IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Харви Уайнстийн с поредно обвинение вместо новогодишна честитка

30 декември 2019 11 00

Продуцентът отрича вината си

Reuters

Харви Уайнстийн може да се сдобие с поредно обвинение за Нова година. Срещу филмовия продуцент са заведени 8 нови дела за сексуално посегателство. 

Според световните медии, един от случаите е напълно доказан, а по останалите се събират още документи. 

Според източници на TMZ,  Уайнстийн се е подложил на операция на гръбнака не заради това, че здравословното му състояние го изисква, а да забави за известно време процеса срещу него. По този начин адвокатите му ще спечелят известно време, за да подготвят защитата. 

Според Дона Ротуно - един от юристите в екипа му, твърденията за операцията напълно не отговарят на истината. 

"Преди да влезе в съдебната зала на предишното дело, той дори се опита да остави проходилката си в колата и да ходи сам, но болката бе твърде силна. Целта му никога не е била да търси съчувствие. Появиха се ужасно много фалшиви новини за състоянието му", обяснява адвокатът. 

По-рано срещу  Харви Уайнстийн бяха обвдигнати общо пет дела, свързани със различни видове сексуално посегателство. Той все още отрича вината си. 

„Направил съм повече филми, режисирани от жени и предназначени за жени от всеки друг режисьор в Холивуд. Говоря за времето преди 30 години. Не говоря за сега, когато е лесно да се прави филм. Но аз направих първите филми, режисирани от жени. Но сега заради тези обвинения, всичко отиде на вятъра, всичко се изврати. И моите произведения сега са забранени", коментира продуцентът в едно от последните си интервюта, където говори за процесите срещу него. 

Заради #MeToo: Светлините на много от звездите угаснаха...

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари