IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Филип навърши 99 години, празнува в двореца Уиндзор

10 юни 2020 10 50

От двореца споделиха негов нов портрет

Снимка: БГНЕС

Днес принц Филип празнува 99-ия си рожден ден и от двореца отбелязаха повода с нов негов портрет. На снимката той е застанал до съпругата си – кралица Елизабет II, с която са заедно вече 72 години. Снимката ще бъде подготвена за специална телеграма за другата година, когато Филип ще навърши 100 години.

На фотоса херцогът на Единбург е застанал до монарха на Великобритания в градината на двореца Уиндзор, където кралската двойка прекарва социалната изолация, наложена заради пандемията от коронавирус. Филип гордо носи вратовръзката си на Домакинската дивизия – седемте полка на британската армия, които служат на кралицата. Според кралски източник, принцът е здрав и в добра физическа форма.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Elizabeth II (Fan Page) (@hm.queenelizabeth) on

Кралица Елизабет, която навърши 94 години през април, е избрала флорална рокля, която ѝ е била предложена от нейната довереничка Анджела Кели. Тя е един от малкото дворцови служители, които все още живеят на територията на замъка Уиндзор. Кралицата е допълнила тоалета си с уникална брошка и любимият ѝ 18-каратов диамант. Тя носеше бижуто и през февруари 2018 година, когато изненада зрителите и се появи на Седмицата на модата в Лондон.

За рождения си ден принц Филип ще направи малко празненство, а преди това ще присъства на специален обяд с кралицата в замъка. Портретът, който беше споделен от Бъкингамския дворец е направен на 2 юни и е втората официална снимка на кралското семейство след тази на кралицата, която язди кон. 

Принц Филип и съпругата му се събраха в замъка Уиндзор на 19 май. Херцогът на Единбург беше останал за кратко в кралския дом в Норфолк, а монархът на Великобритания се завърна в Лондон. По-рано през месеца синът на двойката, принц Чарлз, сподели, че много му липсва семейството и иска скоро да се събере с тях. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anne, Princess Royal (@anneprincessroyal) on

„Не съм виждал баща си от дълго време, а скоро ще навърши 99 години“, каза тогава той. Кралското семейство осъществява връзка чрез видео разговори, за да спазва социалната дистанция. „Говорим със семейството онлайн. Това е добър начин да поддържаме връзка и да се виждаме“, казва принц Уилям. 

Кейт Мидълтън пък споделя, че се опитва да чуе всеки един член на семейството всеки ден и да си поговори с тях за ситуацията във Великобритания и по света. На 13 юни кралица Елизабет II ще има собствен малък фестивал по случай рождения си ден. Както е известно, големите празненства бяха отменени заради здравната криза.  

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари