IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как снимка на Меган и Хари се превърна в магически момент?

26 март 2020 17 30

Фотографът разказва какво му е коствало да направи кадъра

Снимка: Getty

Помните ли онази снимка на Меган и Хари, която обиколи света само за няколко часа? Да, тази, която изглеждаше като изваден кадър от романтичен филм. Тогава двамата бяха на едно от последните си посещения на кралско събитие в Лондон. Времето не беше много благосклонно към фотографите и посетителите, тъй като се изля силен дъжд.

Това обаче не попречи на един фотограф да направи приказна снимка на Меган и Хари, която му спечели хиляди похвали. Става въпрос за Самир Хюсеин, който от дълги години работи за агенция Getty. Той споделя, че дъждът е изплашил доста от колегите му, тъй като е много трудно да направиш хубави снимки, когато обектът ти се крие под голям чадър.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair) on

Всичко това се превръща в добър съюзник на Хюсеин и името му бързо обикаля света. Преди пристигането на Меган и Хари, фотографът говори с кралската охрана, за да помоли за по-добро място за снимане. „Тъкмо когато вървяха към мен, светкавица от друг фотоапарат се появи зад тях“, казва Самир пред Glamour. Именно това му помага да направи приказната снимка, в която Меган и Хари се усмихват един на друг. 

„Веднъж на милион всички елементи, които фотографът желае се събират – точност, добра светлина, символика и невероятни обекти“, казва Хюсеин.

За събитието „Endeavour Fund Awards“ Меган беше заложила на прилепнала тюркоазена рокля до коляното, дело на Виктория Бекъм. От своя страна, принц Хари избра традиционния тъмносин костюм и се грижеше за своята дама по невероятен начин.

В момента Хари и Меган са в Канада, където спазват социалната дистанция и си остават вкъщи заедно със сина си Арчи. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари