IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световни звезди зоват: Да не се връщаме към нормалното

13 май 2020 18 00

Отвореното писмо на Жулиет Бинош получи над 200 подписа

Снимка: Pexels

Докато светът започва да премахва някои рестрикции, наложени заради разпространението на коронавируса, група от над 200 артисти, учени и лидери подписаха писмо, публикувано във френския вестник „Le Mondе“ миналата седмица. В него се моли всички граждани да вземат нужните мерки, за да избегнем екологична катастрофа.

Писмото е наречено „Да не се връщаме към нормалното“ и е написано от актрисата Жулиет Бинош заедно с френския физик и философ Аурелиан Баро. Към тях се присъединяват подписите на Робърт де Ниро, Кейт Бланшет, Хоакин Финикс, Алфонсо Куарон, Барбара Страйсънд, Мадона, Руни Мара, Марион Котияр, Адам Драйвър, Алехандро Иняриту, Моника Белучи, Пенелопе Крус и много други.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juliette Binoche (@juliettebinoche) on

Известните личности молят обществото да преосмисли ценностната си система и да погледне отвъд консуматорските си потребности преди яростно да се завърне към нормалния начин на живот. Според звездите, това ще означава риск от глобален колапс в лицето на втора пандемична вълна. 

Положителната нотка в писмото е, че COVID-19 ни накара да забавим ход и да приемем живота не като дар, а като нещо, за което трябва да се грижим. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари