IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралицата на Бутан разкри името на втория си син

3 юли 2020 11 00

Показаха снимки от церемонията

БГНЕС

Кралят и кралицата на Бутан разкриха името на своя втори син. С официалното им съобщение в Instagram пише, че наследникът им се казва Джигме Угиен Вангчук. 

Джетсун Пема и съпругът ѝ Джигме Хесар Намгиал Вангчук са кръстили детето на специална церемония в будисткия храм „Tashichho Dzong“, намиращ се в град Тимфу. На нея се чете специална молитва за здравето на новия член на кралското семейство. 

В социалната мрежа семейството показа няколко снимки от ритуала и двете си деца. 

Лично министър-председателят на Бутан – Лотай Церинг и Комисията по монашеските въпроси на страната са предложили след името Гилсей, което в превод от дзонгкха означава „принц“, да бъде поставено Угиен.

По традиция, името на новороденото не се съобщава близо три месеца след появата му на бял свят. Ето защо досега всички наричаха втория син на краля и кралицата на Бутан само с названието принц. Освен това негови снимки бяха показани доста по-късно – по случай рождения ден на кралицата. 

Джетсун Пема и Джигме Хесар Намгиал имат и по-голям син – Джигме Намгиал Вангчук, който е на четири години и половина. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари