IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обвиниха Ансел Елгорт в изнасилване, той отрича

22 юни 2020 14 50

Актьорът призна за отношения с въпросното момиче, но отрече да са били насилствени

Снимка: БГНЕС

През последните няколко месеца Холивуд затихна заради пандемията от коронавирус. Червените килими бяха прибрани, а филмовите премиери – отложени. С това затихнаха и движенията като #MeToo и Time's Up, които се борят срещу сексуалното насилие и бяха основани след обвиненията към Харви Уайнстийн от голяма част от звездните актриси.

Сега обаче този шум отново се чува, но този път е насочен към един съвсем неочакван персонаж. Става дума за Ансел Елгорт, който стана любимец на публиката не само с ролите си, но и с дългогодишната си връзка с приятелката си Виолета. Той е познат от филмите „Вината в нашите звезди“, „Baby Driver“ и „Дивергенти“, с които си заслужи добри отзиви от критиците.

Елгорт се превърна в тема номер едно през последните дни, след като в петък в социалната мрежа Туитър се появи съобщение от неизвестно момиче, което твърди, че е било изнасилено от актьора. Профилът на жертвата е „justgabby“, а написаното е озаглавено „Моята история с Ансел Елгорт“. В поста момичето твърди, че актьорът я е насилил, когато тя е била на 17 години.

„Писах му съобщение два дни преди 17-ия си рожден ден и получих личния му профил в Snapchat. Не мислех, че някога ще ми отговори. Тогава бях дете и просто голям негов фен“, пише въпросната Габи. Тя добавя, че многократно е поискала от Елгорт да спре, но той отказал. Според нея, по едно време тя просто се е изключила и е изчакала моментът да отмине.

В събота актьорът наруши мълчанието си и сподели своята версия за случилото се. В социалната мрежа Instagram той написа, че е бил искрено наранен от нещата, които се споделят за него в интернет. Елгорт добавя, че нещата не били така, както ги описва Габи. „Никога не съм и никога не бих наранил някого“.

Историята на Ансел започва в Ню Йорк през 2014 година, когато той е бил на 20 години. Среща се с Габи, с която са имали „кратка, законна и напълно двустранна връзка“. Той добавя, че не понесъл раздялата много добре. Тогава спрял да отговаря на съобщенията на момичето, за което се извинява. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @ansel on

Габи обаче не спира само с историята. Тя споделя и снимка, на която се смята, че се виждат съобщения между нея и Елгорт от 21 декември 2014 година. Там тя споделя, че има рожден ден на другия ден и едва ли актьорът я е забелязал. Той отговаря, че я забелязва и ѝ казва да му пише на личния профил в Snapchat. 

Според момичето, актьорът е поискал и голи снимки от нея, както и да правят тройка с един негов приятел. Габи добавя, че всички са били непълнолетни и Елгорт я е помолил да не казва на никого, защото това ще съсипе кариерата му. „Години по-късно, страдам от посттравматичен стрес, паник атаки и ходя на терапия“. 

Габи споделя, че признава за случката чак сега, защото иска да покаже подкрепа към другите момичета, които преминават през същия кошмар. „Не искам да създам хаос, а просто да затворя тази страница“. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари