IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Харви Уайнстийн с още обвинения в изнасилване

7 януари 2020 15 00

Това реши съдът в Лос Анджелис

Снимка: Reuters

Харви Уайнстийн официално беше обвинен в изнасилване от съда в Лос Анджелис. Това се случва в същия ден, когато в Ню Йорк трябва да започне друго дело срещу филмовия магнат. Според обвинението на прокуратурата в Лос Анджелис, твърденията за изнасилване идват от две жени, които са били нападнати от Уайнстийн през 2013 година.

Годината започва ударно за продуцента, тъй като той трябва да се яви и на още няколко дела, свързани със сексуално посегателство. В понеделник се събраха съдебните заседатели по случаите в Ню Йорк, които ще трябва да решат съдбата на Уайнстийн. С това се даде и началото на съдебния процес срещу магната.

Харви

Снимка: Reuters

Бившият собственик на филмовата компания Miramax твърди, че е невинен и не е насилвал нито една от жените, а всичко е било по взаимно съгласие. Въпреки това, той признава, че е причинил огромна болка на много хора. Адвокатите му обещаха да сформират здрава защита срещу обвиненията, които родиха движенията #MeToo и Times Up.

Срещу Уайнстийн и неговите адвокати пък застава Джаки Лейси от прокуратурата в Лос Анджелис. „Вярваме, че доказателствата ще покажат, че обвиняемият е използвал властта и влиянието си, за да се добере до жертвите и след това да извърши тези престъпления срещу тях“, казва тя в изявление.

„Надявам се, че всички тези жертви на сексуално насилие ще намерят силата, за да продължат живота си“, добавя Лейси.

Харви

Снимка: Reuters

Какви са обвиненията на съда в Лос Анджелис?

Прокурорите обвиняват Харви Уайнстийн, че е изнасилил една жена и сексуално е тормозил друга в два различни дни през 2013 година. На 18 февруари същата година, той е отишъл в хотел, където е влязъл насилствено в стаята на първата жена и я е изнасилил.

Ден по-късно, Уайнстийн сексуално е тормозил и втора жена в хотелска стая в Бевърли Хилс. Обвиненията включват изнасилване, както и сексуално посегателство, при което жертвата е била насилствено държана или завързана.

Харви

„Подкрепям жертвите“, надпис пред съда в Ню Йорк. Снимка: Reuters

Прокуратурата иска на Уайнстийн да бъде наложена глоба от 5 млн. долара. Ако той бъде признат за виновен, ще получи 28 години затвор.

Въпреки че обвиненията са внесени в съда в Лос Анджелис, адвокат Джаки Лейси твърди, че иска делото да започне след като приключи това в Ню Йорк. „Не искаме да се намесваме в делото на колегите в Ню Йорк“, казва тя в изявление.

Харви

Снимка: Reuters

Когато делото в Ню Йорк приключи, Уайнстийн ще има възможност сам да се предаде на съда в Лос Анджелис или ще трябва да бъде екстрадиран.

Емили Ратайковски срещу Харви Уайнстийн

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари