IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емили Ратайковски срещу Харви Уайнстийн

13 декември 2019 15 00

Моделката с ясно съобщение към филмовия продуцент

Снимка: Reuters

Емили Ратайковски не крие своите чувства към Харви Уайнстийн. Моделката се появи на червения килим за премиерата на филма „"Uncut Gems“, в който участват Адам Сандлър и Коул Спраус. Това, което впечатли всички обаче, беше съобщението на ръката на Ратайковски, което тя никак не се опитваше да прикрие.

Думите бяха насочени към филмовия продуцент Харви Уайнстийн, който преди няколко години беше обвинен в сексуално посегателство и изнасилване от много жени в Холивуд. Сред тях бяха и известни актриси, които споделиха, че Уайнстийн ги е канил в хотелската си стая, след което е искал от тях неприлични неща в замяна на бляскава кариера.

Броят на жертвите на продуцента постепенно растеше и достигна цифрата от 80. Уайнстийн обаче отрича всяко едно от обвиненията и постоянно обжалваше решенията на съда. Само преди дни филмовият магнат постигна споразумение с близо 30 жени, които го обвиняват в сексуален тормоз. 

Според медиите в Америка, сумата, която Уайнстийн ще трябва да плати, е около 25 млн. долара. Интересното е, че обвиняемият няма да плати и стотинка от тази сума. Тя ще бъде покрита от застрахователните компании, които са защитавали от банкрут фирмата „Weinstein Company“. Това предизвика вълна от недоволство сред жените, които стоят зад обвиненията.

„Не ми харесва, но не знам как по друг начин да тръгна по петите му. Не знам точно какво мога да направя“, казва Катрин Кендъл, която обвинява Харви, че ѝ е посегнал сексуално през 1993 година. Според страните, които преговарят за споразумението, това е единственият вариант, по който делата могат да приключат по-бързо.

Харви

Снимка: Reuters

Решението разгневи и Емили Ратайковски, която не е обвинявала продуцента в сексуално посегателство, но това не ѝ пречи да изрази мнението си. Освен че се появи на премиерата с надписа на ръката, тя публикува и снимка в социалните мрежи, където обяснява своето решение. 

„Днес Харви Уайнстийн и бившето му студио сключиха сделка за 25 млн. долара с неговите жертви. Уайнстийн, обвинен в нападения като сексуално посегателство и изнасилване, не трябва да признава вината си и дори няма да плати сумата“, пише моделката. Тя завършва с хаштага „без справедливост, няма мир“. 

Това не е първата подобна проява на Ратайковски. Преди година, тя и актрисата Ейми Шумър бяха сред арестуваните по време на протести срещу избирането на Брет Кавано за съдия във Върховния съд на САЩ.

Все пак Уайстийн не е напълно освободен от отговорност. Той ще трябва да се яви в съда през януари 2020 година и да отговаря на обвинения в изнасилване, тормоз, сексуално нападение и криминални прояви. Продуцентът отрича и тези твърдения. 

Ратайковски се съблече за кауза: Гневна на сенаторите в Алабама

Харви Уайнстийн беше арестуван през май 2018 година, но в момента се намира на свобода под гаранция. В сряда условията му за гаранция бяха променени от 1 млн. на 5 млн. долара, след като прокуратурата го обвини в подправяне на електронната му гривна за следене.

Харви

Снимка: Reuters

Адвокатите на продуцента обаче твърдят, че нарушенията в гривната са причинени от технически проблеми. Уайстийн се появи в съда в сряда с проходилка. Ако филмовият магнат бъде признат за виновен по всички обвинения, го чака доживотен затвор. 

Звездите, които са знаели за Харви Уайнстийн, но са мълчали

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари