IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радина Думанян с инициатива за пчелите

25 април 2020 16 30

Актрисата оставя мед на балкона си

Pixabay

Природосъобразна инициатива поде Радина Думанян. В навечерието на Деня на Земята, тя прикани своите последователи във Facebook да помогнат за спасяването на изтощени пчели, които заради липса на енергия умират и не могат да се върнат в кошерите си.

„Прочетох една статия, в която Дейвид Атънбъро съветва хората да оставят една супена лъжица захар на терасите си, за да захранват пчелите, чието съществуване, както всички знаем, е от първостепенна важност“, обяснява младата актриса в социалната мрежа.

Радина цитира британеца, борещ се за намаляване на климатичните промени:

„Просто смесете две супени лъжици бяла, гранулирана захар с една супена лъжица вода и поставете тази смес на открито, за да достигне пчелата до нея. Можете също така да помогнете, като споделите тази публикация, за да повишите осведомеността на хората“. 

Думанян признава, че не разбира от пчели, но смята да послуша Бътфийлд. 

„Видях, че изявлението му се отнася за края на лятото, но пък реших да се включа отсега с малко мед вместо захар – нищо не ми коства. А и пчелите в градски условия със сигурност имат нужда от подкрепа“, коментира още тя. 

„Не спираш да твориш добротворство“, „Страхотно, включвам се и аз!“, „Браво. Направих го“, пишат част от феновете ѝ.

Актрисата бе една от многото известни личности, която по Великден прикани българите да останат по домовете си заради пандемията. Тя се включи и в предизвикателство за четене на поезия онлайн. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари