IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл към абитуриенти: Съжалявам, че трябва да живеете в такъв свят

4 юни 2020 17 50

Херцогинята отправи послание към бившата си гимназия

Снимка: БГНЕС

Меган Маркъл направи ново изявление относно смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд. Херцогинята изпрати специално съобщение до абитуриентите в бившата ѝ гимназия в Лос Анджелис. Тя записа посланието си на телефона и го изпрати в сряда като по някое време дори се забелязват и сълзи по лицето ѝ.

„Това, което се случва в нашата страна и в нашия град е абсолютно потресаващо. Не бях сигурна какво точно трябваше да ви кажа, защото исках да ви кажа правилните неща, но не знаех дали мога да го направя. Осъзнах, че единственото грешно нещо, което мога да направя, е да запазя мълчание. Защото животът на Джордж Флойд имаше значение, както и на всички други, чиито имена не знаем“, казва Маркъл.

Съпругата на принц Хари и преди е говорила, че гимназията ѝ е помогнала да повярва в себе си и да намери силата да води битките в живота сама. Източник, близък до нея, казва пред „People“, че херцогинята се чувства ужасно заради младите хора, които завършват и ще навлязат в един свят на несправедливост. Тя се надява думите ѝ да се превърнат в „малка утеха, символ на надежда и вдъхновение“ за всички, които искат да защитават правата си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by After Work Drinks (@afterworkdrinkspodcast) on

Маркъл насърчи всички, които имат възможност да гласуват, да не подценяват тази сила и да се регистрират като гласоподаватели. Тя си спомни как една от учителките ѝ, г-жа Полия, е казала, че човек винаги трябва да поставя нуждите на другите пред собствения си страх. „Това се запечата в мозъка ми и мисля за него много повече през последната седмица“. 

Бившата актриса, която се премести в Лос Анджелис заедно с принц Хари и сина им Арчи през март, призна, че в детството си също е била свидетел на подобни бунтове, които отново са били причинени от нечовешки акт на расизъм. „Помня вечерните часове и помня как бързах да се прибера у дома, защото виждах как пепел пада от небето, а въздухът миришеше на дим“. 

Тя добавя, че си спомня как мъже в черни микробуси са били въоръжени с пушки и пистолети. „Съжалявам, че по никакъв начин не сме направили прогрес“. Маркъл обаче заяви, че все още има надежда, посочвайки примери, в които полицаи също протестират заедно с обществото. Според нея, именно младите са тези, които могат да променят света и живота на афроамериканците.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle Fan (@meghanmarkle_archive) on

„Вие сте готови, имаме нужда от вас. Горда съм с всеки един от вас. Ще ви стискам палци“, завърши речта си Меган.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари