IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Известни личности призовават: Моли се вкъщи!

20 април 2020 10 30

Призовават феновете си да останат у дома за Великден

Pixabay

Да останем отговорно вкъщи на Великден и да се молим в домовете си. Това зоват лекарите от УМБАЛ „Александровска“, които заедно със Столична община и ръководствата на училища в София подеха инициативата „Моли се вкъщи“.

„Ако призивите на лекарите от последните дни са накарали хората да останат по домовете си и ако това е довело до спасението на един човек, си заслужава“. Това заяви проф. д-р Костадин Ангелов, директор на лечебното заведение, като изтъкна, че Господ е сред нас и няма смисъл да го търсим на друго място.

Много специалисти в бели престилки, борещи се на първа линия с коронавируса, споделиха свои снимки в социалните мрежи, на които държат табелки, на които се вижда посланието: „Моли се вкъщи!“. Те излизат пред тяхното работно място всяка вечер, за да ръкопляскат на хората, които спазват изолацията и така спасяват човешки животи.

Няколко часа след апела на лекарите, много известни личности застанаха зад инициативата, като качиха свои снимки с хаштага #МолиСеВкъщи. Ето и техните призиви: 

Радина Думанян

„На най-светлия християнски празник за мен, ще остана у дома, защото моята вяра в Бог не е подчинена на религиозните канони“, пише младата актриса.

„Този Великден ви моля да останете вкъщи. Заради всички нас!“, моли тя. 

Радослав Янков

Българският сноубордист отдели средства, за да закупи храни от първа необходимост, които пакетира и раздаде на нуждаещи се хора в родния му град Чепеларе.  

„Този Великден ще се моля вкъщи. Направи го и ти!“, настоява той във Facebook. 

Дария Симеонова 

„Вярата е в нас самите! Нека на този Великден да си останем у дома“, написа актрисата от „Откраднат живот“. 

Алекс Алексиев 

Подтикнат от колежката си Дария Симеонова, Алекс Алексиев също се включи в инициативата „Моли се вкъщи“ и призова хората да останат по домовете си на Великден. 

По-рано неговата дъщеричка, с помощта на него и съпругата му, записа видео, което е под мотото „Спаси лятото“. 

Лео Бианки 

Известният готвач сподели във Facebook: 

„Подкрепям #молисевкъщи
Бог е голям и умен! А ти?“

Много други известни личности също отправиха апел към почитателите си да останат у дома за четирите почивни дни и да избягват контактите. Голяма част от техните публикации са придружени с хаштага #prayathome, който колегите им от цял свят използват. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари