаш повърхностно на нещата. За това всеки да гледа себе си.

Може би не знаеш или не си чела достатъчно добре - аз месо и риба не консумирам, т.е. не съм изпуснал нищо. Ти каква тренировка направи днес? Вчера?

titi1
1st August 2011, 11:24
Дисциплинирана работа! Как да не се възхитиш на такъв човек:!:

Нелка
1st August 2011, 13:44
Проблемът е че гледаш повърхностно на нещата. За това всеки да гледа себе си.



Веднъж един от тренерите във фитнеса ме пита какви са ми целите. Аз казах, че нямам цели, тренирам си за кеф, тонус, здраве... Той вика: "Айде, моля ти се, тея съм ги чувал - всички сме тука, защото искаме да изглеждаме супер"...
Та аз може да не съм маратонец, ти пък не си жена! Никоя жена не гладува от любов към глада. (само ако е на лице псих отклонение, каквото е анорексията, но се разбрахме, че такива мръсни определения не се използват във форума) Допускам, че твоите цели са различни от целите на жените в темата, но това е последното, което допускам за теб, тъй като явно не ти е приятно да те адресират..

П.С. Примерните калкулации, които съм дала са за здрав, нетрениращ човек.

aniK
2nd August 2011, 14:52
Вчера:
7.00 Сутрешните вода с мед, нескафе с мляко
9.00 3 крушки (от тези, дето се ядат гнили)
11.00 зелен чай
Между 14 и 17ч. - 1/3 диня, която трябваше да доям (гадничка)
към 17ч. 3 ореха и 1 лъжица сурови слънчогледови семки (гладничко ми беше)
Вечеря от 19 до 21ч. - салата от домати и краставици, тиквички на скара и пил.филенца на скара

Вечерята се проточи по семейни причини :) Ставах, сядах...

Miss_Murderer
2nd August 2011, 15:14
И моето меню за вчера:
10- 2 праскови
12- чаша соево мляко
14- задушени картофи с копър и чесън
17- 50 гр. сурови ядки
20- шопска салата с извара

За пръв път си взимам соево мляко...хареса ми. Вие какво мислите за соевите продукти?
Усмихнат ден!

root
3rd August 2011, 08:36
Веднъж един от тренерите във фитнеса ме пита какви са ми целите. Аз казах, че нямам цели, тренирам си за кеф, тонус, здраве... Той вика: "Айде, моля ти се, тея съм ги чувал - всички сме тука, защото искаме да изглеждаме супер"...
Та аз може да не съм маратонец, ти пък не си жена! Никоя жена не гладува от любов към глада. (само ако е на лице псих отклонение, каквото е анорексията, но се разбрахме, че такива мръсни определения не се използват във форума) Допускам, че твоите цели са различни от целите на жените в темата, но това е последното, което допускам за теб, тъй като явно не ти е приятно да те адресират..

П.С. Примерните калкулации, които съм дала са за здрав, нетрениращ човек.
Аз не съм писал, че някоя от вас трябва да се сравнява с мен. Но както съм ял големи количества и всякакви комбинации, сега когато консумирам по-малко храна и спазвам правила на хранене и се чуствам по-наситен и по-зареден физически. Познавам още хора, които се хранят подобно, като сред тях има и жени... Това което е по-различното от "средностатистическия" човек на Susan, е че тялото може да използва и по-ефективно запасите си и че малките количества са напълно достатъчни. За теб може меню като на Shandi да е гладуване, а от моя гледна точка и от нейна да не е...

И как ще ми дефинираш "здрав нетрениращ човек"? Здрав?

lullaby
3rd August 2011, 17:37
Четейки менютата ви виждам, че повечето от вас закусват само с плодове. Любопитно ми е да знам какви ползи носи такъв тип закуска, с някаква специална цел ли се прави, изобщо някой ако може малко да разясни на такива, непросветени като мен.
Питането ми е съвсем сериозно и няма нищо общо с разразилата се дискусия в последните няколко страници.

Аз също закусвам само с плодове от един вид и зелен чай с мед. Правя го, защото от 4ч сутринта до 12ч на бояд в организма се извършват очистителни процеси, които не е хубаво да се прекъсват с тежка храна. Освен това закуската е след един предполагаем здравословен сън, който ни е заредил с енергия и след него нямаме нужда да я възстановяваме. Един вид - храната трябва да се "заслужи".

aniK
4th August 2011, 07:34
Аз лично до обяд съм на течности и някой плод (от 1 вид), защото при мен вечерите са основно хранене. На обяд хапвам леко и на вечеря сядаме всички на масата, ядем си "като хората" (аз основно на пода пред масата и играя с моЙте двамата :lachen:)
Ако се случи да не ям вечер или да съм яла много малко, сутрин хапвам по-съществена храна - например овесени ядки. То и стомахът ми си иска своето, веднага ми напомня ;)

Ако се хранех по стандартния тертип - обилна закуска, по-лек обяд и съвсем лека вечеря, нямаше да са само плодове ;)

P.Hinkova
4th August 2011, 09:48
Принципно съм 45 килограма, но сега заради спирането на цигарите и забавянето на метаболизма ми, се наложи да съм на режим =)
За вчера
закуска- Овесени ядки и един банан, плюс домашно направен сок от сливи
От закуската до обяд изядох още 2 банана...
Обядвах бъркани яйца със сирене и чушка :) без хляб.
За вечеря се предадох, защото цял ден си представях как ям мазни спагети със много лютеница и майонеза и си ги хапнах де... въобще изкарах цяла седмица, на плодчета, зеленчуци, мюсли и други работи и сега ми се иска да си хапна всичките паржоли на света ;(

Miss_Murderer
4th August 2011, 14:45
Здравейте и от мен! Вчера сутринта се премерих и се оказа, че след цяла седмица обилно хапване(основно месо, салати, плодове и сладолед) съм отслабнала с около килограм. А когато се хранех с по- малки количества и по- различни неща не мърдах. Странно ми се вижда. Ето за вчера:
10- 2 праскови
12- чаша соево мляко
14- 2 пълнозърнести филии с лютеница, салата(нямах голям избор)
17- 50 гр. сурови ядки, зелена ябълка
20- 200 гр. извара, салата

Oompa Loompa
4th August 2011, 21:14
Здравейте и от мен! Вчера сутринта се премерих и се оказа, че след цяла седмица обилно хапване(основно месо, салати, плодове и сладолед) съм отслабнала с около килограм. А когато се хранех с по- малки количества и по- различни неща не мърдах. Странно ми се вижда. Ето за вчера:
10- 2 праскови
12- чаша соево мляко
14- 2 пълнозърнести филии с лютеница, салата(нямах голям избор)
17- 50 гр. сурови ядки, зелена ябълка
20- 200 гр. извара, салата


Не е странно ! Малкото храна праща сигнали на мозъка , че тялото гладува и тялото почва да пести и да се запасява с мазнинки :)

Miss_Murderer
5th August 2011, 09:17
Помислих си даже, че може и да е от вида на храната, но да ям сладолед например и да отслабвам...вижда ми се странно. Но нищо няма да ме учуди:)
Ето и менюто:
10- 2 праскови
12- бяло фрапе
14- 200 гр. пилешки филета, задушени зеленчуци
17- плодово желе(без захар), 6 кайсии
20- салата с извара, 2 парчета кашкавал(към 100 гр.)

Нямам голям апетит, но не ми се иска да отслабвам. С течностите съм ок- докарвам ги към 3-3,5 л.
Усмихнат ден!

aniK
5th August 2011, 11:01
Miss, на мен ми се струва, че ти намали храната - напоследък преидмно извара. Сладоледът в краткосрочен план води до сваляне (дълго ми е да го пиша за В и стопяването на мускулната маса). Ако продължително време ядеш сладолед (не за сметка на друго естествено и не само сладолед), се лепи.

Miss_Murderer
5th August 2011, 11:08
аник, явно времето много ми влияе- сега нямам особен апетит, ако ме питаш само плодове и сладолед ще ям. Но миналата седмица наистина доста стабилно се хранех, много ми се иска да продължа и сега, полагам усилия, но ми става тежко, и то след малко храна...нямам друго обяснение.:)

Oompa Loompa
5th August 2011, 16:20
аник, явно времето много ми влияе- сега нямам особен апетит, ако ме питаш само плодове и сладолед ще ям. Но миналата седмица наистина доста стабилно се хранех, много ми се иска да продължа и сега, полагам усилия, но ми става тежко, и то след малко храна...нямам друго обяснение.:)

От горещото време може да е :) тук настанаха горещини и зверския апетит ми изчезна. Карам само на пъпеши, грозде ,пиперки с сирене или хумос и изобщо всякакви сурови зеленчуци и плодове

aniK
5th August 2011, 21:54
То и аз така в последните дни - само зарзават, но ходя като бременна хлебарка и стомахът яко ме боли от круши, сливи и домати. Та тази вечер си се намухах със скара и ми е доста по-добре :oops: Даже ядох и сладолед - хич не ми се разваляше хубавият вкус от месото, но мисълта, че го има във фризера не ми даде мира, а и е петък вечер все пак :mrgreen:
Моите деца и те месари го раздават.

Miss_Murderer
6th August 2011, 09:39
И в нашия фризер има сладолед, но все не стигам до него. Иначе досега да съм му видяла сметката...днес ще гледам да му намеря място, че току виж скоро изчезнал:)
Ето за вчера:
10- 2 праскови
12- чаша соево мляко, 2 бисквити Белвита- взех си за проба, не съм очарована
14- ориз с тиквички и домати
18- ябълка, останалите 2 бисквити
20-200 гр. пилешко филе, салата

Oompa Loompa
6th August 2011, 21:15
Неллс да ме прощава , ама пак ще и пусна менюто :) хахаха
http://img844.imageshack.us/img844/2239/dsc00035uj.jpg

Miss_Murderer
13th August 2011, 09:08
Темата съвсем замря...Дано да сте някъде по морето или на планина:)
Ето моето вчерашно меню:
10- 2 праскови
12- мляко с нес
14- пилешко бутче, зелева салата
18- 50 гр. сурови ядки
20- бъркани яйца с извара, салата

Весел и усмихнат ден!

aniK
15th August 2011, 14:33
Miss, хайде да не те оставям самичка :2039: Това меню ми се вижда добре!
Susan като покаже някое меню на Nells, темата замира за седмици. Новата платформа, късите страници, няколко безмислени цитата или поста, направо отказват човек да се включи.

Аз нямам какво много да споделя - храня си се както винаги, държа 44кг, мушвам по някой сладолед, някоя бира :oops: До преди седмица бях много уморена, без енергия, недоспала, но явно беше ПМС. Сега съм пушка :bubblegum:

Mama.Mia
16th August 2011, 16:28
Ето ме и мен. Аз си бях в БГ за 3 седмици. Храненето ми там беше добре, доволна съм. Хапвах много риба и големи салати. Не можех да се наситя на хубавите зеленчуци от пазара, също и много плодове ядох. Също и биричка и тук-таме прегрешения от друг вид дето не са за тази тема:1252:

Oompa Loompa
16th August 2011, 16:39
Susan като покаже някое меню на Nells, темата замира за седмици.
Ами как няма да замира ,като не могат да пишат от бърсане на лигите :) :2013:

Oompa Loompa
16th August 2011, 16:40
Принципно съм 45 килограма, но сега заради спирането на цигарите и забавянето на метаболизма ми, се наложи да съм на режим =)
(

Поредното оправдание :) не съм качила нито едно кило след като съм спряла цигарите :1229:

aniK
17th August 2011, 06:25
Mama.Mia, супер е, че си си била в БГ!!! Напълно те разбирам за плодовете и зеленчуците - то аз не мога да им се наситя.
Време е и Shandi да се върне от колоездачната обиколка.
Аз този месец та чак до 15 септември съм с двете хайванчета в къщи и доста ме уморяват. Направих една седмида почивка от тренировки (заради МЦ), но от понеделник си влизам в ритъм и... в някой друг живот ще спя :mrgreen:

Miss_Murderer
17th August 2011, 09:46
аниК, страшна си! Успяваш да съчетаваш всичко толкова добре! Определено служиш за пример:)

И у нас е пълно с всякакви плодове и зеленчуци- хапвам по малко, защото ако прекаля ставам като балон. Напоследък и сладоледът редовно присъства в менюто, добре ли е, не е ли...но пък само това истински ми се яде и ми носи удоволствие.
Другото е обичайното- пилешко, извара и по някой летен мамин аламинут.
Весел и усмихнат ден!

Mama.Mia
17th August 2011, 16:08
Менюто ми за вчера, вторник:
Сутринта вода и чаша зелен чай.
Към 11 часа: един банан
Обяд в 12:30: салата маруля с около 100 грама сьомга на скара.
Вечеря (много късно беше, чак към 21 часа): малка салата домати и краставици; купичка замразени зеленчуци; + пак около 100 грама от сьомгата.
Вода през деня: около 1 1/2 литър.

Oompa Loompa
17th August 2011, 18:59
Аз пък тия дни карам на пъпеши и праскови , ям по 1 кило праскови на ден , по един средно голям пъпеш и 3-4 чаши зелен чай :) За вечеря ако не ме домързи може и да сготвя риба , омлет или нещо леко , но в последно време адски ме мързи , така че ям предимно няква салата :)

aniK
19th August 2011, 05:48
Здравейте! Аз снощи си угодих със суши :2003:
При мен вечерята е основно хранене и В ги трупнах тогава, но пък не го виждам като голям проблем :mrgreen:

Itsy84
21st August 2011, 16:10
Звучи невероятно но вече е факт.
Има хора, които се хранят направо от слънчевата светлина, без да е необходимо да я приемат индиректно от растенията (вегетарианци) или от месо.
Гледането на слънцето дава възможност на всеки човек да се превърнее в слънчев чип и да премине към хранене със слънчева светлина - манна. За повече информация относно какво представлява sungzing и какви са ползите за Вашето психическо равновесие и физическо здраве можете при желание да погледнете следния линк:
http://www.youtube.com/watch?v=eZtY4bEQf9w
или
www.solarhealing.com

mishelle1607
21st August 2011, 17:10
Звучи невероятно но вече е факт.
Има хора, които се хранят направо от слънчевата светлина, без да е необходимо да я приемат индиректно от растенията (вегетарианци) или от месо.
Гледането на слънцето дава възможност на всеки човек да се превърнее в слънчев чип и да премине към хранене със слънчева светлина - манна. За повече информация относно какво представлява sungzing и какви са ползите за Вашето психическо равновесие и физическо здраве можете при желание да погледнете следния линк:
http://www.youtube.com/watch?v=eZtY4bEQf9w
или
www.solarhealing.com

:2009::2009: И как ще си осигуриш необходимите хранителни вещества за организма като използваш единствено слънчевата светлина?
Това е характерно САМО за растителните организми :biggrin: Те фотосинтезират(това е тяхното хранене).Но ние човеците се нуждаем от пълноценна и балансирана храна и тя в никакъв случай не се осигурява от ФОТОСИНТЕЗАТА!

AnnaMolly
24th August 2011, 12:51
Привет! Най-накрая се наканих и аз да се присъединя към форума :) Основната причина е, че за първи път от мнооого години влязох в кажи-речи нормалните си килограми. Не знам от лятото ли е, от стрес ли, но в последно време нямах голям апетит и съм свалила 6-7 килограма и си бях супер за морето. Обаче откакто се върнахме апетитът ми се връща и не знам какво да правя :( Дайте идея за някакъв режим, който да не е с драконовски мерки плс...

Miss_Murderer
24th August 2011, 17:12
Здравейте! Пак се изгубихте май...липсват ми полезните съвети и приятелското отношение в темичката. Дано да е заради почивките.:)
Ще се отчета за вчера, май имам нужда от малко критика...
10- 2 ябълки
12- бяло фрапе(без захар)
13- миш- маш, салата
17- 200 гр. сладолед
20- салата с много извара

Количествата ми бяха доста големи, на обяд ми стана тежко, а пък този сладолед...вече стана редовен. С течностите поне съм ок- около и над 3 л. без проблем.

:)FeIcHkA(:
29th August 2011, 12:14
Тук все още има някакво раздвижване,а мислех,че е позамряло :) Аз сега ям шопска салата и риба тон-не се оплаквам :) Мис,супер ти е менюто :)

aniK
29th August 2011, 14:56
Тук все още има някакво раздвижване,а мислех,че е позамряло :) Аз сега ям шопска салата и риба тон-не се оплаквам :) Мис,супер ти е менюто :)

Риба и сирене :?

Miss_Murderer
29th August 2011, 16:19
Смесването на риба с млечни винаги ми е било интересно- някои го отричат, други пък даже го практикуват...ще е хубаво по- вещите тук да обяснят:)

Ето моето меню за вчера, очаквам и вашите:
9- ябълка
11- още една ябълка, чай с мед
14- скумрия на скара, салата
18- шепа сурови ядки
21- кофичка кисело мляко, 2 пълнозърнести бисквити

Miss_Murderer
1st September 2011, 11:56
Явно пак аз ще пиша...къде сте? Липсвате ми, а пък и темата съвсем замря...

Менюто ми за последния ден от август:
закуска- 2 праскови
обяд-150 гр. пилешко филе, задушени зеленчуци с масло
следобяд- 50 гр. сурови ядки, ябълка
вечеря-200 гр. извара, мешана салата

smile_angell
7th September 2011, 20:44
Какво става в тази тема :) Аз си знам, че съм си несериозна, ама и вие се изгубихте. Бях 2седмици на лагер на морето и съм качила 3кг. :О ама са ми заякнали мускулчетата хихи. Сега почвам пак да се старая да се храня здравословно, че съм много несериозна.. ;(
Ето менюто ми днес:
Закуска: овесена каша, 1об.вафла
Обяд: 1ф.хляб, царевица, снежанка
Вечеря: сурови ядки и сушени стафиди

lastik
8th September 2011, 12:59
Няколко супер сайтове за диети, здравословно хранен и тренировъчни планове!


http://askme.topdietsreviews.com/

Miss_Murderer
10th September 2011, 17:37
Здравейте! Завръщам се от морето и очаквам да видя някакво раздвижване, но...:( Къде се губите? Аз успях да се заредя и си прекарах страхотно. Времето беше чудесно, нямаше големи тълпи от туристи, даже и цените бяха понамалели.
Надявам се скоро да настъпи оживление тук. Весел и слънчев ден!

Miss_Murderer
28th September 2011, 09:31
Какво става с темата?:(

maika
6th October 2011, 17:09
Какво става с темата?:(
Когато изданието не слуша потребителите стават и такива работи. Аз лично анатемосах новото " тяло"...

aniK
8th October 2011, 07:06
Когато изданието не слуша потребителите стават и такива работи. Аз лично анатемосах новото " тяло"...

Но когато видя, че си писала, няма как да не те приветсвам - макар и с нищо по темата :( Драсни някое лично, ако влезеш пак :girl_in_love:
Мис :1219:

Miss_Murderer
15th October 2011, 14:38
Това положение много ме натъжава...Жалко, че вече няма хора, които да влизат тук с желание и да споделят. Съветите на повечето, които пишеха в тази тема винаги ще ми бъдат от полза! Аник, благодаря ти за цялата подкрепа, надявам се отново да имам честта да общувам с теб и хората, които този форум изгуби! Прегръщам ви и ви желая мноооого здраве и само позитивни емоции!

Shandi
20th October 2011, 10:48
Дзаак..
Къде сте, бе хора? Аз едва сега се сдобих с интернет и влязох да видя какви сте ги творили тук, а то...:1202:
Надявам се някой да се объркаи да драсне някой ред. Аз също вече ще мога да се включвам :)

aniK
25th October 2011, 14:34
Добре де, аз днес страдам от безделие, та чак тук реших да надникна.
Shandi, ти се загуби в колоездачната обиколка, как беше?

При мен нищо ново - не мога да ям В и това си е. Колкото по-оскъдно и "чисто" ям, толкова по-добре се чувствам.

Shandi
26th October 2011, 05:43
Хей аниК, хубаво си се излъгала :1301:Как са малките диваци?
Ти въглехидратите съвсем ли ги спря или само вечерните? Заряза набързо хляба от фурната ти :p
Хаха колоездачната обиколка в Швейцария мина и замина лятото, беше много хубаво и изморително. Сега се подвизавам в Перу, а по-късно надявам се и в другите латиноамерикански държави. Направо е рай - отяждам се на цитрусови плодове (огромни папая и мангота), авокадо и картофи от всякакъв вид. Лошото е, че много пържат тука..та импровизирам с рецептите им.

Надявам се и други да се включат. Сега зимата идва и опциите за скитане намаляват :1242:

aniK
26th October 2011, 21:26
Ихаааа, Перу, супер!!! Обикаляй докато можеш :2043:
Машината за хляб събира прах - малкият ми казпризник не може да го дъвче, заради него купувам хляб и понеже не може да го изяде, ред за домашен не идва.
Аз съм зациклила - сутрин плод, на обяд сирене със зеле, следобяд - плод, вечер месо със зеле :) Днес следобяд и орехи хапнах, но не знам от къде ми хрумна.
Така си стоят пакет елда, ръжени спагети, кафяв ориз... не знам дали ще стигна до тях. Колото пъти ям В, после 3 дни съм подута и ми се обърква режима :(

Shandi
27th October 2011, 20:08
Перу, Перу, ама нямам време да разгледам, както искам :2005:
Зеле със сирене :shock: това пък за първи път го чувам..
В последните 2 седмици всяка сутрин закусвам с 2 банана. Обядът най-често е от стола, ама храната там не ми е много на сърце (много пържено), та вече се замислям да си мъкна мои кутии.
Снощи така ми се доядоха бъркани яйца и ги скалъпих де...малко мазнички, ама ги ометох.
Купила съм си кокосово мляко, ама не знам с какво да го готвя. Някой с идеи?
Ааа и дали ще е удачно, ако неизползваната част от щраусово яйце го изсипя в буркан, който да стои в хладилник, за да го ползвам по-нататък...

Oompa Loompa
27th October 2011, 20:29
Аууу ако знаеш кво тай къри става с кокосовото мляко ....
Имах страхотна рецепта за веджитъбъл тай грийн къри с кокосово мляко ,но не знам къде съм я сложила .Потърси из нета сигурна съм 4е можеш да намериш нещо подходящо :)

Shandi
27th October 2011, 20:51
Хах, Сюзън ти хубаво даде идеята, ама като чета рецепти в нета ииии...много съставки бее. Ще го опростявам май май. Ако намериш рецептата, моля те, постни я тук. Аз май съм останала с впечатлението за теб, че не си даваш много много зор в кухнята и предполагам нещо простичко ще да е твоята версия :-)

Oompa Loompa
27th October 2011, 20:55
Ами аз си купувам направо готово гриийн къри и така избягвам някои от продуктите :)
Пове4ето продукти са подправките но тях ги купуваш веднъж и после ги ползваш няколко пъти .
За зеленчуците , слагаш моркови , пиперки в разли4ен цвят , цветно зеле и вси4ко което става на варени заленцуци :) Просто експериментирай :)

Shandi
27th October 2011, 21:03
Аз съм малко боса в къри-областта. Никога не съм приготвяла, само в индийски ресторанти съм яла.
А ако нещо не ми допадне, винаги мога да сложа черпак ориз :)

Oompa Loompa
27th October 2011, 21:07
Това което аз правя е по скоро като супа :) на мен поне много ми харесва.Между другото с ориз ще върви страхотно.
И защо си мислиш 4е не готвя :) оби4ам да готвя и смея да твърдя , 4е се справям много добре :) На времето комшиите ми новозелндци постояно ме караха да им правя мусака хаххха ядяха я дори с кисело мляко .

Oompa Loompa
27th October 2011, 21:12
Ето ти една рецепта която е сравнително лесна :) само замении пилешкото с риба или изцяло махни месото,Също така можеш да сложиш морков4ета и пиперки :)абе експериментирай :)

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3235/thai-green-chicken-curry

Shandi
27th October 2011, 21:13
Ми де да знам..постоянно пишеш, че си купуваш готова храна или излизаш навън да се храниш.
Аз на всички, които не са опитвали българска кухня, им правя таратор и сърми. Последните са много търсени :girl_haha:
Мусаката или вегетарианският й вид - огретен..дояде ми се.

Oompa Loompa
27th October 2011, 21:22
Оооо страшно оби4ам да се храня навън :) няма миене на съдове, няма висене пред пе4ката :)
В4ера примерно правих супа от всякви зелен4уци ( Неллс си облиза купи4ката ) ама не ни стигна и си поръ4ахме една пица хахахахахах

Shandi
27th October 2011, 21:30
А бе и аз преди половин година бяха джаста-праста, ама сега нещо музата ми дойде и не ме пуска. За чиниите верно е кофти, ама ако си пуснеш музика е поносимо.
А навън хич не обичам да се храня. Някак си ми е неприятнонепознати хора да ме гледат как ям.

kirilka.angelova1
26th November 2011, 22:51
http://www.clixsense.com/?3845752 PE4ELETE PARI KATO GLEDATE REKLAMI V INTERNET.REGISTRIRAITE SE 4REZ TOZI LINK

debelanka71
1st December 2011, 14:46
Здравейте!
Както е видно, съм дебела... Лошото е, че не съм дебеланка, а съм откровено дебела. Не знам защо пиша в този раздел, сигурно модераторите, ще преместят или изтрият поста ми. На 40 години съм, снажна като плачеща върба /разбирай 150см/ и крехка, като свинска пържола /разбирай 85кг/ . За 3 години качих повече от 30кг... Не знам как се случи, но знам, че е много гадно и не го искам повече.
Ами... Това е... Хубавото е, че започнах диетата си от вчера, а не от "утре". Дано се получи тук, с ваша помощ.

eva green
9th December 2011, 10:48
Здравословни рецепти (http://zdravoslovnirecepti.wordpress.com/2011/11/24/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D 0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5/)за сокове. Пият се преди хранене.

pantsiani
1st January 2012, 23:34
Здравейте. Казвам се Павел и съм на 41г. За първи път пиша във форума. На 01.04.2010 бях 122кг. След 4 месеца и половина свалих 24, а сега на 01.01 2011 съм 94. В момента изглеждам перфектно, но мисля да сваля още 15-20 кг. Освен това си направих много подробни изследвания на около 50 показателя и не мога да повярвам на перфектните резултати. Та за отслабването - при мене стана с много четене, малко воля и постоянство. Без нито една коремна преса и тежки физически тренировки. В основата си вредим по 3 основни начина - преяждане, вредни мазнини и рязко вдигане на кръвна захар. 90% е свързано с храненето, а останалите 10 с напитките и движението. Който се интересува - ще помогна на всеки и то безплатно - pantsiani@abv.bg. И не на последно - направих го, като не обичам зеленчуци, без да намалявам количеството, както и без да натоварвам бюджета си.

tevolira
8th January 2012, 13:30
уау браво за резултатите, пожелавам ти да успееш да постигнеш и задържиш желаното тегло :)

Janybel
8th January 2012, 20:06
Zdraveite,Chestita Nova 2012 Godina na vsichki Vas uchastnici vav tozi forumxxx

Inreresuvam se ot pravilen hranitelen rejim pri zatrudneno izhojdane.

Ako nyakoi ima sahtiya problem i znae recepta molya da mi pihe:)))

pantsiani
9th January 2012, 20:15
Против запек трябва да се увеличат полезните мазнини, които са единия от трите макроелемента на здравословното хранене. Най-много ги има в рибеното масло (със следното уточнение, че в рибите има и вредни метали, та да се внимава с дозите или само рибени капсули), суровите ядки (кедрови , бадеми, тиквено семе, орехи, бразилски орехи, лешници), маслини, авокадо, зехтин - екстра върджин, но най-много препоръчвам ОЛИО от ГРОЗДОВИ СЕМКИ, както за овкусяване и пържене, така и за външно мазане.

~Angel_face-Devil_heart~
10th January 2012, 23:47
Zdraveite,Chestita Nova 2012 Godina na vsichki Vas uchastnici vav tozi forumxxx

Inreresuvam se ot pravilen hranitelen rejim pri zatrudneno izhojdane.

Ako nyakoi ima sahtiya problem i znae recepta molya da mi pihe:)))

В чичо гугъл има куп информация за запечени тумбаци,както и тук е обсъждано доста. Като за начало се замисли как си се хранил/а до сега и какво е довело до проблемния стомах,след това мисли за режим. Иначе от опит мога да ти изредя неща,които регулират стомаха и спомагат нормалното изхождане- От плодовете-ябълки,киви,грозде,зеленчу и-домати,краставици,тиквички ,ленено семе,мед,млечни продукти-кисело мляко,извара,сирене,прясно мляко, изобщо продукти,които съдържат фибри(като изключим разни там сухи бисквити и тем подобни),да не забравяме течности -вода,чай с мед и без мед,таратор! Сутрин на гладно малко висококачествен зехтин знам,че също помага,супена лъжица смляно ленено семе смесено с кисело мляко. А какво запича-хляб,захарни изделия,картофи,ориз,кисел неща-лимони,оцет,дренки,дюли. В някои случаи дори шоколада разхлабва,а защо не пробваш със зеленчукови супи,крем супи, тъкмо са подходящи за тоя студ.
П.С. канелата има леко разхлабителен ефект.

aniK
11th January 2012, 08:38
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!! Нещо ми домъчня за темата :) Ще житувам от 8-ми февруари... дано нещо не ми провали плановете!

emiko
11th January 2012, 12:51
Аник, а като правиш житената диета отслабваш ли и ако да колко?

Иска ми се да я направя за пречистване, но не искам да отслабвам, затова питам :)

aniK
12th January 2012, 07:33
emiko, не се сваля много 2-3кг, то зависи и колко имаш...

Връщах се назад да чета за фитиновата киселина и изпитах носталгия... хубаво ни беше едно време тук в темата. С тази платформа и търсачката sucks.

emiko
16th January 2012, 17:54
Благодаря ти, АниК!

aniK
30th January 2012, 08:18
Напоследък всеки ден хвърлям по едно око тук, но никакво движение :(

kokodidi
30th January 2012, 16:16
Няма никой - дааааа
аз поради тази причина започнах да пиша в друг форум. Опитах тук да пиша, защото предния път когато се налагаше да свалям килограми - писането и подкрепата от форума много ми помогнаха, но вече не е така :( В другия форум активността е голяма и това доста ми помага. Към момента съм свалила вече 9 килограма и се чувствам прекрасно. Имам още доста за сваляне, но ще успея сигурна съм :)

CrazyMuffin-
1st February 2012, 03:22
Еми изпоостлабнаха тука всички и не пишат ;<

иначе .. hi от мен след дъълго отсъствие ^^^

sexylita
1st February 2012, 11:46
Здравейте,
Вчера се регистрирах в програмата на Активия, която е на сайта им. За който се интересува от здравословно хранене има съвети и програми/менюта от доц. Байкова.

daliq
4th February 2012, 22:20
Момичета , не съм влизала отдавна тук, .... ... но основателките на тази тема нанесоха страхотни вреди на тялото си и се наложи лекари да им обясняват , че това което те намират за здравословно всъщност и проповядват е проект на болната им анорексична глава. Не се доверявайте на кой да е и как да е да ви дава акъл как да отслабвате и да ви критикува какво ядете . Тук няма да намерите напътствия как да отслабнете , защото момичетата които пишат не са 60 -70 -80 кг а по 45 -50 кг и се виждат дебели и крият болните си амбиции за такива думи като здравословно.
Това тук са Орторексички , прочетете повече за болестта и после вижте с какво се хранят.

Съжалявам момичета , но стотици ви четат , трябва поне един да ви го каже

aniK
11th February 2012, 08:25
daliq, темата съм я пускала аз и приемам поста ти лично - далече съм от Анорексия, Орторексия и всякаква друга '-рексия' и този твой назидателен пост силно ме подразни. Ако някой е имал хранително разстройство, само сме се опитали да помогнем, а да си 45-килограмов и да се стремиш да се храниш здравословно е повече от похвално. Говорим за здравословно хранене.

Oompa Loompa
11th February 2012, 09:51
Момичета , не съм влизала отдавна тук, .... ... но основателките на тази тема нанесоха страхотни вреди на тялото си и се наложи лекари да им обясняват , че това което те намират за здравословно всъщност и проповядват е проект на болната им анорексична глава. Не се доверявайте на кой да е и как да е да ви дава акъл как да отслабвате и да ви критикува какво ядете . Тук няма да намерите напътствия как да отслабнете , защото момичетата които пишат не са 60 -70 -80 кг а по 45 -50 кг и се виждат дебели и крият болните си амбиции за такива думи като здравословно.
Това тук са Орторексички , прочетете повече за болестта и после вижте с какво се хранят.

Съжалявам момичета , но стотици ви четат , трябва поне един да ви го каже

Оооо не си единствената която мисли така :) Подкрепям поста ти на 100%.
Време е темата да замине за кошчето! Верно е че има доста съвети ,но в повечето случаи са от вредни по вредни!
Аник , по никакъв начин не мога да си представя млада жена или зряла такава която да е 45 кила освен ако не е метър и 20 висока ;)

Shandi
14th February 2012, 16:46
Минах да видя какво сте сътворили, ама...
Много исках да намеря някакви различни и интересни менюта, че съм зациклила..с един хумус и патладжан.
Лек ден на всички!

aniK
20th February 2012, 14:33
Shandi :girl_in_love: Аз житувах 7 дни, прекъснах по-рано от 10-тия, че трябваше да се захраня по-рано за една операция утре.Тази година нещо не ме накефи житния - много промени се случиха в тялото ми. Може би се съчета и с някакъв вирус, който ме лепна, а защо ме лепна - сигурно ми е паднал имунитета. Аз не се бях разболявала 2 години. Физически бях ОК - не изпитвах студ, глад, нямах главоболие, два дни много ми се спеше, но... сетивата - обоняние, вкус... направо като в първи месец на бременност :|

Susan, 45 съм на 160см, никак не съм млада вече и не съм кльощава, Имам поне още 5 приятелки от моя клалибър, ядат си всичко, такава им е структурата.

Oompa Loompa
20th February 2012, 23:22
Аник аз съм 166 и съм почти 60 кила и съвсем не съм дебела :) :) ;) Имам поне още 5 приятелки които са от моя калибър и си ядат каквото си искат :) ;) :)
И като казвам не съм дебела , дънките ми все още са размер 27 ;)

Mim Che
22nd February 2012, 07:52
по никакъв начин не мога да си представя млада жена или зряла такава която да е 45 кила освен ако не е метър и 20 висока ;)

Сю, мислиш ли, че мнението ти е такова, защото не живееш в България? Аз съм от твоя калибър и също съм живяла в чужбина, където си бях ок, но тук (в БГ) се чувствам леко пълна.

Oompa Loompa
22nd February 2012, 09:14
Искаш да кажеш че жена която носи дънки размер 27 може да мъде леко пълна ??да възможно е но ако съм висока 145 :) Иначе за чужбината факт е, че българката е леко кльощава според разбиранията на западняка :1242: