IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари се отказа от кралската си фамилия

14 април 2020 08 30

Подписа се без Маунтбатън Уинздор

Снимка: БГНЕС

След като принц Хари и Меган Маркъл получиха финансова независимост с разрешение на Елизабет Втора, те веднага трябваше да започнат да мислят за ново име, под което да продължат да заработват парите си. Те вече не могат да използват титлата „кралски“, понеже се отказаха от кралските си задължения и те спряха да използват Sussex Royal за комерсиални цели.

Съпрузите обявиха, че своята благотворителна дейност те ще водят под името „Archewell“. Принц Хари и Меган Маркъл са се вдъхновили от името на своя син – Арчи, който съвсем скоро ще навърши една година. Освен това в превод „arche“ означава „източник на действие“.

Според британския таблоид „The Sun“ Хари престава да използва своята кралска фамилия Маунтбатън Уиндзор. Той също така се отказва от титлата Уелски, която е използвал в училище и в армията.

Вместо това, при оформлението на официалните документи 35-годишният Хари се подписва като Хенри Чарлз Албърт Дейвид, херцог на Съсекс. Именно такова име той е указал по време на регистрацията на новата си туристическа фирма Travalyst.

Впрочем много негови фенове и журналисти не свързвали смяната на името с желанието на херцога още повече да се отдалечи от семейството си. Напротив, говори се, че дори Меган е помолила Кейт за прошка, а лятото двамата херцози на Съсекс заедно със сина им се очаква да посетят кралица Елизабет във Великобритания, за да отпразнуват заедно първия рожден ден на малкия Арчи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари