IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Харви Уайнстийн: Аз отворих вратата на Холивуд за жените

16 декември 2019 17 30

Филмовият продуцент проговори пред New York Post

Снимка: Reuters

Продуцентът Харви Уайнстийн наруши мълчанието си и даде интервю, в което говори за своята професия, но не зачеква темата за обвиненията в сексуален тормоз. В момента срещу него се водят няколко дела от различни жени. Уайнстийн дори е обвинен в изнасилване. Продуцентът обаче отрича всяко едно от твърденията.

Едно от най-големите дела срещу продуцента ще се проведе през януари 2020 година. Ако бъде признат за виновен, той може да прекара остатъка от живота си в затвора.

„Чувствам се като човек в забвение“, казва Уайнстийн пред New York Post.

Той добавя, че през последните 30 години, в които е работил в Холивуд, е застанал зад много филми, които са направени от жени.

„Продуцирал съм повече филми, направени от жени и разказващи за жени отколкото всеки друг продуцент. И не говоря за сегашните времена, когато това се превърна в мода. Говоря за преди 30 години. Аз бях първият в това отношение“, заявява Уайнстийн.

Според него, всичко това е било забравено заради скандалите, които се разраснаха през 2017 година. Тогава, близо 80 жени обвиниха Харви в сексуално посегателство и изнасилване. Според твърденията, тези действия на продуцента са продължили близо 30 години.

Харви

Снимка: Reuters

Интервюто пред New York Post е първо за Уайнстийн от година насам. Той споделя пред изданието, че се е съгласил да говори, за да докаже, че не се преструва на болен и наистина има здравословни проблеми. На 11 декември продуцентът се появи с проходилка в съда и това събуди много съмнения, че той иска да предизвика съчувствие у съдията.

Обвиненията на Ашли Джъд срещу Уайнстийн отхвърлени

Уайнстийн обаче отрича да се е преструвал и твърди, че има контузия на гърба, която е причинена от катастрофа през август. През същия този 11 декември Уайнстийн постигна споразумение с близо 30 жени, които го обвиняват в сексуален тормоз. Според сделката, продуцентът ще трябва да плати около 25 млн. долара.

Харви

Снимка: Reuters

Интересното обаче е, че тези пари няма да бъдат взети от джоба на Харви, а ще бъдат покрити от застрахователните компании, които се занимават с банкрута на фирмата му The Weinstein Company, която обяви несъстоятелност през 2018 година. Също така продуцентът не е задължен да се признае за виновен по нито едно от обвиненията.

Заради #MeToo: Светлините на много от звездите угаснаха...

Това решение предизвика огромно недоволство в Холивуд. Моделката Емили Ратайковски също се изказа по темата. Разбира се, инициативата Time's Up, която беше създадена точно заради скандала с Харви, също сподели мнението си.

Харви

Снимка: Reuters

„Това споразумение не е само математически грешно. Това е симптом на една сгрешена система, която привилегирова властните насилници за сметка на жертвите им“, казва Ребека Голдман, която е изпълнителен директор на Time's Up.

Съвсем скоро организацията направи и петиция, в която цели да покаже колко много хора застават зад тези 80 жертви на сексуален тормоз. Голдман добавя, че това е начин всички ние заедно да се борим срещу насилието и да го изкореним от света завинаги.

Уайнстийн иска прекратяване на делото за сексуално насилие

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари