IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Барбара Стрейзънд подари част от „Disney“ на дъщерята на Джордж Флойд

16 юни 2020 11 00

Афроамериканецът беше убит от бял полицай

Снимка: БГНЕС

Джиана Флойд, 6-годишната дъщеря на Джордж Флойд, вече е акционер в „Disney“, благодарение на Барбара Стрейзънд. 

В събота момиченцето изказа своите благодарности на изпълнителката, публикувайки снимка в Instagram, на която показва документа за собственост. Към акциите е добавено и прочувствено писмо, написано от Стрейзънд, както и два от албума на 78-годишната звезда – „My name is Barbara“ и „Color me Barbara“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIGI FLOYD (@giannapinkfloyd_) on

„Благодаря ти, Барбара за подаръка. Сега съм акционер в „Disney“, благодарение на теб“, пише Джиана. Въпреки че „Walt Disney“ вече не предлага отстъпки на акционерите в своите тематични паркове, известно е, че инвестициите в марката са доста добро решение, тъй като тя се справя много добре през годините. В скорошен доклад на CNBC се изчислява, че инвестиция от 1000 долара в „Disney“ ще струва повече от 46000 долара към февруари 2020 година. Това е обща възвръщаемост от около 370%.

Все още не се знае какъв точно дял е получила Джиана. Миналата седмица тя научи, че е получила пълна стипендия за Тексаския Южен университет в Хюстън, ако реши да учи там. В съобщение до медиите, сайтът на учебното заведение съобщава, че е „одобрил фонд за предоставяне на пълна стипендия на дъщерята на Джордж Флойд“, ако тя някога иска да започне обучението си там. 

От борда на университета казват, че стипендията е техният начин да почетат паметта на Флойд и да гарантират, че Джиана има сигурно бъдеще. „Знаем, че този жест не може да замести баща ѝ, но се надяваме, че ще допринесе за облекчаване на болката ѝ“. По-рано този месец Кание Уест създаде спестовен фонд за обучение на Джиана. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIGI FLOYD (@giannapinkfloyd_) on

Представител на рапъра заяви пред „People“, че Уест е дарил 2 млн. долара в подкрепа на семействата на Ахмад Арбери и Бреона Тейлър, които също загиват от ръката на представители на бялата раса. 46-годишният Джордж Флойд почина на 25 май, след като полицай коленичи върху врата му в продължение на 8 минути. 

Смъртта му е заснета на видео, в което се чува, че Флойд няколко пъти повтаря, че не може да диша и иска да бъде пуснат. Всичко това предизвика масови протести в цяла Америка, в които се включиха и много известни личности. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари