IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
  #21  
Стар 15th March 2011, 19:27
Аватара на дундарина
дундарина дундарина не е на линия
Мегаломаниак
 
Регистриран на: May 2009
Град: Пловдив
Мнения: 4 004
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от aniK
. Ivanin (Solver)

Това за мен е новост
Отговори с цитат
  #22  
Стар 15th March 2011, 20:14
Vivienne Vivienne не е на линия
Junior Member
Новобранец
 
Регистриран на: Mar 2011
Град: Loughton, Essex
Мнения: 4
По подразбиране

Колкото и да продължават някои да отричат протеиновата диета тя наистина действа. Преди 2 години бях свалила с нея 10 кила. Бях станала кожа и кости, никви бедра, никво дупе. Ама на. Не се харесах нещо и качих 5 кила след една година. Тия ребра и кокали не се търпяха просто.
Но мисълта ми е че протеиновата диета действа, колкото и да я отричат. Как се отразява на здравето е съвсем друг въпрос.
В момента искам да ги сваля тези 5 кила, не става въпрос за някакво свръхтегло, но само от дупето и бедрата, понеже ребрата и без това ми се броят.
Отговори с цитат
  #23  
Стар 15th March 2011, 21:58
Аватара на aniK
aniK aniK не е на линия
Мегаломаниак
 
Регистриран на: Feb 2007
Мнения: 4 127
Изпратете съобщение чрез ICQ до aniK
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от дундарина
Цитирай:
Първоначално написано от mimika
Цитирай:
Първоначално написано от aniK
аз забелязах в себе си изчистване от кръста надолу
Как, с протеиновото хранене ли ?
И на мен не ми стана ясно
Аник, може ли да обясниш по-подробно
Тц, напротив, с вкарването на въглехидрати! Протеинът е храна за мускула - ям П, тренирам и обиколките на краката растат - вярно стегнати са, но съм набита.

Миналият месец направих житния режим - свалих 2кг и са все от кръста надолу. Седмица преди да го започна реших да вкарвам и повече В в менюто си - готвих си елда, ям хляб на обяд, намалих месото...
Аз и преди съм го забелязвала - ако ям ударно В дори прости (например сладолед), първоначално свалям маса. Стане ли обаче редовна консумацията, се омазнявам трайно Мисля, че балансираното хранене и присъствието на сложни В е по-добрият вариант от напълно протеиново.
Протеиновите "диети" са за ударно сваляне на килограми, ако има много налични и не са за цял живот.
Отговори с цитат
  #24  
Стар 16th March 2011, 00:00
Аватара на Solver
Solver Solver не е на линия
Мегаломаниак
 
Регистриран на: Jun 2005
Град: София
Мнения: 4 461
По подразбиране

Години по-късно от онази тема, ще допълня само, че разделното хранене и принципите му като цяло спомагат за свалянето на мускулната маса (което не изключва запазването й с разделно хранене), но от тогава имам и практически опит по въпроса и мога да го гарантирам. Всъщност то е и логично, защото, за да расте или да се запази обемен един мускул, на него са му нужни и въглехидрати, и протеини едновременно и постоянно през деня, което в разделното хранене се изключва - там не смесваме въглехидратите с протеините. Ако още повече се насочим към сваляне на мускула и намалим още повече протеина в разделното хранене, то ще постигнем още по-големи резултати в насоката да свалим излишния мускул. Така че разделно хранене, в комбинация с кардио тренировки и особено наблягащи на определените мускулни групи, неминуемо ще доведе до свиване в обема на мускулатурата (като пак допускам изключения заради гена, т.е. хората, които много лесно трупат и запазват мускулна маса, но те са наистина изключения и при тях това не се проявява само в бедрата, а в цялото тяло).

Както съм казвал и тогава, за мен да свалиш мускул е най-лесния процес в цялото моделиране на тялото, няма и не може да има нещо, което да се случва по-лесно, защото мускулите винаги изискват много ресурси, за да бъдат поддържани и тялото ги гори при всяка една възможност и няма никаква причина да ги държи обемни - излишният мускул му е в тежест. Затова пък обратното - качването на много мускулна маса пък е най-трудния процес.

За да го разбере всеки за себе си - в период на качване на мускулна маса се процедира по следния начин:
Приемаш бавни въглехидрати + протеин -> тренираш тежко -> приемаш бърз въглехидрат + бърз протеин -> приемаш бавни въглехидрати и протеини до края на деня (в общи линии). Като всяка една част има своя смисъл - захранваш мускула с енергия, обезпечаваш го с белтък, изтощаваш го, захранваш го веднага с бързите храни, през останалото време му даваш колкото можеш повече въглехидрат и протеин, но бавни, за да ги получава равномерно. Сега просто е нужно да обърнете нещата и да разберете какво НЕ трябва да правите, за да НЕ повиши обема мускулът, като най-важната част е да не му давате достатъчно протеин да го направи, нито достатъчно, за да се поддържа - а да бъде дефицит, за да ползва своя собствен белтък и да се адаптира към новите ниски дажби на протеин.

Мускулът може да се поддържа с минимални нива въглехидрати и високи нива протеин, но обратното е невъзможно. Естествено това би следвало да се прави, когато достигнете да кажем 10% мазнини и очевидно имате излишни мускули на краката, защото много жени бъркат мускулът с мазнини или пък не искат да приемат, че все още са мазни (което пак е нормално като цяло, човек винаги е склонен да приема по-лесния вариант ; ) )
__________________
I want you to notice
when I'm not around
You're so fuckin' special
I wish I was special
http://squirrelsbrother.hit.bg/g.gif
Отговори с цитат
  #25  
Стар 16th March 2011, 09:56
Аватара на root
root root не е на линия
Ветеран
 
Регистриран на: Jun 2008
Мнения: 671
По подразбиране

Taneva`, аз нищо супер смешно не виждам в лененото семе...

mammaMia!, храната според натоварването... Всяка храна си има определена цел в менюто. При теб натоварването е минимално. Изводът си го направи ти... Есента също може да караш колелото...

Vivienne, тя и амфетаминената диета действа и то бързо, но...

aniK, какви въглехидрати точно? Това е важното! Относно приема на много протеини - затруднява функцията на червата и бъбреците. Да се стигне подуване на корема е нормално при такъв режим.

Solver, големината на мускулите зависи от няколко неща. Едното е тежестта, която пада върху тях - или собственото тегло, или физическото натоварване. Останалото зависи от структурата на тялото, както и съотношението на тези влакна (червени, бели, хибридни). Има и други второстепенни фактори, но това са основните. Ако един мускул не се натоварва, колкото и протеини да ядеш, то те няма да са му необходими и мускула няма да расте... Вече какво трябва да се яде (бърз/бавен протеин/въглехидрат) зависи от тренировката за мускулите и времето когато се провежда (през деня и през седмицата). Горе-долу е така с примера ти за общите линии, но (предното изречение)...
Абе няма да задълбавам - знаеш ги нещата. Ама за повечето хора трябват повече обяснения.
Отговори с цитат
  #26  
Стар 16th March 2011, 09:58
Аватара на root
root root не е на линия
Ветеран
 
Регистриран на: Jun 2008
Мнения: 671
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от mindbender
Едното е тежестта, която пада върху тях - или собственото тегло, или физическото натоварване.
Да се чете - И собственото тегло, И физическото натоварване.
Отговори с цитат
  #27  
Стар 16th March 2011, 10:04
Аватара на Solver
Solver Solver не е на линия
Мегаломаниак
 
Регистриран на: Jun 2005
Град: София
Мнения: 4 461
По подразбиране

Да, да, аз говоря за жените, които тренират (тоест натоварват мускулите си), защото "проблемите" с големите бедра (дължащи се на мускулите) са основно при трениращите жени, те се натоварват и създават възможност мускулът да расте, затова могат да "играят" с храната, за да не дават възможност за такъв растеж. Естествено добре е и да коригират тренировките, ако се налага - по-малки тежести, повече продължителност.
Затова описах общия начин на хранене при повишаване на мускулната маса, за да знаят какво не трябва да правят, ако не желаят растеж и да се коригират, ако припознаят своя режим в примера по-горе.
__________________
I want you to notice
when I'm not around
You're so fuckin' special
I wish I was special
http://squirrelsbrother.hit.bg/g.gif
Отговори с цитат
  #28  
Стар 16th March 2011, 12:09
Аватара на aniK
aniK aniK не е на линия
Мегаломаниак
 
Регистриран на: Feb 2007
Мнения: 4 127
Изпратете съобщение чрез ICQ до aniK
По подразбиране

Момчета, аз лично ви разбрах - тенк Ю
Отговори с цитат
  #29  
Стар 17th March 2011, 05:59
Аватара на diadora
diadora diadora не е на линия
Маниак
 
Регистриран на: Dec 2008
Мнения: 1 443
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от mindbender

.................................................. .................................................. ............... Ама за повечето хора трябват повече обяснения.
Да. Мерси mindbender i Solver , че имате търпението . За мен е страшно ценно да чета и да се опитвам да мисля . В правилна посока .
Отговори с цитат
  #30  
Стар 27th April 2011, 11:38
Аватара на sami123
sami123 sami123 не е на линия
Новобранец
 
Регистриран на: Apr 2011
Мнения: 15
По подразбиране

Солвер,

Много съм съгласна с теб за храненето.А черен хляб добре ли е за разделното хранене? Той май е бавен въглехидрат? Житото бавен ли е?
Благодаря за инфото
Отговори с цитат
Отговори


Правила за публикуване
Вие не можете да публикувате теми
Вие не можете да отговаряте в теми
Вие не можете да прикачвате файлове
Вие не можете да редактирате мненията си

BB кода е Включен
Усмивките са Включен
[IMG] кода е Включен
HTML кода е Изключен

Forum Jump

Вижте още за: Отслабваненабедрадупе
Всички времена са във формат GMT +2. Часът е 06:29.