IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арнолд Шварценегер подпомага фондация заради COVID-19

26 март 2020 14 50

Актьорът дарява 1 млн. долара

Снимка: BGNES

Арнолд Шварценегер е поредната холивудска звезда, която дари средства за борбата с COVID-19. Актьорът е взел решение да отдели 1 милион долара и ги даде на известната фондация „Frontline Responders“.

Никога не съм бил фен на клатенето на крака и мрънкането. Всеки трябва да допринесе с нещо и заедно можем да оправим нещата. Това е лесен начин да подкрепим нашите герои, които се борят на първата линия в болниците. Горд съм, че мога да помогна“, написа той в Instagram.

От своите профили в социалните мрежи, бившият губернатор призова американците да си останат вкъщи и да направят дарение също като него, всеки според възможностите си. Така, за отрицателно време последователите му събраха още половин милион долара.

Въпросната фондация, подкрепена от Шварценегер, иска да помогне на лекарите, които са на първа линия в болниците, като им осигури защитни облекла и всичко друго, необходимо им за работата, за да бъдат защитени от коронавируса. До момента тя е събрала близо 3,3 милиона долара.

„Лекарите, сестрите и целият персонал са истинските екшън герои. Аз само ги имитирам във филмите ми. Ние имаме възможността и задължението да им осигурим предпазни средства срещу вируса, с който те се борят“, посочва актьорът.

По думите на Шварценегер, най-малкото нещо, което хората могат да направят, за да подкрепят медиците, е да им купят маски.

„Моля ви, включете се с мен и нека помогнем на нашите герои“, апелира той. 

По-рано холивудската звезда показа, че си стои отговорно вкъщи и се радва на любимите си животни. Той публикува и серия от упражнения, които всеки може да прави у дома, за да поддържа своята форма по време на изолация. 


 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари