IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ванеса Брайънт с критики към местната полиция

2 март 2020 15 00

Причината – разпространени снимки от катастрофата на Коби

Снимка: БГНЕС

Преди месец светът на баскетбола изгуби една от най-големите си звезди. В катастрофа с хеликоптер загина играчът на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт заедно с дъщеря си Джиана и още седем души. Причината за инцидента все още се изяснява, а една от версиите е лошото време.

Покрай търсенето на доказателства обаче се появиха и злоупотреби. Според множество американски медии, заместници на окръжния шериф на Лос Анджелис, които първи са пристигнали на мястото на катастрофата, са заснели видяното и са разпространявали снимките в местното полицейско управление.

Новината за това предизвика бурни реакции в социалните мрежи и обвинения в непрофесионално отношение. Някои от феновете на Брайънт дори изявиха желание виновниците да бъдат уволнени, тъй като не показват уважение към паметта на баскетболиста и останалите загинали. Към това недоволство се присъедини и съпругата на Коби Ванеса Брайънт, която изказа своята позиция чрез адвокатите си и в социалните мрежи.

„Нашият клиент Ванеса Брайънт, е напълно съсипана от новината, че част от шерифския офис са разпространявали снимки от катастрофата“, казва адвокатът ѝ Гари Роб.

Той допълва, че г-жа Брайънт лично е отишла до полицейското управление на 26 януари, за да помоли зоната на катастрофата да бъде защитена от фотографи. Тя е искала това, за да запази паметта на всички загинали, както и да запази личното пространство на семействата им. От шерифския офис са ѝ обещали, че ще бъдат взети всички мерки, за да бъде удовлетворена молбата ѝ.

Това обаче явно не се случва и снимките започват да се разпространяват и в социалните мрежи. „Първите хора, които се отзовават на катастрофата, трябва да вдъхват доверие“, се казва още в съобщението на адвоката. Роб допълва, че действията на част от полицията са грозно нарушение на човешките права и личността на жертвите.

В съобщението Ванеса Брайънт благодари на всички, които са подали онлайн оплакване към полицията, когато са попаднали на снимките от катастрофата. Тя също сподели изявлението в профила си в Инстаграм.

От полицията отговориха, че знаят за обвиненията и оплакванията от страна на г-жа Брайънт и в момента се води вътрешно разследване. „Шерифът е дълбоко притеснен от мисълта, че хора от екипа му могат да извършат подобно нещо“. Оттам добавят, че разследването няма да допринесе още повече за болката в семействата на загиналите.

Семейство Брайънт си взе последно сбогом с Коби и Джиана

Миналата седмица Ванеса подаде оплакване към компанията, която стопанисва хеликоптера, в който са се возили загиналите. В него тя обвинява, че пилотът на машината не е взел предвид времето преди да излети и не е отменил полета заради лошите условия. 

От компанията отказват да коментират и казват само, че катастрофата е била „един трагичен инцидент“. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари