IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск показа новородения си син

23 юли 2020 10 40

Милиардерът разкри новите планове на компанията си

БГНЕС

Той се роди по време на пандемията и стана известен с нестандартното си име – X Æ A-12. Той е син на един от най-големите милиардери в света – Илон Мъск. След като неговите родители съобщиха, че ще го отглеждат далеч от градския шум, днес те споделиха колко пораснал е той. 

„Това бебе все още не може да си служи с лъжица“, написа предприемачът в Twitter, където качи кадър, на който държи бебето на ръце. 

Собственикът на SpaceX и директор на Tesla има още шест деца, при това момчета, от връзката си с писателката  Жюстин Уилсън. По думите му, той има доста опит, но с новороденото преоткрива много неща в отглеждането. 

Наскоро Мъск обяви, че заедно с екипа си работи по връзката между човешкия мозък и компютрите. Плановете им са да създадат технология, която „може да помогне за контролиране на нивата на хормоните, да подобри способностите, преценката, да облекчи безпокойството и други иновации“. Тя ще бъде изключително полезна при депресия. 

„Първоначално технологията може да се използва за подпомагане на хора с мозъчни заболявания като болестта на Паркинсон, но крайната цел на „Neuralink“ е да даде възможност на хората да се надпреварват с напреднал изкуствен интелект“, заяви милиардерът. По думите му, вече се правят тестове върху животни, като чипът се „инсталира“ много лесно в човешкото тяло – чрез лазерна хирургия. 

Все още не е ясно дали новият проект на Илон Мъск ще бъде успешен, но детето му със сигурност ще израсне в една по-различна среда.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари