IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Григор Димитров дари респиратори на болницата в Хасково

27 март 2020 08 40

Тенисистът в момента е в Калифорния

Снимка: БГНЕС

Григор Димитров направи щедро дарение за родния Хасково. Тенисистът обяви, че ще осигури респиратори за болницата в града, която ще приема заболели от коронавирус. Очаква се лечебното заведение да получи апаратите само до няколко дни.

„Очакваме с нетърпение тези апарати да пристигнат. Единственото, което искам да кажа, е, че искам това нещо да мине възможно най-бързо и да няма последствия“, заяви Гришо пред Би Ти Ви.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on

В момента родната звезда се намира в Калифорния, където продължава да тренира за подновяването на сезона. Димитров заяви, че с екипа му спазват огромна лична хигиена и внимават до какво се докосват, след което веднага мият ръцете си. Засега тенис няма да има поне до 7 юни. 

Гришо обаче казва, че в момента спортът не е най-важното нещо, а е нужно да бъдем позитивни и да съхраним себе си. В социалната изолация той сподели, че може да запише онлайн курсове в някой от местните университети и да запълни времето си.

Тенисистът призна, че засега няма дама до себе си, която да се грижи за него по време на пандемията. В Калифорния прекарва времето само с треньора си, с когото се разхождат, тичат и играят баскетбол, но спазват нужната дистанция от останалите хора. 

Димитров сподели, че веднага след извънредното положение ще се завърне в България, за да бъде с любимите си хора. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари