IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веси Бонева: За изолацията, музиката и Великден, когато не ядеш месо

16 април 2020 17 50

Певицата празнува рожден ден с онлайн концерт

Снимка: Dakov Studio

Тя е млада, красива и много талантлива. Занимава се с музика от 5-годишна и през годините печели награди от редица конкурси и фестивали. Обича да пее, рисува и води здравословен начин на живот. Тя е Веси Бонева и днес ще отпразнува своя 32-и рожден ден под звуците на няколко музикални инструмента, сред които барабани, гайда и китара.

Споделеността – най-големият подарък за певицата

Тази вечер (бел. ред - 16 април) изпълнителката ще направи първия си онлайн концерт. Тя ще пее за своите фенове чрез специална live stream връзка, а заедно с нея ще бъдат колегите ѝ Светлин Къслев, Стойо Стоев, Щерион Пилидов, Радослав Славчев и Деян Илиев. Разбира се, всички ще са на разстояние един от друг, за да бъдат спазени препоръките на оперативния щаб заради коронавируса.

„По време на изолация ние музикантите изпитваме истинска липса на контакт с нашата публика и фенове. Именно заради това реших да споделя този свой личен празник с едни от най-близките ми хора и музиканти, на една сцена, на която ще изпълним само авторска музика. Така ще подаря на себе си най-големия подарък – споделеността, било то и онлайн“, обяснява Веси. Тя е един от многото родни изпълнители, които агитират хората да слушат и подкрепят качествената българска музика.

Веси Бонева

Изолацията – време за нова музика и любов

Певицата отбелязва, че откакто са се самоизолирали #ОтговорниВкъщи, тя и приятелят ѝ Явор Велчев – Яви, не спират да творят. В момента двамата записват най-новата ѝ песен, написана и продуцирана от музиканта. Ще снимат и клип, а когато имат възможност – ще пеят и свирят заедно, за да забавляват феновете си в социалните мрежи.

„Първоначално бяхме в изолация в родния му град Бургас, който обичам от цялото си сърце. Там имахме доста творчески проекти заедно“, споделя още Бонева. По думите ѝ, ако бе останала сама у дома, едва ли щеше да е толкова творчески настроена, а по-скоро би се отдала на медитация и спане по цял ден.

„Със сигурност нямаше да се чувствам добре сама, прекалено социална личност съм и не обичам да се затварям за дълго време... По-хубав подарък от това, че сме заедно и че се подкрепяме – няма!“, казва още тя.

Музиката – нейният живот, той – нейното сърце

Любовта към музиката е онова, което свързва Веси и Явор.  Двамата използват неизчерпаемата си енергия, за да творят и да се развиват в тази сфера. 

„За мен музиката е моят живот. Откакто се помня, се занимавам с това и черпя най-позитивната си енергия от работата ми в студиото или на сцената“, обяснява Веси. 

Певицата разказва, че с Яви имат много допирни точки. Например любовта им към природата и пътешествията из непознати места: 

„За мен той е моето сърце! Заедно обиколихме доста екзотични места като Филипините, Шри Ланка, Малайзия, Малдиви. Надявам се списъкът тепърва да продължава“. 

Веси Бонева

Рисуването – успокоителната ѝ терапия

След музиката и любовта, рисуването е онова, което вдъхновява младата изпълнителка. Веси споделя, че за нея това е един вид успокояваща терапия: 

„Наричам я така, защото цветосъзнанието е нещо много важно за нас артистите. То обуславя нашия свят такъв какъвто е вътре в нас и ни дава възможност да излезе наяве и създаде нова паралелна реалност“. 

За Бонева рисуването е начин за материализиране на всички скрити мечти и желания. Дори много от нещата, които е изобразила на паното, ѝ се сбъдват впоследствие. 

Иначе книгите са следващото нещо в списъка ѝ за избавяне от стреса. Обича да чете езотерична литература и се интересува от всичко онова, което не може да бъде видяно и докоснато. 

Веси Бонева

Естествената красота се поддържа лесно 

Усмихнатата Веси споделя, че никога не си е боядисвала косата, нито се е подлагала на сериозни козметични процедури. Със смяната на сезоните тя полага повече грижи за себе си. Използва суров картоф, за да освежи тена на лицето и изглади неравностите по кожата. А за да я подхрани, си приготвя маска с глина, която има и успокояващ ефект. 

Що се отнася до дългата ѝ грива, тайната ѝ се крие в специалната козметика, която ползва. „Смятам че е достатъчно да не се използва директна топлинна обработка често и си правя маски 4-5 пъти месечно“, добавя тя.

Здравословното хранене – начинът ѝ да бъде по-здрава и енергична

За да бъде здрава и да постигне своя вътрешен баланс, Бонева се  храни здравословно и прави йога вкъщи. Известна е с това, че не яде животински продукти, а повече свежа храна. Винаги, когато пазарува, чете старателно етикетите. Споделя, че откакто прави всичко това, се чувства по-жизнена и креативна. 

„Повече от 4-5 години избягвам по натурален начин да консумирам най-вече месо. Това, което не мога да спра да ям от млечните продукти, е киселото мляко. 

Вместо агнешко печено, певицата ще заложи на голямо разнообразие от салати за трапезата на Великден. Ще приготви вкусни разядки, които вървят с любимия ѝ хляб от лимец и орехи, както и постни пълнени чушки. 

„Остани“ – новото ѝ предизвикателство 

Веднага щом свърши извънредното положение, Веси Бонева ще хукне да види своите роднини. После ще представи на публиката си своята първа балада – най-новото ѝ музикално предизвикателство. Надява се и да възобнови участията си. 

„Имаме много работа за вършене и през тази година. Дано е по-скоро!“, пожелава си тя и отива да духне свещите на своята торта. 

Фотосесията е създадена специално за F-expert Bulgaria!
Модел: Vessy Boneva
Фотограф: Dakov Studio
Артдиректор: Viara Dimitrova
Коса: Ralica Spasova
Грим: Pepa Stoyanova
Стайлинг: Albena Humbadjieva

КоментариКоментари